Home page
Haber Menüsü


Güncelleme: 15:00 TS 7 Eki., 2000
Türk ve Yunan gazeteciler buluştu
Basın Konseyi ile Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı tarafından düzenlenen “2. Türk-Yunan Medya Konferansı” İstanbul’da başladı.
İstanbul
AA
 SOL:
Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi
 
SAĞ:
Yunan Flash Medya Grup Genel Müdürü Panos Koliopanos

    7 Ekim —  Hyatt Regency Oteli Balo Salonu’ndaki konferansın açılış konuşmasını yapan Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Yunanlı gazetecileri İstanbul’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Birbirimizi anlamak için biraraya gelmenin ve aramızda diyalog kurmanın şart olduğuna inanıyoruz” dedi. Geçen yıl Türkiye ve Yunanistan’da meydana gelen iki depremin iki ülke kamuoyu arasında yarattığı sıcak ve insani havanın kalıcı hale gelmesi için iki ülke gazetecileri arasında bir toplantı düzenlemeye karar verdiklerinde, bir yılda bu kadar mesafe alabileceklerini hiç sanmadığını belirten Ekşi, şöyle dedi:  

   
 
       
    MSNBC News Havada dalaş, karada öpüş
MSNBC News Yunan Bisikletli çevreciler Edirne'de
 
NTVMSNBC Reklam  
 

     
“Biz politikacılara değil, gerçeğe hizmet etmek için varız. O nedenle hangi konuda olursa olsun gerçek neyse onu kamuoyunun önüne koymalıyız. Birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için ilişkilerimizi politikacıların ipoteğinden kurtarmalıyız.”
OKTAY EKŞI
BASIN KONSEYİ BAŞKANI
       “Geçen yıl Ekim ayında ilk toplantıyı çağrımızı kabul edip Yunanistan’dan İstanbul’a gelen 11 meslektaşımızla yaptık. Maksadımız sadece birbirimizi anlayıp, anlayamayacağımızı bir kere daha denemekten ibaretti. Yunanistan’dan gelen meslektaşlarımızı en az kendimiz kadar istekli görünce çok mutlu olduk. Toplantılarımız sonunda bir temas grubu oluşturduk. Böylece, hem gerçeği tam yansıtmayan, hem de gerilim yaratacak türden bazı haberlerin gazeteler ya da radyo ve televizyon kanalları tarafından büyütülmesine sebep kalmadı. İki ülke kamuoyunun gereksiz yere zehirlenmesini önlemeye çalıştık.”
       
İLK KONFERANS ATİNA’DA YAPILDI
       İlk Türk-Yunan medya konferansının Atina’da düzenlendiğini hatırlatan Ekşi, konferansta Yunanlı gazetecilerin gösterdiği konukseverlikten etkilendiklerini dile getirerek, “Şimdi de iki ülke gazetecileri arasında bugüne kadar yapılmış en katılımlı konferansta biraradayız” dedi.
       Konferansta Yunanistan’dan 63, Türkiye’den 78 delegenin katıldığını belirten Ekşi, konferans dilini Türkçe ve Helence olmasına karar verildiğini vurguladı. Basın Konseyi’nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Ekşi, konseyin gönüllü bir kuruluş olduğunu, tüm medya dünyası ile ilgili şikayetleri kabul ettiğini ve en geç 2 ay içinde karara bağladığını belirtti. Ekşi, Basın Konseyi’nin düşünceleri ifade özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması yönünde çaba gösterdiğini de kaydetti.
       
“POLİTİKACILARA DEĞİL GERÇEĞE HİZMET”
İlk Türk-Yunan medya konferansının Atina’da düzenlendiğini hatırlatan Ekşi, konferansta Yunanlı gazetecilerin gösterdiği konukseverlikten etkilendiklerini dile getirerek, “Şimdi de iki ülke gazetecileri arasında bugüne kadar yapılmış en katılımlı konferansta biraradayız” dedi.

       Ekşi, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz politikacılara değil, gerçeğe hizmet etmek için varız. O nedenle hangi konuda olursa olsun gerçek neyse onu kamuoyunun önüne koymalıyız. Birbirimizi daha iyi anlayabilmemiz için ilişkilerimizi politikacıların ipoteğinden kurtarmalıyız. Ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin zaman zaman karşılaşabileceği gerginliklerin ancak gerçeğin asıl yüzünü öteki tarafın görmesini sağlayarak aşabiliriz. İki ülke gazetecileri arasındaki ilişkileri geliştirmenin, zenginleştirmenin yolları üzerinde de durmalı, öneriler getirmeli ve çözümler üretmeliyiz.” Ekşi, konferansın gerçekleşmesi için yapılan destek çağrısına olumlu yanıt veren ve sponsorluk üstlenen başta Türkiye Tanıtma Fonu ile Grey Cen Ajans International olmak üzere kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.
       
YUNAN FLASH MEDYA GRUBU GENEL MÜDÜRÜ KOLİOPANOS
       Yunan Flash Medya Grup Genel Müdürü Panos Koliopanos da, Türk ve Yunan gazetecileri arasında başlatılan girişimin başarılı olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Gün gelecek bütün Türk ve Yunan medya mensupları bu tür toplantılara katılabileceklerdir” dedi.


       Konferansa, Yunanistan’dan çok sayıda medya mensubununun katılmasının da sevindirici olduğunu belirten Koliopanos, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi’nin işbirliğini geliştirmek için gösterdiği çabadan memnun olduğunu dile getirdi. Yeni teknolojiler ve internet çağına girildiğini vurgulayan Koliopanos, öneriler çerçevesinde internette bir site açılabileceğini söyledi. Koliopanos şöyle devam etti:
        “Yunanistan, Türkiye’yi işbirliği yapılacak büyük bir ülke olarak görmeli, Türkiye de, Yunanistan’ı bir kapı olarak görmelidir. Bu kapıdan AB’ye daha kolay geçebilecektir. İki ülkeyi birleştiren başta kültür olmak üzere birçok unsur vardır. Bizim politikacıları değil, politikacıların bu yönde bizi izlemesi gerekir. “ Koliopanos, ayrıca Türk ve Yunan ilişkilerinin iyileştirilmesi alanında çalışmalar yapan gazetecilere bir ödül verilebileceğini de sözlerine ekledi.
       
 
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları