Home page
Haber Menüsü


Bolu Tüneli’nin bitiş süresi değişmedi
Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Marmara Depremi’nde, Bolu Tüneli’nde meydana gelen bütün hasarın bedelinin sigorta şirketi tarafından karşılanacağını söyledi.
İstanbul
AA
3 Nisan— Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Intertraffic Avrasya Fuarı 2001”e katılan Yiğit, gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Yiğit, Marmara Depremi’nde hasar gören Bolu Tüneli’nin durumuna ilişkin bir soru üzerine, deprem nedeniyle gerek tünel içinde, gerekse viyadükte hasarlar meydana geldiğini kaydetti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Viyadük ve tünelin daha kötü bir konuma girmemesi açısından gerekli çalışmaların müteahhit firma tarafından yapıldığını kaydeden Yiğit, şunları söyledi:
       “Meydana gelen bütün hasar bedelinin sigorta tarafından karşılanması konusunda en ufak bir tereddüt yoktur. Biz burada meydana gelen hasarda onarım için gereken tüm masrafları karşı tarafa yüklüyoruz, talebimiz bu... Karşı taraf bunu inceliyor. Bizim danışman firmamızla, karşı tarafın danışman firması arasında görüşmeler sürüyor. Hiç kimsenin tereddütü olmasın, depremde meydana gelen hasarların tamamı sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır.”
       
BİTİM SÜRESİ DEĞİŞMEDİ
        Bolu Tüneli’nde deprem sonucu meydana gelen toprak atmasının “tünelin standartlarının düşüklüğünden” kaynaklanmadığını vurgulayan Yiğit, şöyle konuştu:
        “Çünkü tünelin betonlanmış olan bölümlerinde depremde en ufak hasar meydana gelmemiştir. Hatta yabancı uzmanların gelip yaptığı incelemelerde, uluslararası standartlar itibariyle bizim otoyollarımız ve onun üzerindeki yapılar çok dayanıklı, standartlar üstü bulunmuştur. Söz konusu 22 kilometrelik kesimde daha inşaatına başlanmamış yaklaşık 3 kilometre civarında bir tünel-viyadük kombinasyonu vardır. Depremden dolayı meydana gelen hasar, Bolu Tüneli’nin bitim süresini etkilemeyecektir. Bolu otoyolu geçişinin tamamlanması zaman bakımından depremden etkilenmemiştir.”
       
ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI
        Dinçer Yiğit, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün denetiminde olan araç muayene istasyonlarının devrine ilişkin olarak, konuyla ilgili dünyadaki uygulamaları incelediklerini kaydetti.
        Yiğit, “Şartname son aşamaya geldi. Bunu özel sektör eliyle, ihale etmek suretiyle Türkiye’ye yaygın hale getirerek modern bir şekilde yapılmasını planlıyoruz. Yani araçların sicillerinin her an, sahipleri içinde olmasa dahi kontrolünü sağlayacak bir mekanizma getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
        Araç muayene istasyonlarının devrinde, uygulama politikalarının KGM tarafından yapılacağını belirten Yiğit, “İşlemi yapma ve tesisler karayollarının bünyesinde olmayacak. Muayene ücretleri, nerelerde, hangi sıklıkla yapılacağı konusu tamamen Karayolları’nın denetiminde yapılacak” dedi.
       
KAZALARIN ÖNLENMESİ
        Dinçer Yiğit, trafik kazalarının önlenmesi için de, bölünmüş yollara ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, halen otoyollar hariç, 4 bin kilometre civarında olan bölünmüş yolları 8-9 bin kilometreye çıkarmak istediklerini söyledi.
        Trafik işaret ve işaretlemelerine, şerit çizgilerine büyük önem verdiklerini anlatan Yiğit, “Eğer biz şerit kullanma disiplinine geçmezsek, alınan önlemlerin çok büyük bir şey ifade etmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Yiğit, ileriki yıllarda araçla yol arasında karşılıklı iletişimi sağlayan “akıllı yollar” uygulamasına geçileceğini belirtti.
       
KÖPRÜLER
        Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinde yapılan bakım çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine de Yiğit, her iki köprü ile bazı viyadüklerin depremden etkilenmediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
        “Ancak ‘daha büyük bir deprem olasılığına karşı alınacak tedbirler nelerdir’ diye bir inceleme başlatacağız. Japon hükümetinden yaklaşık 100 milyon dolar bir kredi alınması söz konusu... Kredi görüşmeleri son aşamasına geldi. O kapsamda Boğaz köprülerinin de bir check-up’ı yapılacak.”
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları