Home page
Haber Menüsü


İstanbul 2.havaalanına kavuştu
Yapımı tamamlanan İstanbul’un ikinci havaalanı, bugün hava trafiğine açıldı. Pendik Kurtköy’deki Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na, bugün biri askeri, diğeri de Türk Hava Yolları’na (THY) ait olmak üzere 2 uçak iniş yaptı.
İstanbul
AA
    08 Ocak—  Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) yetkilisinden alınan bilgiye göre, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’na ilk olarak bugün saat 10.30 sıralarında “Casa” tipi askeri bir uçağın indi. Ankara’dan havalanan askeri uçak, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. Ali Ercan ile Savunma Bakanlığı’ndan yetkilileri İstanbul’a getirdi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ilk olarak, Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan havalanan “Casa-CN235” tipi uçak indi. Askeri uçakla gelen Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Işık Koşaner, Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Kenzi Süner ve Savunma Sanayii Müsteşarı Dursun Ali Ercan, Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) Genel Müdürü Selçuk Kileci tarafından karşılandı.

       Savunma Sanayii Müsteşarı Dursun Ali Ercan, Dış Hatlar Terminali’nde davetlilere yaptığı konuşmada, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı Projesi’nin, büyük bir projenin küçük bir parçası olduğunu belirtti.
       Ercan, “Havaalanı Projesi, İleri Teknoloji Endüstri Parkı Projesi’nin (İTEP) başarıyla tamamlanan ilk kısmıdır. Buranın getirisi Silahlı Kuvvetler’in projelerine yansıyacaktır. Havaalanının konfor düzeyi yükseldikçe, daha iyiye gittikçe, Avrupa’nın gerisinde kalmak istemiyoruz, o zaman resmi bir devlet töreniyle de açılışımızı duyuracağız” dedi.
       Ercan, İTEP’in Silahlı Kuvvetler’in en önemli projelerinden olduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından, davetlilere 3 otobüsle havaalanı gezdirildi.
       
THY UÇAĞI
        Daha sonra, Atatürk Havalimanı’ndan havalanan Kaptan Pilot İskender Çarkçı ve İkinci Kaptan Ziya Yılmaz idaresindeki Türk Hava Yolları’na ait 100 kişilik RJ Tipi “Kütahya” adlı yolcu uçağı, alana iniş yaptı.
       Aralarında THY Genel Müdür Yardımcıları Birol Yüksel, Oktay Öztekin’in de bulunduğu THY yöneticilerinden 10 kişilik bir ekibi getiren uçak, ilk olarak pistten pas geçtikten sonra ikinci seferde inişini gerçekleştirdi. Havaalanından THY’nin iç hat seferleri 22-23 Ocak tarihinde başlayacak. Şubat 1998 tarihinde temeli atılan Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı’nın 550 milyon dolara mal olduğu bildirildi.
       
SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVAALANI
        Toplam 655 hektar alan üzerine kurulu havaalanında, 45 uçağın park yapabileceği şekilde 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde biri iniş-kalkış, diğeri uçağın park yerine geldiği iki pist yer alıyor.
       22 bin metrekare kullanım alanı bulunan dış hatlar terminali, yılda 3 milyon yolcunun rahatlıkla geçiş yapabileceği şekilde inşa edildi. İç hatlar terminali ise yıllık 500 bin yolcu kapasiteli. Havaalanının gidiş terminalinde 16, geliş terminalinde 12 olmak üzere toplam 28 adet pasaport bankosu bulunuyor.


Atatürk'ün manevi kızı ve Türkiye'nin ilk savaş pilotlarından Sabiha Gökçen
       Havaalanı, yılda 90 bin ton yük işleyebilecek kargo binası 7 bin metrekarelik kapalı depolama alanına, uçak büyüklüğüne göre değişen park pozisyonlu 63 bin 200 metrekarelik özel kargo apronuna, her biri 20’şer metrekare büyüklüğünde 18 soğuk hava deposuna, hidrolik yükleme rampalarına, 7 bin 500 metrekarelik büyük araç otopark alanına sahip. Gelişmiş teknolojilerle donatılmış güvenlik sistemi ve atıksu için biyolojik arıtma bulunan havaalanında, 3 adet 5 bin metreküplük akaryakıt deposundan park yerindeki 22 uçağa aynı anda hidrantlarla yakıt doldurulabilecek.
       İstanbul’un 2’nci, Türkiye’nin uluslararası trafiğe açık 19’uncu havaalanı olacak Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı, Kozyatağı’na 24, TEM Otoyolu’na ise 1.5 kilometre uzaklıkta. 600 personelin hizmet vereceği havaalanına İstanbul Vali Yardımcısı Şener Can mülki amir olarak, koruma şube müdürlüğüne Ergin Katan, gümrük muhafaza teşkilatına da Selahattin Mutlu atandı.
       42 jandarma kulesi bulunan havaalanında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün her biriminden 400 polis görev yapacak. Savunma Bakanlığı’nın 6 büyük çalışmasını kapsayan İleri Teknoloji Endüstrisi Projesi’nin (İTEP) bir parçası olan havaalanından elde edilecek gelir, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın alımlarına ek kaynak oluşturacak.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları