Home page
Haber Menüsü


Lübnan’da bombalı suikast
 
Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bir otomobilde meydana gelen patlamada, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık lideri Ahmed Cibril’in oğlu öldü.  

 
Beyrut
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
20 Mayıs—  FHKC-GK lideri Ahmet Cibril’in oğlu Cihad Cibril, örgütün askeri operasyonlar lideriydi. Örgüt, Cibril’in öldürülmesinden, İsrail İstihbarat Servisi Mossad’ı sorumlu tuttu ancak olayın sorumluluğunu bugüne kadar adı duyulmayan “Lübnan Milliyetçiler Hareketi” adlı bir örgüt üstlendi. Öte yandan “Lübnan Kuvvetleri” adlı muhalif Hıristiyan örgütün 13 gündür kayıp olan üyesi Remzi İrani’nin cesedi, otomobilinde bulundu.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


        Hizbullah örgütüne ait El Manar televizyonundan verilen haberde, Cibril’in, FHKC-GK’nın askeri operasyonlar lideri olan 40 yaşındaki oğlunun patlamada öldüğü bildirildi. Haberde, bu bilginin Cibril’in Şam’daki karargahından doğrulatıldığı kaydedildi.
       
PATLAMADA BAŞKA ÖLEN YOK
       Bu arada Lübnan polisi, Cihad’ın, Beyrut’un batısındaki Müslüman çoğunluğun yaşadığı mahallede bulunan karakolun birkaç metre uzağındaki aracını çalıştırmak istediği sırada patlamanın olduğunu söyledi.
FHKC-GK lideri Ahmed Cibril
       Beyrut’ta çoğunlukla Müslümanların yaşadığı bölgede meydana gelen patlamanın nedeni resmi olarak henüz açıklanmadı. Patlamada Cihad Cibril dışında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.
       Patlamanın meydana geldiği bölgeyi kordon altına alan polis, soruşturma başlattı. Patlamanın etkisiyle Cihad Cibril’in Peugeot marka otomobilinin parçalandığı, Cibril’in cesedinin parçalarının etrafa saçıldığı kaydedildi.
       
FHKC-GK İSRAİL’İ SUÇLADI
       Radikal Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık (FHKC-GK) örgütü, lideri Ahmed Cibril’in oğlu Cihad Cibril’in ölümünden İsrail’i sorumlu tuttu. Örgütten Ebu Rüşdi adlı bir yetkili, “Cihad Cibril’i, Filistin içinde ve dışındaki askeri operasyonların başı Mossad öldürmüştür” dedi.
       Bu arada Cihad Cibril’in kardeşi Halid Cibril, Katar’ın El Cezire televizyonu muhabirinin, olayın arkasında İsrail’in olup olmadığı yolundaki sorusunu, “İsrail’in Cihad’ın öldürülmesinden büyük yarar sağlayacağı kesin, çünkü Cihad işgal edilmiş topraklarla ilgili dosyalara bakıyordu” diye yanıtladı.
       
İSRAİL: SUÇLAMA SAÇMALIK
        İsrail ise, FHKC-GK lideri Ahmet Cibril’in oğlunun öldürülmesinde rolü olduğu iddiasını reddetti. İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, AFP ajansına yaptığı açıklamada, “Cibril’in oğlunu bizim öldürdüğümüz iddiası, tam bir saçmalık” dedi.
       
ADI DUYULMAMIŞ BİR ÖRGÜT ÜSTLENDİ
       Bu açıklamaların ardından gece saatlerinde Fransız Haber Ajansı‘nın (AFP) Lefkoşa bürosuna gönderilen bir bildiride, saldırıyı “Lübnan Milliyetçileri Hareketi”nin gerçekleştirdiği bildirildi. Cihad Cibril’in Lübnan topraklarında Suriye’nin emriyle hareket ettiği ileri sürülen bildiride, “Lübnan’ın kaderi ve geleceğiyle oynayan, onu yeni bir savaşa sürükleyen tüm yabancı elleri, geri dönmeyecekleri şekilde Lübnan‘dan çıkarmaya zorlayıncaya kadar dinlenmeyeceğiz” denildi.
       
FHKC-GK ‘SİLAH GEMİSİ’ OLAYINDAN SUÇLANIYORDU
       
  ORTADOĞU ATEŞ ALTINDA
FHKC liderinin oğlu öldürüldü
'Suriye saldırıları destekliyor'
İsrail'den Şam'a 8 'emir'
İsrail'de art arda saldırılar
Militanlara sürgün yeri bulundu
İsrailli aileden AB'ye dava
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Komutanlığı örgütü, geçtiğimiz Ocak ayında İsrail’in Kızıldeniz’de ele geçirdiği silah yüklü Filistin gemisi olayından da sorumlu tutuluyordu.
       
CİBRİL ARAFAT’I SERT ELEŞTİRMİŞTİ
       Öldürülen Cihad Cibril’in babası Ahmed Cibril, Filistin lideri Arafat’ın, Nativitas Kilisesi kuşatmasının kalkması için İsrail’le anlaşma kararını eleştirmişti. Cibril, Arafat’ın, kiliseye sığınan Filistinli militanları teslim ederek, ‘İsrail’in kuklası olduğunu gösterdiğini’ söylemişti.
       
KAYIP MUHALİFİN CESEDİ BULUNDU
       Cibril’e düzenlenen saldırıdan birkaç saat sonra da “Lübnan Kuvvetleri” adlı muhalif Hıristiyan örgütün 13 gündür kayıp olan üyesi Remzi İrani’nin cesedi, otomobilinde bulundu. Güvenlik yetkilileri, İrani‘nin çürüyen cesedinin, Beyrut‘un batısındaki Karakas mahallesinde, park halindeki otomobilinin bagajında bulunduğunü söylediler. İrani‘nin ortadan kaybolduğu gün öldürüldüğü belirlenirken, ölüm nedeni henüz saptanamadı. Yasadışı “Lübnan Kuvvetleri”nin pek çok üyesi hakkında soruşturma yürütülüyor. İrani‘nin ortadan kaybolması üzerine de, bu kişinin devletin güvenlik birimlerince tutulduğu iddia edilmişti. Örgüt, Suriye‘nin Lübnan üzerindeki egemenliğine son vermek istiyor.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları