Home page
Haber Menüsü


Kemal Derviş: Konsolidasyon yok
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, konsolidasyonun söz konusu olmadığını, bankalardaki mevduatın da bütünüyle devlet güvencesi altında bulunduğunu söyledi.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
13 Mart— Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, konsolidasyonun söz konusu olmadığını, bankalardaki mevduatın da bütünüyle devlet güvencesi altında bulunduğunu söyledi.

   
 
       
    MSNBC News Bahçeli: Yapısal reformlar zorunlu
MSNBC News Mesut Yılmaz: Kamu bankalarında siyasi etkiye son verilecek
MSNBC News Kutan'dan erken seçim çağrısı
MSNBC News Güven: Derviş destekten kuşkulu
MSNBC News Bahçeli: Derviş'in arkasındayız
MSNBC News Devlet Bakanı Kemal Derviş andiçti
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kemal Derviş, düzenlediği Hazine Müsteşarlığı’nda yaptığı basın toplantısında, hem kamu bankalarında, hem de özel bankalarda sorunlar bulunduğunu kaydererken, “Şunu da söylemek istiyorum. Mevcut güvenceler, mevduat güvenceleri tamamen devam edecektir. Bu konuda herhangi bir değişiklik yoktur. Mevzuat olduğu gibi, bütünüyle devletin güvencesi altındadır. Bunda bir tereddüt olmasın. Aynı zamanda tasfiye falan da yoktur. Konsolidasyon da yoktur” dedi.
       Bankacılık sektörünün Türkiye’ye daha iyi hizmet verebilmesi için yeniden yapılandırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Devlet Bakanı, daha sonra şunları söyledi:
       “Bankacılık sektörüne ihtiyacımız var. Bankaların kalkınmaya, üretime katkıda bulunabilecek biçimde daha güçlü şekilde ortaya çıkmaları gerekiyor. Bu yeniden yapılandırmanın en iyi yolunu arıyoruz. Olay budur. O bakımdan herhangi bir endişeye hakikaten gerek yoktur.”
       
RAKAMLAR SON ŞEKLİNİ ALMADI
       Kemal Derviş, “Ekonomik programı bir bütün olarak açıklamak istiyoruz. Bu konuda Başbakan ve Başbakan Yardımcıları da aynı kanaati paylaşıyor” dedi.
       Kemal Derviş, bir gazetecinin “Ekonomik büyüklükler kesinleşti mi?” şeklindeki bir soruyu yanıtlarken de, bir bütün oluşturmaya çalıştıklarını ve rakamların henüz son şeklini almadığını söyledi.
       Programa dışarıdan çok ciddi bir destek sağlanması gerektiğinin altını çizen Derviş, şöyle devam etti: “Onun için bu rakamları ortaya çıkartırken her türlü finansman kaynağının ne olacağını, nereden geleceğini kestirmemiz gerekiyor. Onun için de dışarıdan bazı temaslara telefonla da olsa devam ediyoruz. Sanıyorum çok yakında ortaya çıkacak. Fakat şu andaki rakamlar, elimizdeki rakamlar son kesin rakamlar değil. Gerçekten çok uzak değil bu rakamlar. Fakat son şeklini de bulmuş değiliz.”
       Derviş, bir gazetecinin “Siyasal destek konusunda Hükümet içinde bir tereddütünüz mü var?” şeklindeki sorusunu yanıtlarken de, programa siyasal desteğin, ulusal desteğin şart olduğunu belirterek, “Hep birlikte çalışıyoruz. Bir tereddüt durumu yok” dedi. Derviş, hükümet olarak toplanarak programa son şekli verildikten sonra da herkesin destek olması gerektiğini kaydederken, temel boyutlarda tam olarak anlaşıldığını bildirdi.
       Derviş, şöyle devam etti: “Fakat ayrıntılar da ortaya çıkınca hükümetteki bütün arkadaşlara bu ayrıntıları incelemek ve bu konuda fikirlerimi hep birlikte oluşturacağımız önlemler konusunda herkesin en iyi bir şekilde katkıda bulunmasını sağlamak istiyoruz.”
       
PROGRAM HIZLA UYGULAMAYA KONULMALI
       Yoğun çalışmaların uygulama aşamasında da devam etmesi gerektiğini anlatan Derviş, “Bir programı açıklamak yeterli değil. Ondan sonra bunu tamamen, büyük bir hızla ve büyük bir ciddiyetle uygulamaya koymamız gerekiyor” dedi.
       Devlet Bakanı, yeni ekonomik programın ne zaman açıklanacağı konusunda kesin bir tarih vermezken, bugünlerde çıkacağı konusunda güveni olduğunu belirtti. Programın çok açık bir şekilde anlatılmasının gerekeceğine de işaret eden Devlet Bakanı Derviş, bu konuda medyadan da yardım istedi.
       Derviş, şunları söyledi: “Doğruyu anlatın, ortaya çıkanı anlatın. Söylentilere, veya herhangi bir yerden duyduklarınıza dikkatli olun bu konuda, illada inanmayın. Ben size her zaman olduğu gibi anlatacağım olayları. Hükümet içindeki bütün arkadaşlar da aynı fikirdeler, aynı yoldalar. Hep birlikte çalışıyoruz. İnşallah çok yakında daha etraflıca, bütün ayrıntılarıyla sizlere bilgi vermek durumunda olacağım. Ben de o günü özlüyorum. O zaman birazcık daha gece yarısı değil de, normal saatler içinde bir yaşama kavuşacağım için ben de çok memnun olacağım.”
       
BASINIMIZ ÇOK HIZLI
       Devlet Bakanı Kemal Derviş, çalışmaları süren ekonomik programın kapalı kapılar arkasında bir program olmadığını, herkesle paylaşacakları bir program açıklayacaklarını söyledi.
       Derviş, yaptığı açıklamada, programın bütününü açıklamak istediklerini kaydederken, “Sayın Başbakan ve Başbakan Yardımcıları ile aynı, bu yolda yürüyoruz. Bazı taslaklar, fikirler var, tartışıyoruz. Müthiş hızlı bir basınımız var. Dolayısıyla programın bazı yarı doğru, yarı eksik şeylerini gazetelerden de okuyoruz hemen ardından. Fakat sizden ricam, biraz sabırlı olun. Programın tümünü bir an önce, gayet şeffaf biçimde açıklayacağız. Hepiniz göreceksiniz. Okurlarınız, televizyon seyredenler de görecek. Dediğim gibi, kapalı kapılar arkasında bir program yok. Herkesin anlayabileceği biçimde, herkesle paylaşacağımız bir program açıklayacağız. Tabiki bazı konularda tartışmalar var. Son şeklini buluncaya kadar, en iyi yolu buluncaya kadar çok ciddi çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” dedi.
       Öte yandan, Hazine Müsteşarlığı’na gelen Devlet Bakanı Faruk Bal da Derviş’le bir görüşme yaptı. Bakan Bal Müsteşarlık’tan ayrılırken, Devlet Bakanı Kemal Derviş’e ‘hayırlı olsun’ demeye geldiğini söyledi.
       
DERVİŞ PEARSON İLE GÖRÜŞTÜ
       Devlet Bakanı Kemal Derviş, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson’ı kabul etti. Hazine Müsteşarlığı’na saat 10.00’da gelen Büyükelçi Pearson, Devlet Bakanı Derviş ile 25 dakika süren bir görüşme yaptı. Pearson, Hazine’den ayrılırken herhangi bir açıklamada bulunmadı. Derviş, Pearson’dan sonra Avrupa Birliği’nin Türkiye Temsilcisi Karen Fogg ile biraraya geldi.
       
EMEK PLATFORMU’YLA GÖRÜŞME
       Bu arada Bakan Kemal Derviş, eylem kararı vermek üzere toplanan Emek Platformu Başkanlar Kurulu’nu da arayarak görüşmek istediğini de bildirdi.
       Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplantısı sırasında, Derviş’in Disk Başkanı Süleyman Çelebi’ye görüşme talebini ileterek, çalışanların isteklerini ele almayı istediği öğrenildi.
       Derviş, bu kapsamda yarın saat 15’te Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral’le, 15.30’da da Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu’yla biraraya gelecek. Disk’ten de randevu talep eden Derviş’in, Disk Başkanı Süleyman Çelebi’yle ne zaman görüşeceği henüz netlik kazanmadı.
       Öte yandan, Kemal Derviş’in önümüzdeki günlerde iş adamlarıyla da biraraya gelmesi bekleniyor. 16 Mart Cuma günü Ankara’da yapılacak TOBB Başkanlar Kurulu toplantısının davetlileri arasında Başbakan Bülent Ecevit’in yanısıra Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Özkan ile birlikte Kemal Derviş de bulunuyor.
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları