Home page
Haber Menüsü


İslamabad
havaalanına askeri sevkiyat
Pakistan’ın başkentindeki havaalanı bir süreliğine ticari uçuşlara kapandı.
İslamabad
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    14 Eylül—  İslamabad’daki havaalanı, askeri teçhizat nakliyesi için kapatıldı. Reuters’in sivil havacılık yetkililerine dayandırdığı haberine göre havaalanı, nakliye için yerel saatle 04.00 - 06.30 arasında ikibuçuk saat boyunca kapalı kaldı. Bu arada, Amerikan jetlerinin havaalanına indiği öne sürülüyor. ABD’nin, Pakistan’dan hava sahasını kullanma izni istediği de belirtiliyor. Öte yandan, Pakistan’da etkinliği bulunan Amerikan ve İngiliz petrol şirketleri, personelini ülkeden çıkarmaya hazırlanıyor.  

   
 
       
    Slideshow Fotoğraflarla dehşet sonrası
MSNBC News Özel kuvvetler göreve çağrıldı
MSNBC News Bush: 21. yüzyılın ilk savaşı
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sivil Havacılık İdaresi’nden üst düzey bir yetkili havaalanının kapatılmasının beklenmedik bir gelişme olduğunu belirterek, çok yoğun askeri hareketlilik gözlendiğini söyledi. Pakistan ordusunun Halkla İlişkiler yetkilisi Saulat Rıza, havaalanının kapatılmasının ABD’deki saldırılarla ilgisi olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı.
       
TANSİYON YÜKSELİYOR
       Pakistan’daki askeri yönetim, ABD’nin, komşu ülke Afganistan’a misillemede bulunması korkusunun artması üzerine güvenlik önlemlerini arttırdı. Özellikle, başkent İslabamad ve Karaçi gibi kentlerde güvenlik önlemlerinin olağanüstü derecede arttırıldığı bildiriliyor.


       Elçilikler ülkenin terkedilmesi yönünde bir çağrıda bulunmamasına rağmen, birçok uluslararası şirket elemanlarını Pakistan’dan ayrılması yönünde uyardı.
       
ORDUDA STRATEJİK TOPLANTI
       Pakistan’da üst düzey askerlerin ABD’deki terörist saldırıların ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere stratejik bir toplantı düzenlediği bildirildi.
Özel kuvvetler göreve çağrıldı

       Askeri sözcü Saulat Raza tarafından yapılan açıklamada, toplantının, aynı zamanda Pakistan Genelkurmay Başkanı olan Devlet Başkanı General Pervez Müşerref başkanlığında yapıldığı belirtildi. Açıklamada, stratejik toplantıda, ABD’de 11 Eylül’de meydana gelen saldırıların ardından durum değerlendirmesi yapıldığı kaydedildi.
       
‘İŞBİRLİĞİ LİSTESİ’ DEĞERLENDİRİLİYOR
Pakistan'daki camilerde, Afganistan'a kanıtsız saldırılması durumunda 'cihad' yapılması çağrısı vardı.
       İslamabad yönetiminin, ABD Dışişleri Bakanı Powell’ın sunduğu ‘işbirliği listesi’ni değerlendirmek için zaman istediği belirtiliyor. Söz konusu işbirliği listesinde Suudi kökenli milyarder terörist Usame Bin Ladin’e barınak sağlayan Afganistan’a olası saldırıda işbirliği de yer alıyor.
       
Taliban: ABD saldırırsa intikam alırız

       ABD Pakistan’dan Afganistan ile olan sınırını kapatmasını ve hava sahasını kullanma izni istemişti. Üst düzey bir Amerikan yetkili, adının açınlanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, Washington’ın ayrıca, Pakistan’ın terörist gruplara yardımını kesmesini istediğini belirtmişti.
       
AFGANİSTAN SINIRI AÇIK
       Pakistan, Afganistan sınırını kapatmadığını, ancak sınırı geçmek isteyenler üzerinde etkili kontrol yapıldığını belirtti.
       
Powell: Baş şüpheli Bin Ladin

       Pakistan İçişleri Bakanı Tasneen Noorani, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Belgelerin kontrol edilmesi politikası daha etkin bir şekilde uygulanıyor” dedi. Noorani, Washington yönetiminin, Afganistan sınırının kapatılması talebinde bulunup bulunmadığı yönünde bilgisi olmadığını kaydetti.
       
ABD PAKİSTAN’IN HAVA SAHASINI KULLANMAK İSTİYOR
       ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Pakistan’a bir işbirliği listesi ilettiği belirtildi. Listenin içeriği hakkında resmi bir açıklama yapılmadı, ancak bir Amerikalı yetkili, ABD’nin Pakistan’dan Afganistan ile olan sınırını kapatmasını ve hava sahasını kullanma izni istediğini söyledi.
       
Avrupa’da iz sürülüyor

       Amerikan yönetiminin üst düzeydeki bir yetkilisi, adının açıklanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, Washington’ın ayrıca, Pakistan’ın terörist gruplara yardımını kesmesini istediğini belirtti.
       Yetkili, olası bir askeri harekat için Pakistan’ın hava sahasının kullanılacağını ima ederek, bunun için Pakistan’dan izin istediklerini bildirdi.
       
HİNDİSTAN’DAN ABD’YE LOJİSTİK DESTEK ÖNERİSİ
       “Times of India” gazetesi, Yeni Delhi yönetiminin, ABD’nin Salı günkü terörist saldırılara misilleme olarak Afganistan’a askeri harekat düzenlemesi durumunda, Hindistan’ın olanaklarını kullanmasına izin vereceğini yazdı. Savunma ve Dışişleri Bakanı Jasvant Singh de gazeteye yaptığı açıklamada, Hindistan’ın bir ABD askeri operasyonu için lojistik destek sağlamayı ya da ülke sahasını açmayı kabul edebileceğini kaydetti. Singh, bu konuda bütün siyasi, idari ve operasyonel düzeyde temasların sürdüğünü belirtti, ancak bu “çok hassas konuda” ayrıntı veremeyeceğini söyledi.
       
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları