Home page
Haber Menüsü


 
Derviş’in yeni gündemi kamu bankaları
Devlet Bakanı Kemal Derviş, hububat fiyatları sorunun çözümünden sonra, gündemine kuma bankalarının yapılanmasını ve Emlakbank’ın tasfiyesini aldı. “Kolay bir iş değil” diyen Derviş’i MHP’li bakanlar ve çalışanlar yine sıkıştıracak.
Ankara
NTV
 
    29 Mayıs—  Devlet Bakanı Kemal Derviş, hububat fiyatları sorununun çözülmesinden sonra yeni gündemi kamu bankalarının yeniden yapılandırılması ve Emlakbank’ın tasfiyesi olacağını ifade etti.  

   
 
       
   
MSNBC News IMF ile ilişkiler MGK gündeminde
MSNBC News Buğdayda fiyat krizi aşıldı
MSNBC News IMF teftişi Cuma günü başlıyor
MSNBC News Yahnici: Derviş muhatabımız değil
MSNBC News Taahhütlerde son kritik hafta
MSNBC News Derviş: Herkese destek iflasa götürür
MSNBC News Bankalar Yasası Resmi Gazete'de yayımlandı
MSNBC News Bankalar Yasası'na Sezer'den onay
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Kamu bankalarının yeniden yapılandırılmasının kolay bir düzen değişikliği olmadığını ifade eden Derviş, “Türkiye’yi bu kadar ağır bir bunalıma sürükleyen önemli yapısal bozukluklardan biriydi. 20 katrilyon liraya yakın görev zararı birikmesi ve bunun vatandaşın yükü olması bir daha olamaz. Bir daha olmaması için gayret sarfediyoruz” diye konuştu.
Emlakbank merkezinde protesto

       
MHP VE ÇALIŞANLARDAN DİRENİŞ
       IMF’ye verilen taahhütler arasında yer alan ve bu ay sonuna kadar çözüme kavuşması beklenen kamu bankaları ve Emlakbank konusunda MHP’li bakanların ve banka çalışanlarının yoğun muhalefetiyle karşılaşılacak. MHP’li Devlet Bakanı Faruk Bal, Emlakbank’ın tasfiyesine şiddetle karşı çıkıyor. Bal, bankanın tabela fiyatının ve sorunlu kredi alacaklarının çöpe atılacağını ifade ederek, Emlakbank’ın kapatılması yerine inşaat sektörüne yönelik bir ihtisas bankası olmasını öneriyor.
       Emlakbank çalışanları ise son günlerde yaptıkları protesto gösterilerini bugün İstanbul’da yapacakları gösteriyle sürdürdüler.
       
BU SABAH KAMU BANKALARINI ELE ALDI
       Derviş, Merkez Bankası Sosyal Tesisleri’nde, Kamu Bankaları Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık ve diğer ekonomi bürokratlarıyla biraraya geldi. Derviş, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu ile bütün sorunları gözden geçirdiklerini ve değerli bilgiler aldığını bildirdi.
       Derviş, yaklaşık 1.5 saat süren toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, Kamu Bankaları Yönetim Kurulu üyelerini uğurlarken yaptığı açıklamada, Hükümet olarak birlikte olmak ve birlikte çözüm yaratmanın en önemli şey olduğunu, Türkiye için önemli olanın da bu olduğunu ve bunu da yapabildikleri söyledi.
       
KOLAY BİR İŞ DEĞİL
       Kamu Bankaları Yönetim Kurulu ile bu bankalara ilişkin sorunları gözden geçirdiklerini ve çok iyi bir çalışma olduğunu kaydeden Derviş, kendilerinden değerli bilgiler aldığını belirtti.
       Derviş, şunları söyledi:
       “Tabi bu çok önemli bir düzen değişikliği. Türkiye için kolay bir düzen değişikliği değil. Ama hepimiz taktir ederiz ki, Türkiye bu kadar ağır bir bunalıma sürüklenirken, bu, en önemli yapısal bozukluklardan bir tanesi idi. 20 katrilyon liralık bir görev zararı birikmiş, bu zararın vatandaşa yük olması bir daha olamaz. Kamu bankaları yönetim kurulu bunun için gayret sarfediyor. Ama bu kolay bir iş değil. Bunu adım adım gerçekleştirmek gerekiyor.”
       Kamu bankalarının reel ekonominin gereksinimlerine dikkat ederek, reel ekonomideki büyüme ihtiyacını biran önce karşılamak üzere çalıştığını söyleyen Devlet Bakanı Derviş, çalışmalardan memnun olduğunu kaydetti.
       
EMLAKBANK ÇALIŞANLARI ZİRAAT’E
       Bu sürecin zor ve acı tarafları olduğunu da vurgulayan Derviş, şöyle devam etti:
       “Bu konuda yanlış anlamalar var. Emlak Bankası’nı Ziraat Bankası ile birleştireceğimizi söylüyoruz. Çalışanlar, mevduat aynı Ziraat Bankası’nda durum neyse Emlak Bankası için geçerli olacak. Onun için aşırı bir tedirginlik, bir korkuya hiç gerek yok. İyiye doğru adım adım ilerliyoruz.”
       Derviş, IMF’nin geleceğinin hatırlatılması üzerine, bu yönde IMF ile yapılacak görüşmelere ilişkin çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
       
HUBUBATTA EN İYİSİNİ YAPTIK
       Devlet Bakanı Kemal Derviş, hububat fiyatları konusunda iyi bir çözüm bulunduğunu belirterek, “Dikkat ederseniz, rakamları dikkatle izlerseniz, sanıyorum program çerçevesinde enflasyonla uyumlu yapabileceğimiz en iyi şeyi yaptık” dedi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları