Home page
Haber Menüsü


Pirelli Başkanı Marco Tronchetti Provera
Pirelli, gözünü Telekom’a çevirdi
Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı Provera, Türk Telekom özelleştirmesiyle ilgilendiklerini söyledi. Ulaştırma Bakanı Yıldırım da, Telekom’un satış takviminde bir değişikliğe gidilmeyeceğini belirtti.
İstanbul
CNBC-E
    15 Mart 2004—  Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Marco Tronchetti Provera, Türk Telekom’un özelleştirilmesiyle ilgilendiklerini söyledi. Yatırımcı Konseyi Toplantısı’nın yapıldığı Çırağan Sarayı’ndan CNBC-e’nin canlı yayınında Gülay Afşar’ın sorularını yanıtlayan Provera, “Türk Telekom’la ciddi olarak ilgileniyoruz ancak özelleştirme konusundaki koşulların netleşmesini bekliyoruz” dedi.  

   
 
       
   
MSNBC News Telekom'un satışında strateji değişiyor
MSNBC News Telekom satışı Mayıs öncesi olabilir
MSNBC News Sabancı: Telekom'un fiyatı yüksek
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk ekonomisinin özellikle son iki yılda önemli gelişme kaydettiğini belirten Provera, Türkiye’nin Pirelli için stratejik öneme sahip bir ülke olduğunu dile getirdi.
       Lastik sektöründeki grev kararına da değinen Provera, grev yapılması halinde yatırımlarına ara vermek zorunda kalabileceklerini kaydetti.
       
MANİSA, MERLONİ ÜRETİM ÜSSÜ OLUYOR
Merloni CEO'su Andrea Guerra
       CNBC-e yayınında soruları yanıtlayan İtalyan beyaz eşya üreticisi Merloni’nin CEO’su Andrea Guerra da, Manisa’yı Merloni’nin ikinci ana üssü haline getireceklerini söyledi. Guerra, “Türkiye’nin yatırım potansiyeli yüksek, ancak mali reformlarla ilgili yapılması gerekenler var. Manisa’daki fabrikamız dışında başka yatırım düşünmüyoruz. Manisa, bizim küresel şebekemizin merkezi olacak. Manisa ve Türkiye ikinci üssümüz olacak” dedi.
       Merloni CEO’su Guerra, Avrupa Birliği’ne katılımın yatırımların artması için anahtar nokta olmadığını belirtirken, Türkiye’nin genç nüfusu ve içinde bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle yüksek yatırım potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Guerra, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “AB’ye katılmaktan daha önemli konu istikrar ve güvenilebilirlik. AB’ye üyelik istikrara katkıda bulunur ancak yatırımlarda anahtar nokta niteliğinde değil.”
       
FIAT: TÜRKİYE’DE YATIRIMLAR SÜRECEK
Fiat CEO'su Guiseppe Morchio
       İtalyan otomotiv şirketi Fiat CEO’su Guiseppe Morchio da, Türkiye’de büyümek istediklerini ve yatırımlarının devam edeceğini söyledi. CNBC-e yayınında Açıl Sezen’in sorularını yanıtlayan Morchio, yeni yatırımlar için bazı projeleri çok yakından takip ettiklerini kaydetti.
       Morchio, Doblo projesinin çok başarılı olduğunu belirterek, Türkiye’de yatırıma ağırlık vereceklerini vurguladı.
       Fiat CEO’su, “Türkiye’de 200 milyon Euro’luk yatırım yaptık ve üretim hacmimiz 9 bin Doblo üretimi şeklinde. Üretimin yüzde 70’ini ihraç ediyoruz. İhracat hacminden memnunuz” dedi.
       Türkiye ekonomisine ilişkin soruya ise Morchio, “Türk hükümetinin 18 ay gibi kısa bir sürede yaptıklarına baktığımda çok şaşırıyorum. Yapısal reformlar hayata geçiriliyor. Türkiye için geleceğe güvenle bakmamız sağlanıyor” yanıtını verdi.
       Giuseppe Morchio, “Diğer rakipleriniz Türkiye’de gelip yatırım yapmalı mı?” sorusu üzerine de, “Kesinlikle. Türkiye bizim için stratejik bir ülke. Biz Türkiye’de büyümek istiyoruz. Bu ülkede yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.
       
NESTLE: VERGİDE DÜZENLEME GEREKİYOR
       Nestle Başkan Yardımcısı Michael W.O. Garrett, Türkiye’de yeni bir yatırım stratejisinin uygulanabilmesi için vergilemeyle ilgili yeni düzenlemelere gidilmesi gerektiğini kaydetti.
       Gülay Afşar’ın sorularını yanıtlayan Garrett, “Türkiye gelecekte daha çok yol katetmeli. Türkiye’de işgücü maliyeti önemli bir konu değil. Sosyal güvenlikle ilgili, iş gücü maliyeti ile ilgili atılabilecek adımlar var”dedi.
       
       
       

Yatırım Danışma Konseyi’ni CNBC-e’den Gülay Afşar, Açıl Sezen, Ahmet Ergen, Alican Ayanlar, Sarp Tınaz ve NTVMSNBC’den Murat Başboğa izledi.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları