Home page
Haber Menüsü


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım
 
‘Telekom’da takvim değişmeyecek’
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türk Telekom’un satışında takvimin değişmeyeceğini belirterek, ihale sürecinin devam ettiğini söyledi. Bu arada, satışla ilgilenen Koç Grubu ve Sabancı Holding, yatırım bankası Goldman Sachs’ı danışman olarak seçti.
 
İstanbul
AA
 
15 Mart 2004—  Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk Telekom’un özelleştirme takviminde bir değişiklik olmayacağını söyledi. Telekomünikasyon Dünyası Dergisi tarafından düzenlenen “Telekomünikasyon Sektöründe Serbestleşme Beklentileri” konulu sempozyumda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım; “Biz süreci hızlandıracağız, bizim açımızdan takvim henüz değişmedi” açıklamasını yaptı.

   
 
       
   
MSNBC News Pirelli, gözünü Telekom'a çevirdi
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bakan Yıldırım, “İhaleye 31 Mayıs’a kadar çıkılması hala hedefimiz” ifadesini kullandı. Türk Telekom’un satışı için danışman firma seçimi ihalesi gerekli şartların yerine getirilmemesi nedeniyle iptal edilmiş, bundan dolayı özelleştirme takviminin gecikebileceğine ilişkin kaygılar oluşmuştu.
       
GOLDMAN SACHS DANIŞMAN OLDU
       Diğer yandan, Türk Telekom’un özelleştirilmesinde birlikte hareket eden Sabancı Holding ve Koç Holding, yatırım bankalarından Goldman Sachs’ı danışman olarak seçti.
       Sabancı ve Koç Grupları, Goldman Sachs’tan danışmanlık almak kararı için birlikte uzun bir araştırma ve çalışma süreci geçirerek, dünyanın önde gelen yatırım bankaları ile yoğun çalışmalar yaptı.
        Sabancı Holding ve Koç Holding CEO’ları yaptıkları ortak açıklamada, yapılan yoğun görüşmeler sonucunda dünyanın önde gelen yatırım bankaları ile uzun çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Goldman Sachs’ın uluslararası deneyim ve yatırım danışmanlığı uzmanlığının yardımı ile bu projenin gerçekleşmesinin toplumumuza ve ekonomiye çok büyük katkılar sağlayacağına inancımız sonsuzdur. Ayrıca telekom işine ve Telekom özelleştirilmesinde kararlılığımızı göstermektedir” denildi.
       
SABANCI, LİSANSTA ISRARLI
       Bu arada, Sabancı Telekom Stratejik İş Ortaklıkları ve Operatör İlişkileri Direktörü Gürkan Ergenekon, gerekli yatırımları yaptıklarını belirterek, “Lisansımızı istiyoruz” dedi. Ergenekon, Sabancı Telekom’un Ocak ayında ses alanında A,B ve C tipi lisanslara başvuru yaptığını, başlangıçta C tipi lisans verilmesini beklediklerini söyledi.
       Ergenekon, “Bugün çok net mesaj vermek istiyoruz; biz lisansımızı istiyoruz. Çünkü Türkiye’ye hizmet vermek için gerekli altyapımızı yaptık, çok ciddi yatırım yaptık” dedi.
       Sabancı Telekom’un 150 kişinin çalıştığı bir şirket haline geldiğini ifade eden Ergenekon, “Bir teknoloji şirketi olarak lisans konusunda mesafe alamıyoruz. Sektörde illegal yollarla bu tür hizmetleri verenler var, biz elimiz kolumuz bağlı onları izliyoruz. Bu bizim canımızı yakıyor. Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla lisansı almak istiyoruz” diye konuştu.
       İlk ses hizmetlerini pazara sunduklarını, yurtdışından hesaplı bir şekilde Türkiye’nin aranabildiğini belirten Ergenekon, hem ses hem veride lider telekom şirketi olmayı hedeflediklerini kaydetti.
        Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ergenekon, şu anki uygulamayla ses lisansını alabilmek için uzak mesafe ses hizmet yönetmelik ekinin Resmi Gazete’de yayınlanması gerektiğini, ancak bu yönetmeliğin hala Başbakanlık’ta beklediğini söyledi. Ergenekon, yatırımlara ilişkin olarak da 3-4 yılda toplam 200 milyon dolarlık yatırım öngördüklerini ifade etti.
       
ERKOÇ: LİSANS SÜRECİ GEÇ KALDI
       Doğanonline Genel Müdürü Tanju Erkoç da, lisans başvurularını yaptıklarını, lisansların verilmesinin geciktiğini savundu. Erkoç, “1 Ocak’tan bu yana 75 gün geçti, sektör nerelere geldi soru işareti. 1 Ocak tarihinin geleceği önceden belliydi. Bu gecikmeden hepimizin ders çıkarması lazım” dedi.
       Tanju Erkoç, 2004 yılı sonunda eğer pozitif gelişmeler sağlanamazsa küçük oyuncuların pazardan çıkacağını belirtti.
       Seste lisansların verileceğini düşündüklerini kaydeden Erkoç, “Bizim düşüncemiz C lisansı verilecek. A ve B lisansı da bir an önce verilmeli” diye konuştu.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları