Home page
Haber Menüsü


Avcılar yeniden imara açılıyor
17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Avcılar’da durdurulan imar çalışmalarına yeniden başlanıyor.
İstanbul
AA
30 Mayıs— Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra ilçede durdurulan imar çalışmalarına, jeolojik, jeofizik ve jeoteknik etüt raporları doğrultusunda, Haziran ayında 7 mahallede başlanacağını bildirdi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Barış Manço Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Değirmenci, 17 Ağustos depreminin ardından ilçede imar çalışmalarının durdurulduğunu, jeolojik, jeofizik ve jeoteknik araştırma yaptırıldığını anlattı.
        Araştırma sonucu hazırlanan etüt raporlarında, inceleme alanlarında önlem alınmaksızın yerleşime uygun alan bulunmadığının tespit edildiğini belirten Değirmenci, inceleme alanlarının “Yerleşime uygunluk açısından önlemli alanlar”, “Jeoteknik etüt şartlı alanlar”, “Dolgu alanları” ve Uygun olmayan alanlar” adı altında 4’e ayrıldığını söyledi.
        Yerleşime uygunluk haritalarında önlemli alanların da 6 bölüme alındığını ifade eden Değirmenci, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nin büyük bir bölümü, Üniversite Mahallesi’nin tamamı, Gümüşpala Mahallesi İÜ kampusu yanı ile Cihangir ve Merkez Mahallesi’nin bir kısmını içine alan birinci bölgede, yapılan araştırmalar sonucu 4-5 kat yükseklik sayılarına zemin koşulları açısından izin verildiğini kaydetti.
       
YAPILAŞMA ŞARTLARI
        Cihangir Mahallesi’nin batı yakasının bir bölümünü içine alan küçük bir bölümde, özel temel sistemleri ile izin verilebilecek 2 katlı bodrumlu yapıların kullanılabileceği alanlar olarak açıklandığına dikkat çeken Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Cihangir ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinin batı kesiminde büyük bir bölümü, doğu kesiminde küçük bir bölümünü kapsayan üçüncü bölgede temel seviyesinin uygun derinliğe oturtulmasını sağlamak amacıyla bodrumlu yapılar planlanmalı, temeller uygun derinliğe oturtulmalıdır. Yüzey ve temel drenajının sağlanması, şev (eğim) duyarlılığına dikkat edilmesi şartıyla zemini ile 3 katlı yapılar öngörülmüştür.
        Cihangir Mahallesi’nin az bir bölümünü kapsayan dördüncü grupta da, dolgu kalınlığının fazla olması durumunda zemin ıslahı yapılabiliyorsa yapılaşmaya izin verilmelidir. Bu bölgede 3 katı aşmayan yapılar tavsiye edilmiştir. İnceleme alanının en yaygın bölümünü kapsayan beşinci bölgede, özel yapı tekniklerinin kullanılması şartı ile yapılaşma mümkün olabilmektedir. 17 Ağustos depreminde en büyük hasar, Gümüşpala, Denizköşkler, Merkez, Ambarlı mahallelerinin büyük bir bölümünü kapsayan bu bölgede olmuştur. Bu bölgede yüksek katlı yapı planlanması durumunda, Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nden onay alınması ve buraya uygun yapı özel yapı tekniklerinin kullanılması sonucuna varılmıştır.”
       
AFET İŞLERİ’NDEN ONAY GEREKEN BÖLGELER
        Belediye Başkanı Değirmenci jeoteknik etüt şartları açısından da ilçenin 3 bölgeye ayrıldığını dile getirerek, bu bölgelerde yapılacak çalışmaların Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne onaylatılması gerektiğini vurguladı. Taşıyıcı olmayan dolgu alanlarının, yapılaşmaya açılmaması, sadece çay bahçesi, spor sahası veya tek katlı depreme dayanıklı hafif ve esnek metallerden yapılabilecek günübirlik tesislerin olabileceğinin raporda belirtildiğini anlatan Değirmenci, yerleşime uygun olmayan alanların da Paşaeli Piknik alanı ile Avcılar köprülü kavşağı olduğunu bildirdi.
        “Belediyemiz tarafından hazırlanan raporda belirtilen kıstaslar dahilinde imar faaliyetlerine, ilçemizin 7 mahallesinde Haziran ayından itibaren başlanacaktır” diyen Değirmenci, konuşmasını şöyle tamamladı: “17 Ağustos 1999 depreminden bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm çalışmalarda, bilimsel verileri beklemeden bölgemizi tüm siyasi baskılara ve politik ayak oyunlarına rağmen popülist politikalar gütmeden, günü kurtarmak adına değil geleceği kurtarma ve yönlendirme adına ayakta durarak direndik. Bugünkü veriler ve ulaştığımız sonuç, tüm Avcılar halkına hayırlı olsun.”
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları