Home page
Haber Menüsü


ABD Başkanı Bush: Savaştayız
 
ABD Başkanı, Usame Bin Ladin’i bir numaralı zanlı olarak gösterdi.  

 
Washington
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
16 Eylül —  ABD Başkanı George W. Bush, Camp David’deki güvenlik zirvesinin ardından yaptığı açıklamada, ‘Şu anda savaştayız’dedi ve orduya ‘harekata hazır olması’ çağrısında bulundu. Bush, Usame Bin Ladin’i bir numaralı zanlı ilan ederken, ‘sadece bir kişiye değil, onlara destek olanlara karşı da harekata girişileceğini’ söyledi. ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi, Başkan George W. Bush’a, terör eylemlerinin sorumlularına karşı güç kullanma yetkisi vermişti.

   
 
       
    Slideshow Fotoğraflarla dehşet sonrası
MSNBC News 'Pakistan, ABD'nin isteklerini kabul etti'
MSNBC News Amerikalılar savaş ilanı istiyor
MSNBC News Bush'tan birlik mesajı
MSNBC News İslamabad havaalanına askeri sevkiyat
MSNBC News Yedek askerler göreve çağrılıyor
MSNBC News Misilleme uzun vadeli olacak
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  ABD Başkanı George Bush’un başkanlığında toplanan Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi, askeri seçenekleri gözden geçirerek, Salı günkü terörist saldırıların faillerini vurmaya hazırlanıyor. ABD Başkanı Bush, “Biz sadece intikam almak için harekete geçmiyoruz. Şu anda savaştayız ve yönetimim bu savaşı kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacak” dedi.
       
Ladin: Saldırılarla ilgim yok

       Teröristlerin ABD’ye savaş ilan ettiğini belirten ABD Başkanı, savaşın sadece bir numaralı zanlı Usame Bin Ladin’e değil, teröristlere destek olan, yataklık eden herkese karşı yürütüleceğini vurguladı.
       Bush, Amerikan halkından, Pazartesi günü normal hayatlarına dönmelerini, ancak “bir grup barbarın” ülkeye zarar verme niyetini unutmayarak, dikkatli olmalarını istedi. “Normal hayatlarımızdan fedakarlık etmeyeceğimizi umuyorum. Ancak uçuşlar halen kısıtlı, sınır kontrolleri sıkı olacak. Beyzbol karşılaşmaları başlayacak. Çünkü halkımızın ihtiyacı var. Ancak hükümet tam alarmdadır” diye konuştu.
       
Taliban: ABD’ye destek verene saldırırız

        Kongreden güç kullanmak için gereken yetkileri dün alan Bush’un, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında belirlenecek hedefler üzerinde askeri operasyonlara başlamaya hazırlandığı yorumları yapılıyor.
       
KONGRE GÜÇ KULLANMA YETKİSİ VERMİŞTİ
       Senato ve Temsilciler Meclisi’nin Başkan Bush’a güç kullanımı için yetki vermesiyle birlikte karar ABD Kongresi’nin her iki ayağı tarafından da onaylanmıştı. Senato’daki oylamada tüm karar oybirliği ile alınmıştı (98-0). Temsilciler Meclisi’nde ise başkana güç yetkisi verilmesi 1’e karşı 421 oyla kabul edildi. Güç kullanımı kararının yanı sıra Amerikan Kongresi, Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon binalarına yönelik saldırılara karşılık ABD’nin sürdüreceği anti-terörizm çalışmaları için 40 milyar $’lık acil fon paketini de onayladı. ABD Başkanı George Bush, saldırıların ardından Kongre’den 20 milyar dolar tutarında acil fon istemişti.
       
PARA OPERASYONLARDA DA KULLANILACAK
       Kongre’nin onayıyla yönetime verilecek para, saldırıların kurbanları ve ailelerine yardımda kullanımının yanı sıra kurtarma, temizleme ve yeniden inşa çalışmalarına harcanacak ve havayolları sistemlerinde güvenliği artırmayı hedefleyen federal ve yerel hükümetlere sevkedilecek. Para ayrıca, yerel ve uluslararası terörizm konularının araştırılması, ulusal güvenliğin desteklenmesi ve saldırıların sorumlularına yönelik operasyonlarda kullanılacak.
       
‘OPERASYON HAFTA ORTASINDA BAŞLAYABİLİR’
       ABD Başkanı George Bush, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un istediği, bütün silahlı muhafızlar, özel kuvvetler ve yedek birlikleri göreve çağırma yetkisini onayladı. Bunun üzerine Pentagon, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in 35 bin 500 yedek Amerikan askerini göreve çağırmak üzere harekete geçtiğini açıkladı.
       Başkan George Bush’un “35 bin yedek kadronun silah altına alınması” emriyle birlikte, teröristlere karşı olası operasyonun gelecek hafta ortasında başlayabileceği bildiriliyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ve Ordu kaynakları, ilk planda yarım gün çalışan 13,000 Hava Kuvvetleri yedeğinin savaş durumu için silah altına alınacağını; 10,000 kara Kuvvetleri yedeği, kara talimi gören 7,500 Deniz Piyadeleri yedeği ile 3 bin donanma mensubu ile 2,000 Sahil Güvenlik yedek askerinin, ülkenin 1.4 milyon mevcutlu etkin muharebe birliklerine katılacağnıı bildirdi. Bu durumda ilk planda 27 bin 500 yedek asker göreve çağırılıyor.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları