Home page
Haber Menüsü


Yahnici: Derviş siyasi muhatabımız değil  
  MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Kemal Derviş’in etrafında bir siyasi arayışın olup olmamasının kendilerini ilgilendirmediğini söyledi. Yahnici, “Biz bunun tarafı değiliz, olmayız da. Sayın Derviş siyasi muhatabımız da değildir” dedi.

Ankara
AA
 
   29 Mayıs—  Kemal Derviş’le MHP arasında bir sorun olmadığını belirten Yahnici, “Sayın Derviş hükümetin bir bakanıdır. Hükümetin ekonomiden sorumlu bakanı olarak, ekonomik program uygulama gayretindedir. ‘Sayın Derviş’in programı’ diye ortada bir program yoktur. Derviş, hükümetin programını uygulayan, ekonomiden sorumlu devlet bakanıdır. Başarı, hükümetin başarısı olacaktır” diye konuştu. 

   
 
       
    MSNBC News IMF ile ilişkiler MGK gündeminde
MSNBC News Kabinede hububat fiyatı tartışması
MSNBC News Buğdayda fiyat krizi aşıldı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  MHP Başkanlık Divanı dün Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin başkanlığında toplandı. 50 dakika süren toplantıdan sonra, Yahnici gazetecilere açıklama yaptı.
       Bakanlar Kurulu’nun hububat fiyatlarını bugün uzun süre görüştüğünü, ardından, Bakanlar Kurulu’ndaki değerlendirmelerin koalisyonu oluşturan partilerin genel başkanlarınca da yeniden ele alındığını kaydeden Yahnici, şunları söyledi:
       
BUĞDAY FİYATINI SAVUNDU
       “Bu fiyatlarla ilgili baştan beri üzerinde durulan hadise, dünya fiyatları üzerinden yüzde 20 ve ekonomik programda hedeflenen enflasyonu aşmayacak şekilde bir zam yapılmasıydı. Bu fiyatlar nazara alındığında geçen yıl açıklanan 102 bin liranın üstüne oldukça düşük rakamlara ulaşılıyordu. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar ve dünya konjonktürünün getirdiği şartlar ancak 150-155 bin lira civarında bir fiyat açıklamasını gerekli kılacak noktadaydı. Fakat hükümetimiz, kuraklık, maliyet artışları, sel felaketleri gibi unsurları da dünya konjonktürüyle birlikte değerlendirmek suretiyle bugün fiyatları kamuoyuna duyurdu. Yarın da (bugün) konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararı imzaya açılarak, karar resmi hale getirilecektir.”
       
“HERKES SAHİP ÇIKACAK”
       Konuyla ilgili tartışmalar yaşandığını, çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldığını kaydeden Yahnici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet içi birtakım kurumların, bakanların, bakanlıkların kendi aralarında tartışmaları diye yansıtılan hadiseler vardır, doğrudur. Kurumlar imkanları, normları ortaya koymak suretiyle ne yapılması gerektiğini tartışacaktır, tartışmalıdır. Yapılan budur. Neticede fiyat benimsenmiştir. Bu konuyu sen-ben meselesi olarak görmemek gerekir. Görmek doğru da değildir. Açıklanan fiyat, Türkiye’nin şartlarını göz önünde bulunduran bir fiyattır. Türkiye’nin şartları, imkanları zorlanmıştır. Bu, ülkenin, ekonomik şartlarına, ekonomik sıkıntılarına rağmen fedakarlıkla verdiği bir fiyattır. Bunun üzerindeki spekülasyonları doğru bulmuyoruz. Bu fiyatlara neticede herkes sahip çıkacak ve uygulanması için elinden geleni yapacaktır.”
       Yahnici, gazetecilerin “MHP’nin Sayın Kemal Derviş’ten bir rahatsızlığı var mı? Çünkü bu konuda medyada haberler yer alıyor” sorusuna şu yanıtı verdi:
       
“DERVİŞ, PROGRAMI UYGULAR”
       “Medyada yer alan haberler dedikodudur. Bizim bakanlarımızın ifadesi varsa, Başbakan Yardımcımızın ifadesi varsa, bunlar zaten resmi beyan olarak size verilen metinlerde yer alıyor. Sayın Derviş hükümetin bir bakanıdır. Hükümetin ekonomiden sorumlu bakanı olarak, ekonomik program uygulama gayretindedir. (Sayın Derviş’in programı) diye ortada bir program yoktur. Sayın Derviş, hükümetin programını uygulayan, ekonomiden sorumlu devlet bakanıdır. Başarı, hükümetin başarısı olacaktır. Ekonomik programın mutlaka başarıya ulaşması gerekmektedir. Bununla ilgili konuda başka manalar aramak, siyasi neticeler aramak doğru da değildir. Bunlar bizim dışımızdadır.
       
“DERVİŞ SİYASİ MUHATABIMIZ DEĞİLDİR”
       Sayın Derviş’in siyasetle ilgili bir arayışı varsa -ki kendisi olmadığını söylüyor-, Derviş’in etrafında bir siyasi arayışı varsa bu bizi ilgilendirmemektedir. Biz bunun tarafı değiliz, olmayız da. Sayın Derviş siyasi muhatabımız da değildir. Böyle birşey kendisi tarafından da beyan edilmemektedir. Kendisinin sıfatı çok açıktır: Ekonomiden sorumlu devlet bakanıdır. Biz ekonomik programın mutlaka başarılması gereken program olduğu düşüncesiyle arkasında olduğumuzu beyan ediyoruz. Bunun dışında bir problem yoktur.
       Hükümetin işleyişi sırasında teknik birtakım konulara ilişkin tartışmalar varsa -ki olmuştur-, onlar yapılır, yürütülür.
       Sayın Derviş de olsa o münakaşalar yapılırdı, olmasa da yapılırdı. Tartışılmaması zaten mümkün değildir. Bizim Sayın Derviş diye bir problemimiz yoktur ama Sayın Derviş diye bir problem oluşmaya, oluşturulmaya, Sayın Derviş’in ismi etrafında birtakım spekülasyonlar oluşturulmaya çalışılmaktadır. Sayın Derviş’in de bunlardan hoşnut olduğunu sanmıyorum.”
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları