Home page

Haber Menüsü


e. murat yığcı
 
İşte öyle bir maç
 
Eğer Galatasaraylı futbolcular “Biz taşıyoruz, o sadece dokunuyor” şeklinde düşünüyorsa, dünkü maçın son dakikalarını bir kaç kez daha seyretmeliler, çünkü kaçırdıkları toplarla Jardel buluşmuş olsa, maçın skoru 1-0 olmazdı.
 
e. murat yığcı'ya mail.
NTV-MSNBC
 
14 Şubat—  İnternet gazeteciliği yapmanın en iyi yanlarından biri de bu. Galatasaray-Deportivo gibi maçlardan sonra yazı yazmanız gerektiğinde, size ayrılan yeri doldurmak için bir şeyler karalamak yerine, sadece yazmak istediğiniz şeyleri yazma hakkına sahip oluyorsunuz. Dünkü maç kısmen yorumlanması kolay bir maçtı; Galatasaray, Avrupa’da oynadığında yapması gerekeni yapıyor; gol atıyor, (şansının da yardımıyla) gol yemiyor; fazla gol pozisyonu vermiyor; en önemlisi rakibin temposunu arttırmasına izin vermiyor. sonuçta bu bir puan mücadelesi ve gol atan tarafın sonucu korumak için oynaması çok da görülmemiş bir taktik değil. Hagi için (bkz. 8 Şubat 2001), Lucescu ya da Galatasaray için (bkz. 8 Kasım 2000) daha önce yazdıklarımız ise aynen güncelliğini koruyor. belki Jardel’le ilgili bir ufak ek yapılabilir.

   
 
       
   
MSNBC News Bir futbol maçından ne beklersiniz?
MSNBC News Ya Ali Haydar sigara içmeye başlarsa...
MSNBC News Başarılı olmak, herşeyi yapma hakkını verir mi?
MSNBC News 'Yeni yeni isabet etmeye başladı da...'
MSNBC News Türkiye' ve Formula 1
MSNBC News Nasrettin Hoca'dan Galatasaraylılar'a
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Jardel, Galatasaray’ın önemli sorunlarından biri olacak gibi görünüyor. Trabzonspor maçında bile, sahada çok yetersiz bir rakiple karşılaşmasına karşın, sarı-kırmızılı futbolcular yedikleri en ufak preste topu çıkarmakta zorluk çekmiş, bu görüntü Fenerbahçe maçında daha da belirgin hale gelmişti. Dünkü maçta aynı senaryoyu bir kez daha izledik. Sarı-kırmızılılar Jardel’in sahadaki varlığının yeterli olmadığını düşünüyor olsa gerek, ‘golcü’ futbolcuya pas atmamak için çabalıyor sanki. Jardel, genelde en başarısız olduğu noktada, yani orta sahada pas alabiliyor. Kaybettiği top rakip takımın hücumu olarak dönünce de, Hagi yorulana kadar, sarı-kırmızılılar genelde defanstan topu uzun anlamsız vuruşlarla çıkartmayı tercih ediyor.
       Jardel’in genelde top kaybeden, koşmayan, güçsüz futbolcu imajı, Brezilyalı’nın topla buluşması gereken noktada, yani ceza alanı içinde de top almasını engelliyor. Eğer Galatasaraylı futbolcular “Biz taşıyoruz, o sadece dokunuyor” şeklinde düşünüyorsa, dünkü maçın son dakikalarını bir kaç kez daha seyretmeliler, çünkü kaçırdıkları toplarla Jardel buluşmuş olsa, maçın skoru 1-0 olmazdı. Lucescu’nun da, bir an önce Jardel’e Hagi dışında birilerinin daha pas atabilecek bir sistem geliştirmesi gerek. Galatasaraylı futbolcular ceza alanına isabetsiz ortalar yapıp, sonra da Jardel topla buluşamamış gibi davranıyor.
       
       bkz. “Nasrettin Noca’dan Galatasaraylılar’a” yazısı / 8 Kasım 2000
       
...
       Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tura yükselen Galatasaray’da, Lucescu ve yönetim dışında kimse takımdan memnun değil. Herkes ‘Fatih Terim’in Galatasaray’ının’ daha iyi olduğunu söylüyor ve Lucescu’nun takımı geri götürdüğünü, alınan sonuçlara karşın oynanan futbolun tatmin etmediğini belirtiyor. Anlaşılan Lucescu, uzak bir ihtimal olmasına karşın, ‘takımı Şampiyonlar Ligi Şampiyonu bile yapsa’, hakkındaki izlenimleri silemeyecek. Zaten teknik adamın ne kendini savunma; ne de “Fatih Terim’in Galatasaray’ı, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiği ilk 4 yıl sadece 5 galibiyet almıştı” deme şansı var.
       
       bkz. “Bir futbol maçından ne beklersiniz?” yazısı / 8 Şubat 2001
       
...
       Hagi’nin varlığı da, yokluğu da Galatasaray için sorun oluşturuyor. Sahadayken eski gücünde olmadığı için takımı yavaşlatıyor, ama sahada olmayınca Okan-Suat-Emre üçlüsünden biri Hagi’nin yokluğunda Hagi’nin görevini üstlenmeleri gerektiğini bilmediği (ya da anlamadığı) için, Galatasaray sahadaki beynini kaybediyor; attığı gollerde de genelde organize ataklar yerine, rakibin defanstan çıkardığı topları kaparak pozisyon yakalıyor. Hagi’nin yerine en uygun isim olan Emre ise topla oynamaktansa rakiple oynamayı seçtiği için beklentileri karşılayamıyor.
 
       
    MSNBC News Kaybetmeyi öğrenmek
MSNBC News Spordaki olasılık hesapları
MSNBC News 5 yıldızlı otellerden, Olimpiyat Köyü'ne
MSNBC News Okumuş, okumuş, anlamamış...
MSNBC News GS zirveye, FB nereye?
MSNBC News Biraz ondan, biraz bundan
MSNBC News Euro 2000'den arda kalanlar
MSNBC News Hayallerim, Milli Takım ve Medya
MSNBC News Farklı, farklı, farklı soru (2)
MSNBC News Farklı, farklı, farklı açı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları