Home page
Haber Menüsü


PS 2 için 1 Aralık son gün
 
Sony’nin web sitesinde 24 Kasım’da satışa çıkardığı oyun konsoluna kavuşmak için cuma gününe kadar zamanınız var   PS2

 
NTV-MSNBC
27 Kasım —  Avrupa ve ABD’de olduğu gibi uzun zamandır heyecanla beklenen PlayStation oyun konsolunun satışları internette devam ediyor.

   
 
       
    Internet Sites PlayStation kayıt sayfası
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sony Avrasya Pazarlama İletişim Müdürü Evren İnankur’un NTVMSNBC’le verdiği bilgiye göre, Sony Türkiye, bu cumaya kadar talepleri kabul edecek. Cuma günü kayıtlar sona erdikten sonra, talep sahipleri ile e-posta ya da telefon vasıtasıyla iletişime geçilecek. Sony’nin müşteriyle irtibata geçtiği andan itibaren, alıcıların parayı yatırmak için iki günü var. Bu iki gün içinde parayı yatırmayanların hakkı yanacak. Bu iki günün ardından bir hafta içinde talep sahiplerine ürün ulaştırılacak.
       Sony’nin Türkiye’deki PlayStation 2 satışları Avrupa kotasına dahil. Şirket, cuma günü kayıtlar kapanmadan satış rakamlarını ve bu kotanın ne kadar olduğunu açıklamamayı tercih ediyor. İnankur, Sony’nin şu ana kadarki taleplerden memnun olduğunu ve beklentilerini karşıladıklarını söylemekle yetindi.
       Türkiye’de satılan oyun konsolunun Avrupa ve ABD’dekilerle bir farkı yok. Sadece, DVD bazlı olduğu için bölge kodu var. Türkiye’deki ürünlerde Bölge 2 Pal kullanılıyor. Konsolun içinde modem de var, ancak internete bağlanabilmek için 2001’in bahar aylarını beklemek gerekiyor. Şu andaki PS2 oyunu sayısı sekiz, ancak 900 oyunluk eski oyun arşivi de kullanılabilecek.
       
FİYATI: 360 MİLYON TL
       Oyun konsolu pazarının lideri Sony, geçen cuma Avrupa ile birlikte Türkiye’de de PlayStation 2’nin satışına başladı. Sadece internetten satılan PlayStation 2’yi satın almak için firmanın web sitesinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Japonya ve ABD’de büyük bir çılgınlık haline gelen ve dükkanların önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden olan PS2’nin Türkiye satış fiyatı KDV dahil 360 milyon TL.
       PlayStation 2, ilk olarak 4 Mart 2000’de Japonya’da piyasaya sürüldü. Geleceğe yönelik dev bir adım olarak nitelendirilen PlayStation 2, görselliğin de ötesinde interaktif ve yeni bir oyun teknolojisini ortaya çıkardı. Ekim ayında ABD’de de satışa çıkarılan PS2, adeta kapışılmıştı.
       Gelişmiş bir oyun konsolu olmasının yanı sıra, DVD özelliğine de sahip olan PS2, önceki PS ile karşılaştırıldığında tam bir ‘devrim’ şeklinde nitelendirilebilir. Sadece güç açısından bakıldığında PlayStation ile Playstation 2 arasında fark, 286 işlemcili bir bilgisayar ile Pentium III arasındaki farka yakın.
       
  PS2'nin teknik özellikleri
Donanım Bilgileri: 128 bit Emotion Engine - 16KB kaşe hafıza - 2MB hafıza
Grafik Synthesizer: 147.456MHz saat frekansı - 25 milyon poligon/saniye azami Ses - ADCPM: SPU2'de 48ch artı tanımlanabilir yazılım-programlanabilir sesler
Bağlantı: 2 kontrolör portu - 2 hafıza kartı girişi - AV MULTı Çıkış konnektör - DIJITAL Çıkış (optik) konnektör - ES400 i.LİNK konnektör 1 Universal Serial Bus (USR) arabirimi
Uyum: CD DOM (24x)- DVD ROM (4x)
Boyut: 301 x 128 x 78 mm

       
EĞLENCE MERKEZİ
       PlayStation 2, DVD Player’a dijital bağlantı yoluyla gerçekçi grafikler sunuyor. Sanal gerçekliği daha da ileri taşımak için mevcut en hızlı grafik işlemci olan Grafik Synthesizer’i ve yepyeni Emotion Synthesis’i kullanıyor. Emotion Engine’in bütünleşik parçası olan bu teknoloji, sadece görüntüleri değil, karakterlerin gerçek zamanda düşünüş, davranış ve hissediş biçimlerini de farklı kılıyor.
       PlayStation;
       - DVD film gösterebiliyor, CD çalabiliyor. İçindeki i.S400 i.Link sayesinde Sony kamera bağlamak mümkün. USB ise herhangi başka bir bağlantıyı da yapabilmeyi sağlıyor.
       - SCEI; oyun kontrolü için orijinal DUALSHOCK kontrolöre benzeyen fakat tamamen analog, basınç duyarlı kontrol özelliği (SEÇ ve BAŞLAT dışında) olan yeni bir DUALSHOCK2 kontrolörü geliştirdi.
       
PlayStation 2 Avrupa’yı fethetti

       - Önceki PlayStation’lar için üretilmiş 900’den fazla oyunu da oynatabiliyor.
       - PlayStation 2’nin beyni olarak nitelendirilen Emotion Engine, saniyede 66 milyon poligon (grafik imajı yaratan minik parçacıklar) işleyebiliyor ve 6.2 GFLOPS Floating Point Performance (Gezer Nokta Uygulaması) içeriyor.
       Yazılım tarafından tanımlananlara ilave olarak 48 ses kullanabiliyor.


       
       
OYUN KONSOLU MU BİLGİSAYAR MI?
       Bütün bu gelişmiş özelliklere sahip olan PS2, beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Özellikle Avrupa Birliği Gümrük Komisyonu ve Sony arasında. Sony her ne kadar PlayStation adı konulsa da ürünün, DVD özelliği ve 128 bitlik bilgisayarlarda bile olmayan grafik işlemcisiyle bilgisayar sınıfına girdiğini söylüyor. Sony ‘nin bu savunmasının nedeni ise Avrupa’da bilgisayar satışlarında Birlik ülkelerinden gümrük vergisi alınmaması. Ancak Avrupa satışlarını İngiltere’deki merkezinden yönetecek olan Sony, bu ülkede hiç beklemediği bir engelle karşılaştı. Zira İngiliz gümrük yetkilileri, tıpkı ilk PlayStation gibi, PlayStation 2 oyun konsollarından da yüzde 2.2 gibi vergi alınmasını kararlaştırdı.
 
       
    TOP5 Türk Telekom’dan ücretsiz masal ve müzik servisi  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları