Home page
Haber Menüsü


Yurtta yoğun sis etkili oluyor
Konya’da, dün geceden bu yana etkili olan yoğun sis, kara ve hava ulaşımında aksamalara yol açıyor. Yoğun sis Ankara’da da hava ulaşımını etkiliyor.
Konya
AA
05 Aralık— Alınan bilgiye göre, görüş mesafesinin zaman zaman 10 metrenin altına düşmesi sonucu, bu sabah yapılması gereken THY’nin Konya-İstanbul uçak seferi gerçekleştirilemedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Konya’da, dün geceden bu yana etkili olan yoğun sis, kara ve hava ulaşımında aksamalara yol açıyor. Alınan bilgiye göre, görüş mesafesinin zaman zaman 10 metrenin altına düşmesi sonucu, bu sabah yapılması gereken THY’nin Konya-İstanbul uçak seferi gerçekleştirilemedi.
       Türk Hava Yolları yetkilileri, saat 08.00’deki Konya-İstanbul uçak seferinin, yoğun sis nedeniyle rötar yaptığını, sisin kalkması halinde seferin yapılacağını belirttiler.
       
ZİNCİRLEME KAZA
        Yoğun sis trafik kazalarına de neden oldu. Konya-Karaman karayolunda sis nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında bir kişi öldü. Ali İhsan Ata yönetimindeki 42 N 2997 plakalı otomobil, Muhammet Atacan’ın kullandığı 34 UP 4362 plakalı kamyona arkadan çarptı. Yüksel İcat’ın yönetimindeki 33 NH 439 plakalı otomobil de, kaza yapan araçlara çarptı. Kazada, sürücülerden Ali İhsan Ata olay yerinde öldü.
       
ALINAN TEDBİRLER
       Sis nedeniyle bacalardan çıkan dumanın havaya yükselemediğini kaydeden yetkliler, bu sabah yapılan ölçümler sonucu, havadaki partiküler maddenin bazı bölgelerde 417 mg/m3’e ulaştığını söylediler.
       Meteoroloji’nin verilerine göre, sisli havanın Perşembe gününe kadar süreceğine dikkati çeken yetkililer, “Bu nedenle havadaki partiküler ve karbonmonoksit oranı daha da yükselebilir. Karbonmonoksit miktarı şu anda düşük, ama endişeliyiz” dediler. -
ÖNLEMLER
       Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri, kirlilik oranında şu anda endişe edecek birşey olmadığını, ancak gelecek günler için bazı önlemler alınması gerektiğini söylediler.
       Yetkililer, hava kirliliğinin daha da yükselmemesi için zorunlu olmadıkça özel araçların trafiğe çıkmamalarını, toplu ulaşım araçlarının tercih edilmesini istediler.
       Bu arada, kaloriferlerin de 09.00-10.00, 14.00-15.00 saatleri arasında yakılmasının kirliliği önleyeceği ifade edildi.
       
SÜRÜCÜLERE UYARI
        Yoğun sis yüzünden Konya bağlantılı 7 karayolunda trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, sis yüzünden görüş mesafesinin yer yer 25 metreye kadar düştüğünü belirterek, anonslarla araç sürücülerini yavaş ve dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyorlar. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, sisin önümüzdeki günlerde de özellikle sabah ve akşam saatlerinde etkili olmaya devam edeceğini bildirdiler.Türkiye önümüzdeki günlerde yüksek basınç merkezinin etkisi altında kalacak. Buna göre, yarın yurtta yağış beklenmiyor. Bütün bölgeler az bulutlu ve açık geçecek. Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yoğun sis bekleniyor.
       
ESENBOĞA’DA GECİKMELİ SEFERLER
       Yoğun sis, bugün de hava ulaşımının aksamasına neden oldu. Türk Hava Yolları’nın (THY) bazı seferleri yoğun sis nedeniyle iptal edildi. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, Esenboğa Havalimanı’ndaki yoğun sis nedeniyle sabah saatlerindeki seferler gecikmeli olarak yapılabildi. THY, Doğu illerindeki yoğun sis nedeniyle bazı seferlerini de iptal etmek zorunda kaldı. THY’nin saat 12.20’deki 674 sefer sayılı Elazığ, saat 12.30’daki 774 sayılı Siirt, saat 12.35’teki 626 sayılı Batman, saat 12.30’daki 822 sayılı Ağrı seferini yapacak uçakları, bu illerdeki görüş mesafesinin standart limitlere ulaşmaması üzerine Ankara’dan kalkamadı. Daha sonra karşılıklı olarak THY’nin Ankara-Elazığ, Ankara-Ağrı, Ankara-Siirt ve Ankara-Batman uçuşları iptal edildi.
       
HAVA DURUMU
       Bu arada bugün Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağış görülecek. Yurdun diğer kesimlerinde yağış beklenmiyor. Yurdun iç kesimlerinde ise yer yer yoğun sis görülecek.
       6 Aralık Çarşamba günü Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz kıyıları ile Muğla çevresi sağanak yağışlı olacak. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde yoğun sis devam edecek.
       7 Aralık Perşembe günü ise Doğu Karadeniz ve Batı Akdeniz kıyıları yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sisli hava, yurdun iç kesimlerinde yoğunluğunu azaltarak, devam edecek. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri civarında seyredecek. Meteoroloji yetkilileri, bazı illerde birkaç gündür görülen yoğun sisin sürecek olması nedeniyle araç sürücülerini dikkatli olmaları konusunda uyardılar.
       
       
       
    TOP5 Mart’a kadar kar yağacak  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları