Home page
Haber Menüsü


Arafat tecridin kalkmasını istedi
ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, Ortadoğu’daki temaslarının son gününde Filistin lideri Arafat’la ikinci kez görüştü.
Ramallah
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    17 Nisan—  Filistin lideri Yaser Arafat, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada İsrail’in bazı bölgelerden çekilmesinin hiçbir anlamı olmadığını söyledi ve Şaron’u, geri çekilme sözü verdikten sonra Batı Şeria’yı yeniden işgal etmekle suçladı. ABD yönetimi ve uluslararası toplumdan, kendisine uygulanan tecride son verilmesi için çaba göstermesini de isteyen Arafat, “Kapının dışına çıkamıyorum. Bunu kim kabul edebilir” diye konuştu. Filistin Enformasyon Bakanı Yaser Abdrabbo ise, Powell-Arafat görüşmesinin çok kötü geçtiğini ve somut bir sonuç vermediğini söyledi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       Powell ile Arafat arasında, Filistin liderinin Ramallah’ta İsrail kuşatması altındaki karargahında yapılan ikinci görüşme iki saat kadar sürdü. Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’u, geri çekilme sözü verdikten sonra Batı Şeria’yı yeniden işgal etmekle suçladı. Arafat, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’la 2 saat süren görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, “Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyorlar” dedi. Arafat, Nativitas Kilisesi’nde süren kuşatmanın da utanç verici ve ‘kabul edilemez’ olduğunu vurguladı.
       
“GÖRÜŞME ÇOK KÖTÜ”
       Filistin Enformasyon Bakanı Yaser Abdrabbo, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ve Filistin lideri Yaser Arafat arasındaki görüşmenin “çok kötü ve sonuçsuz” geçtiğini belirtti. Abdrabbo, görüşmenin ardından El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, “Görüşme çok kötü geçti, somut bir sonuca ulaşılamadı. İsrail’in çekilmeye niyeti yok. Powell, Filistin tarafına çekilmeyle ilgili yanlış taahhütler verdi” dedi.
       Gazze Şeridi’nin güvenlik şefi Filistinli Albay Muhammed Dahlan da, “ABD, İsrail saldırısını tamamıyla destekliyor” dedi. ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın bugün Ramallah’ta Filistin lideri Yaser Arafat’la görüşerek kentten ayrılmasından sonra konuşan Dahlan, Washington yönetimini İsrail saldırılarına destek olmakla suçladı.
       Bugün Kahire’ye hareket eden Powell’ın, Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le yapılması planlanan görüşme iptal edildi. ABD Dışişleri Bakanı, Hüsnü Mübarek’in rahatsız olduğunu, bu yüzden de Kahire’de, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Mahir ile görüşeceğini söyledi.
       
ARAFAT: ŞARON KANA SUSAMIŞ
  ORTADOĞU ATEŞ ALTINDA
FHKC liderinin oğlu öldürüldü
'Suriye saldırıları destekliyor'
İsrail'den Şam'a 8 'emir'
İsrail'de art arda saldırılar
Militanlara sürgün yeri bulundu
İsrailli aileden AB'ye dava
İsrail askerlerinin, Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki karargahında kuşattığı Arafat, Tunus televizyonu TV7’ye telefonla yaptığı açıklamada, Şaron için “kana susamış” ifadesini kullandı. Arafat, “Onun tarihi biliniyor, elleri kana bulanmış. Filistin kampları Sabra ve Şatila’daki kasaplığın arkasında onun olduğunu unutmuyoruz” diye konuştu.
       
‘POWELL’IN GEZİSİ SONUÇ VERMEDİ’
       Şaron’un uzlaşmaz tutumu yüzünden İsrail askerlerinin Filistin topraklarından çekilmesi için yapılan görüşmelerin başarısız olduğunu söyleyen Arafat, “Onlar durmadan çekilmekten bahsediyorlar. Aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, bir buçuk haftadır bölgede ve hiçbir şey olmadı” ifadesini kullandı. Arafat, “Son güne kadar kendimizi, topraklarımızı ve kutsal yerlerimizi korumaya kararlıyız” dedi.
       
ERAKAT: ZİYARETİN FİLİSTİNLİLERE YARARI OLMADI


       
       Öte yandan Filistinli yetkili Saib Erakat, ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın bölgeye gelişinden sonra da Filistinlilerin durumunun kötüleşmeye devam ettiğini söyledi. Erakat, yaptığı açıklamada, “Filistinlilerin durumu 7 gün öncesine göre kesinlikle daha da kötüye gitmiştir. İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un bizimle kurduğu tek iletişim biçimi mermiler ve tank ateşleridir” dedi.
       Erakat, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’u da, Powell’ın barış sağlama çabasını sabote etmekle suçladı.
       
SURİYE: POWELL ŞARON’UN ‘ULAĞI’ OLDU
       Suriye, arabuluculuk çabaları çerçevesinde Ortadoğu’da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın “hiçbir sonuç alamadığını” kaydederek, Powell’ı sadece İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un “ulağı” olmakla suçladı. Suriye’nin resmi sesi olarak nitelenen hükümet yanlısı Teşrin gazetesindeki yazıda, “Powell bölgeye, İsrail’in güvenlik iddiaları ve talepleriyle geldi” denildi.
       Devlet televizyonu Genel Müdürü Fayiz Sayih de, El Tavra gazetesinde yayınlanan makalesinde, “Powell bölgeye, arabulucu olmarak mı, yoksa sadece uyarı ve tehditleri nakledici olarak mı geldi?” diye sordu.
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları