Home page
Haber Menüsü



 
 
Boeing: Özelleştirme THY’ye büyük katkı yapacak  
Boeing Ticari Uçaklar Grubu Başkan Yardımcısı Doug Groseclose, THY’nin özelleştirmesini ilgiyle beklediklerini, özelleştirmenin THY’ye büyük katkı yapacağını öngördü.  
   
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
 
    11 Haziran—  Boeing Ticari Uçaklar Grubu Güney Asya & Pasifik, Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Doug Groseclose, Türk Hava Yolları’nın özelleştirilmesini dört gözle beklediklerini, özelleştirmenin THY’nin büyümesine katkı sağlayacağına inandıklarını açıkladı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Groseclose, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Türkiye’de bulunmak ve en iyi ürünlerle bu piyasaya hizmet etmek istiyoruz” dedi. Groseclose, THY’nin özelleştirilmesiyle ilgili bir soru üzerine, dünyada giderek daha fazla sayıda havayolu şirketinin özelleştiğini, Boeing olarak bunun olumlu bir gelişme olduğunu düşündüklerini söyledi. Groseclose, “THY’nin özelleştirilmesini dört gözle bekliyoruz. Ve bunun bir fırsat oluşturduğunu, büyümeye, gelişmeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
       
HÜKÜMETE BAĞLILIK HAREKETİ SINIRLIYOR
       Bir havayolu şirketinin hükümete bağlı kaldığı zaman elinin kolunun bağlandığını, bürokratik sistem içinde rahat hareket edemediğini anlatan Groseclose, “Özelleştirme, özellikle havayolunun kendisi için büyük bir fırsat olacak” dedi.
       Groseclose, ayrıca uçaklarda gelecekte internet tabanlı daha fazla iletişim olanağının sağlanacağını ve belki de mobil cep telefonlarının kullanılmasının mümkün olabileceğini bildirdi.
       
BASİLE: TÜRKİYE YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN CAZİP
       Boeing Ticari Uçaklar Grubu Türkiye, Türkmenistan ve Fas’tan Sorumlu Satış Direktörü Aldo Basile, Avrupa Birliği’ne üyelik yolunda atılan adımlar, özelleştirme ve yapısal reformlar sayesinde Türkiye’nin yabancı yatırımcı için çok daha cazip duruma geleceğini söyledi.
       Basile, yaptığı açıklamada, Boeing’in son yıllarda zor bir dönemden geçtiğini ancak 2001 yılında tekrar yükseliş trendine girdiğini belirtti. ABD için Türkiye’nin stratejik bir konumda olduğunu söyleyen Basile, Türkiye’nin en fazla gelişmesi beklenen 10 ülkeden biri olduğuna dikkat çekti. 2001 yılında Türkiye’ye 12 milyon turist gelmesinin beklendiğini belirten Basile, gelecek 20 yıl içinde Türkiye’ye gelen turist sayısının 3 katına çıkmasının beklendiğini de vurguladı.
       Basile ayrıca türk hava yolları’nın özelleştirilmesini 4 gözle beklediklerini belirtti ve türkiye ile ortaklıklarını her zaman devam ettirmeyi hedeflediklerini belirtti.
       
SAVUNMA PROGRAMLARI DA DÜŞÜNÜLÜYOR
       Türkiye’nin sahip olduğu ve hızla gelişen turizm potansiyelinin havacılık sektörüne olumlu yansıyacağını ve çeşitli fırsatları da beraberinde getireceğini belirten Basile, Boeing’in Türkiye’de ayrıca savunma programları, tedarik programları ve çeşitli sivil havacılık uygulamalarıyla da varolduğunu anlattı.
       Basile, “Umud ediyorum ki, başka bazı savunma programları da yapacağız. Ayrıca yine Awacs projesinin de sürdürülmesini ve müzakerelerinin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
       Aldo Basile, Boeing’in bu yıl 10. kez Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’ne destek verdiğini, arkeoloji, sosyal destek programları ve eğitime yaptığı katkılarının yanı sıra Türkiye’nin dış dünyada tanıtımına katkıda bulunduğunu anlattı. Basile, “Bu da bizi iyi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı haline getiriyor” dedi.
       
BOEİNG 33 YILDIR TÜRKİYE’DE
       Boeing, Ocak ayı itibariyle bugüne kadar toplam 15 bin 204 sipariş aldı. Bu rakam diğer üreticilerin tümünün toplamından daha fazlasını oluşturdu. Boeing, aynı süre içerisinde toplam 390 operatöre 13 bin 596 uçak teslim etti. 2000 yılında Boeing, ticari uçaklarda 31 milyar dolarlık, uzay ve komünikasyonda 8 milyar dolarlık, askeri uçak ve füze sistemlerinde ise 12 milyar dolarlık ciroya ulaştı.
       Türkiye ile 33 yıllık ilişkisi bulunan Boeing, ticari uçak pazarında yüzde 70’lik bir paya sahip bulunuyor. Boeing’in özellikle 737 uçakları THY’nin yanı sıra toplam 8 Türk şirketinde kullanılıyor.
       Boeing şirketinin 24 saati dikkate alındığında, “63 ülkedeki 198 bin 100 Boeing çalışanı işe gidecek, 3 milyon yolcu Boeing uçaklarıyla seyahat edecek, 6 bin Boeing askeri uçağı 27 ülkenin sınırlarında görev yapacak, ürettiği 355 uydu üzerimizden geçecek, Boeing çalışanları toplumsal destek projeleri kapsamından eğitim ve sağlık ve diğer sosyal programlara 2.6 milyon dolar tutarında katkı yapacak.”
       
    TOP5 Bankaların kara tahtaları siliniyor  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları