Home page
Haber Menüsü


THY ve Erdemir’de halka arz gündemde
Özelleştirme programına göre, Erdemir, Petkim, THY ve Aselsan’da kalan kamu hisselerinin satışı için halka arz denenecek.
Ankara
AA
    17 Şubat 2004—  Özelleştirme programının detayları belli oldu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın açıkladığı detay programa göre, Erdemir, Petkim, THY ve Aselsan, gelişmelere göre İMKB satışı ve/veya halka arz yoluyla özelleştirilecek kuruluşlar arasında sayıldı.  

   
 
       
   
MSNBC News DB, özelleştirme görüşmesine geliyor
MSNBC News 18 yıllık özelleştirme geliri 7.5 milyar $
MSNBC News Özelleştirme hızlanacak, büyük zam yok
MSNBC News Şekerde özelleştirme süreci başlıyor
MSNBC News Özelleştirme, 15 bin işsiz yarattı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  IMF’ye verilen niyet mektubuna göre, bu yıl özelleştirmeden 3 milyar dolarlık nakit girişi beklenmesine rağmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 11 Şubat’ta yaptığı açıklamada özelleştirme hedefine ilişkin bir rakam vermemişti.
       Üçer aylık dönemler itibariyle özelleştirilecek kuruluşlar ve satış yöntemleri şöyle:
       
BİRİNCİ ÇEYREK
* Eti Bakır- KBİ Samsun İşletmesi’nin hisse satışı/varlık satışı için ilan verildi, son teklif verme tarihi 24 Şubat.
* DİV-HAN’ın blok satışı için ilan verildi, son teklif verme tarihi 23 Şubat.
* Samsun Gübre San. A.Ş’nin blok satışı için ilan verildi, son teklif verme tarihi 15 Mart.
* EBÜAŞ’ın Adana Et Kombinası, Manisa Et ve Tavuk Kombinası, Kayseri Et Kombinası, Sincan Et San. İşletmesi ve Tavuk Kombinası, Samsun Soğuk Hava Deposu varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek, satış ilanları verildi, son teklif verme tarihi 31 Mart olarak belirlendi.
* Sümer Holding’in Tümosan İşletmesi ve Bakırköy İşletmesi varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek, satışı ilanları verildi, son teklif verme tarihi 4 Mart olarak belirlendi. Sümer Holding’in Bakırköy, Sarıkamış, Van, Tercan, Diyarbakır ve Çanakkale İşletmeleri varlık satışı, SİDAŞ, Antalya A.Ş, Manisa A.Ş ve Bergama A.Ş ise blok satış yöntemiyle özelleştirilecek, ihale hazırlıkları sürüyor.
* TEKEL’in Kayacık, Kaldırım, Yavşan, Ayvalık ve Kağızman Tuzlası varlık satışı; Kristal Tuz Rafinerisi San. Tic. A.Ş ise blok satış yöntemiyle özelleştirilecek, ihale hazırlıkları sürüyor.
* Kütahya Şeker Fabrikası, Amasya Şeker Fabrikası ve Kayseri Şeker Fabrikası hisse satışı yöntemiyle özelleştirilecek, ihale hazırlıkları sürüyor. Kütahya Gübre Sanayi A.Ş varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek, ihale hazırlıkları sürüyor.
       
İKİNCİ ÇEYREK
* Ataköy Marina,Otelcilik ve Turizm blok hisse satışı yöntemiyle özelleştirilecek
* TEDAŞ’ın bağlı ortaklıkları, ETKB ve EPDK işbirliği içinde belirlenerek, özelleştirilecek.
* SEKA İzmit İşletmesi ve Genel Müdürlük varlıkları varlık satışıyla özelleştirilecek.
* Eti Krom A.Ş blok hisse satışıyla özelleştirilecek.
* Çayeli Bakır İşletmeleri hisse satışı ile özelleştirilecek.
* TEKEL Sigara San. İşl.ve Tic. A.Ş. satışına ilişkin strateji belirleme çalışmaları devam ediyor.
* Araç Muayene İstasyonlarının özelleştirilmesine ilişkin strateji belirleme çalışmaları devam ediyor.
* Eti Alüminyum A.Ş. blok hisse satışı ile özelleştirilecek
* Oymapınar Barajı HES işletme hakkı devriyle özelleştirilecek.
       
ÜÇÜNCÜ ÇEYREK
* Eti Elektrometalurji A.Ş.ve Barit Tesisleri ile atıl varlıkları blok hisse satışı-varlık satışı yoluyla özelleştirilecek.
* Kemerköy El. Ür. A.Ş, Yeniköy El. Ür. A.Ş blok hisse satışı/işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilecek.
* Kömür İşletmeleri A.Ş ve Yeni Çeltek Kömür ve Maden A.Ş hisse satışı yoluyla özelleştirilecek.
       
DÖRDÜNCÜ ÇEYREK
* TEKEL Yaprak Tütün İşl. ve Tic. Müessesesi varlık satışı yoluyla özelleştirilecek.
* Şans Oyunları Lisans devri yoluyla özelleştirilecek.
       
GELİŞMELERE GÖRE DEĞERLENDİRİLECEK KURULUŞLAR
        Gelişmelere göre, İMKB satışı ve/veya halka arz yoluyla özelleştirilecek kuruluşlar ise Ereğli Demir Çelik, Türk Hava Yolları ve Aselsan olarak belirlendi. PETKİM de İMKB satışı/halka arz ve/veya blok satış yöntemiyle özelleştirilecek. SEKA’nın Akdeniz İşletmesi ise yeniden ihaleye çıkarılacak.
       
HEMEN SONUÇLANDIRILACAK OLANLAR
* SEKA Karacasu İşletmesi nihai görüşmesi 12 Şubat 2004 tarihinde yapıldı. İhale Komisyonu, ihaleyi değerlendiriyor.
* TÜPRAŞ’ın yüzde 65.76 oranındaki hissesinin blok satış yoluyla özelleştirilmesi ile ilgili ihale sonuçlandırıldı. Rekabet Kurulu’nun izni alındı ve ihalenin onayına ilişkin Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararı 11Şubat 2004’te Resmi Gazete’de yayımlandı.
* TEKEL Alkollü İçkiler San. İşl. A.Ş’nin yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satış yoluyla özelleştirilmesi ile ilgili ihale sonuçlandırıldı. ÖYK kararı 22Aralık 2003 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.
* İGSAŞ’ın yüzde 99.98 oranındaki kamu hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla açılan ihale 11 Aralık 2003’te yapıldı. ÖYK kararı 23 Ocak’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.
* Gemlik Gübre Sanayii A.Ş’nin yüzde 100 oranındaki kamu hisselerinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla açılan ihale 9Aralık 2003’te yapıldı ÖYK kararı 23 Ocak 2004’te tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı.
* BURSAGAZ’ın yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla açılan ihale 30 Aralık 2003’te yapıldı, ÖYK’ya sunuldu.
* ESGAZ’ın yüzde 100 oranındaki idare hissesinin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi amacıyla açılan ihale 30 Aralık 2003’te yapıldı, ÖYK’ya sunuldu.
       Bu arada, kuruluşlara verilen yetki çerçevesinde yapılacak uygulamalarla da TÜGSAŞ İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası varlık satışı, Sümer Holding iştirak ve varlıkları blok hisse satışı/varlık satışı, SEKA Akkuş ve Ardanuç İşletmeleri varlıkları varlık satışı, TEKEL’in atıl durumdaki gayrimenkulleri ise varlık satışı yoluyla özelleştirilecek.
 
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları