Home page
Haber Menüsü


THK, internetten kurban kesecek
 
Türk Hava Kurumu, THK’nın “www.thk.org.tr” adresindeki internet adresinden “Vekaleten Kurban Kesimi” uygulamasına başladı.  

 
Ankara
AA
16 Şubat —  THK Genel Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Erdoğan Karakuş, THK’nın 76. kuruluş yıldönümünü nedeniyle Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında, THK’nın 1 yıllık çalışmaları ve geleceğe yönelik projeleriyle ilgili bilgi verdi. THK’nın kuruluş amaçlarından birinin “Türkiye’nin Sanayi Devrimi’ni” sağlamak olduğunu vurgulayan Tümgeneral Karakuş, THK’nın, Türkiye’de havacılığın askeri, iktisadi, toplumsal ve siyasal önemini anlatmak, askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak ve “kanatlı bir Türk gençliği yaratmak” amacıyla kurulduğunu belirtti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Kurban bedelinin bu yıl 75 milyon lira olarak belirlendiğini açıklayan Tümgeneral Karakuş, bu bedelin banka hesap numaralarına yatırılabileceğini veya internet üzerinden kredi kartıyla ödenebileceğini ifade etti.

       Tümgeneral Karakuş, THK’nın halen en önemli gelir kaynağının, kurban derisi, bağırsak ve fitre-zekat gelirleri olduğunu, buradan elde edilen gelirlerin yüzde 60’ının ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, Diyanet Vakfı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na verildiğini hatırlattı.
        Tümgeneral Karakuş, THK’nın oluşturduğu “Kurban Kesim Merkezleri”nde, sağlıklı koşullarda, noter huzurunda, dini kurallara uygun olarak vatandaşların kendi imkanlarıyla veya bu merkezlerden aldıkları kurbanları kestiği gibi vekaleten de kurban kesildiğini söyledi.
        Vatandaşların bu yıl internet üzerinden kredi kartıyla kurban kestirebileceğini ifade eden Tümgeneral Erdoğan Karakuş, THK’nın www.thk.org.tr adresindeki “Vekaleten Kurban Kesimi” formunu doldurup, bedelini kredi kartıyla ödeyip kurban kestirebileceklerini bildirdi.
       Kurban bedelinin bu yıl 75 milyon lira olarak belirlendiğini açıklayan Tümgeneral Karakuş, bu bedelin banka hesap numaralarına yatırılabileceğini veya internet üzerinden kredi kartıyla ödenebileceğini ifade etti. Tümgeneral Karakuş, önceki yıllarda vekaleten kesilen kurban etlerinin, ihtiyaç sahibi vatandaşlara gönderildiğini belirtti.
       
THK UÇAKLARIN KULLANIM ALANLARI


THK sitesine erişmek için resme tıklayınız.
       76 yıl önce, Ulu Önder Atatürk’ün direktifleriyle kurulan THK’nın bundan sonra da çalışmalarını aynı hızla yürüteceğini ifade eden Tümgeneral Karakuş, ücretsiz verilen havacılık kurslarının yanı sıra ücretli ticari pilot lisansı, havayolu nakliye pilot lisansı kursları verdiklerini de kaydetti.
        Özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına karşı havadan yangın söndürme çalışmaları yaptıklarını anlatan Tümgeneral Karakuş, 12 adet yangın söndürme uçağı bulunduğunu ve sayının artılacağını bildirdi. Havadan tarım arazilerinin ilaçlanması faaliyetlerini de yürüttüklerini dile getiren Tümgeneral Karakuş, böylelikle tarım alanlarından daha verimli ürün alınmasının sağlandığını söyledi.
Tümgeneral Karakuş, uygun olan uçaklara atma tertibatı takılarak, yağmur bombası denilen “gümüş iyodür”ün bulutlara fırlatılmasıyla yağış sağlandığını anlattı.

        Küresel ısınmadan en az düzeyde etkilenmek için kuraklığı önlemeyi ve barajlardan daha fazla elektrik elde etmeyi planladıklarını ifade eden Tümgeneral Karakuş, bunun için suni yağmurlama ve yağmur bombası yöntemiyle yağmur yağdırarak, belirli bölgelerdeki kuraklığı gidermeye çalıştıklarını kaydetti. Tümgeneral Karakuş, uygun olan uçaklara atma tertibatı takılarak, yağmur bombası denilen “gümüş iyodür”ün bulutlara fırlatılmasıyla yağış sağlandığını anlattı.
       
SORULAR
       Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tümgeneral Karakuş, bu yıl kurban kesiminden ne kadar gelir beklediklerinin sorulması üzerine, şunları söyledi:
Özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarına karşı havadan yangın söndürme çalışmaları yaptıklarını anlatan Tümgeneral Karakuş, 12 adet yangın söndürme uçağı bulunduğunu ve sayının artılacağını bildirdi.

        “Kurban kesimi çalışmaları, kesimhane sayıları artırılarak devam etmekte. Bayramın 1. gününde ülkemizde 1 milyon kesim olmaktadır. Tabii ki bazı aksaklıklar olur, ama biz elimizden geleni yapacağız. Deride ve diğer gelirlerde büyük artışlar olduğunu ve olacağını değerlendirmekteyiz. Gelirlerimiz artış gösterecek.”
       Tümgeneral Karakuş, bir başka soru üzerine, kuraklığa engel olmak amacıyla suni yağmur yağdırma yönteminde uygun olan uçaklara atma tertibatının takılması işleminin 1 milyon 100 bin dolara malolduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Kuraklığa mani olmak için bilimsel tüm teknikleri deniyoruz. Başka ülkelerden atıcı firma getirirek bu işi yapabiliriz ama ücret daha pahalı oluyor. Biz, kendi uçaklarımıza bu kabiliyeti kazandırmak istiyoruz. Hükümetten destek alıyoruz, Türk halkından da yardım bekliyoruz. Başka fikri olan varsa, aynı şekilde incemeye açığız.”
        Tümgeneral Karakuş, yakında piyasaya çıkacak “İngiliz Belgelerinde İkinci Dünya Savaşı Öncesi Türk-İngiliz İlişkileri” adlı kitabını basın mensuplarına hediye etti.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları