Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
F1, bizler ve diğerleri
 
Yarış sonunda McLaren ve Ferrari’nin hâkim olduğu ve birçok pilotun üçüncü ve dördüncü sırayı bile sevinerek kabullendiği günlerin artık geride kalmaya başladığı ortaya çıkıyor.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
24 Mayıs—  San Marino GP’sini seyretmek için koltuğa oturduğumda, komşu masadan bir ses geldi: “Yandık şimdi, bu gürültü bir saatten önce bitmez”. Şimdi işin gücün yoksa komşu masa sakinine çıkan sesin gürültü değil, müzik olduğunu anlat da görelim. Neyse, bu çabanın zamanı değil şimdi; biz şehre gelen yeni kovboyun bu yarışta neler yapabileceğini görmek istiyoruz. Bu nedenle dışarıdan gelen ‘tahrikler’ bize televizyonun sesini kapattıramaz; bu işin tadı sessiz çıkmıyor.

   
 
       
   
MSNBC News Taraftar kimliği mi, fair-play mi?
MSNBC News GS zirveye, FB nereye? (2)
MSNBC News Ekonomi mi, spor mu?
MSNBC News Ben en çok Lucescu'ya üzülüyorum
MSNBC News Sözümü geri aldım?
MSNBC News Hagiler, Daumlar ve bizler
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       “Ya bu Williams’lar ne yapacak bu yarışta” diyor komşu masadaki çalışma arkadaşımız. Hay Allah, söylemeyi unuttum sizlere, gazeteciler zaman zaman pazar günleri de çalışmak zorunda kalırlar. Eğer spor servisinde görevliyseniz, siz hobiniz olan şeyi yapmaya ve çalışıyor gibi görünmeye devam edersiniz. Yok eğer işiniz ekonomiyle ilgiliyse, pazar günü çalışmaya ve çalışıyor gibi görünmeye mecbursunuzdur. (Ne demişler, sevdiği işi yapan hiçbir şey yapmıyor demektir).
       Williams’ların neler yapabileceği, Ralf Schumacher’in yaptığı çıkışla az da olsa ortaya çıkıyor. Bizim gibi startı büyük bir zevkle izleyen NTVMSNBC Ekonomi Servis şefi Levent Gürses “Ralf, Williams’la öne geçti, bakalım Montoya ne yapacak?” diyor; kendi televizyonunun sesini açıyor ve ‘gürültüye’ biraz daha katkı yapıyor. Yarış boyunca Formula 1’le pek ‘ilgilenmeyen’ komşu masa sakiniyle karşılıklı yorumlar yapıyoruz; o bize bu işin ekonomik yönünü anlatıyor, biz de ona Formula 1’in aslında bir spor sayılmaması gerektiğini, teknolojinin, heyecanın, stratejinin, şansın, magazinin, deneyim ve birikimin, daha aklımıza gelmeyen pek çok unsurun biraraya geldiği bir ‘sirk’ olduğunu anlatıyoruz. O bize Ferrari ve McLaren’in rekabeti azalttığını söylüyor, biz de ona ‘Şehre artık yeni kovboyların gelme zamanının geldiğini’...
       Kısaca F1 Racing’in son bir kaç sayısında yazılanları özetliyoruz hemen: Bu yıl daha zevkli ve çekişmeli bir mücadele izleyeceğiz. Geçen yıl yapılan yeni düzenlemeler, takımların hazırlıkları ve piste yeni katılanlar (lastikler, takımlar, teknik transferler ve pilotlar) sayesinde, bu yıl pistlerin en iyi iki pilotu olan Hakkinen ve Schumacher dışında şampiyonlukta iddiası olabilecek birçok başka pilot/takım olduğu ortaya çıkacak.
       Yarış sonunda McLaren ve Ferrari’nin hâkim olduğu ve birçok pilotun üçüncü ve dördüncü sırayı bile sevinerek kabullendiği günlerin artık geride kalmaya başladığı ortaya çıkıyor. Hepimiz sevinç içinde çalışmaya geri dönüyoruz. Biz bu yıl daha iyi bir mücadele izleyeceğimizi garanti altına aldığımız, o ise ‘gürültüden’ en azından 2 hafta boyunca kurtulduğu’ için...
 
       
    MSNBC News Futbolun değişen çehresi (2)
MSNBC News Futbolun değişen çehresi (1)
MSNBC News İşte öyle bir maç
MSNBC News Ya Ali Haydar sigara içmeye başlarsa...
MSNBC News Bir futbol maçından ne beklersiniz?
MSNBC News Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları