Home page

Haber Menüsü


‘Teşvik Primi’ soruşturması başladı
Vestel Manisasporlu Cafer Aydın’ın 2000-2001 sezonunda Ankaragücü’nde oynadığı dönemde, Galatasaray’ı yendikleri maç sonrası teşvik pirimi aldıkları yolundaki iddalarla ilgili soruşturma başladı.
Ankara
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
22 Şubat 2005— Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Üyesi İsmail Özersin, teşvik primi iddialarıyla ilgili çalışmalarını bu hafta içinde tamamlayıp raporu yönetim kuruluna sunacaklarını söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, Vestel Manisasporlu Cafer Aydın’ın Ankaragücü’nde oynadığı dönemde teşvik primi aldıkları yönündeki iddialarıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Cafer Aydın ile Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın, futbolculardan İsmet Taşdemir, Vestel Manisaspor futbolcusu Yılmaz Özlem, Ankaragücü Kulüp Müdürü Aslan Gülsoy ve kulüp çalışanlarından Ercan Özer’in ifadelerini aldı.
       Hukuk Kurulu Üyesi Özersin, basında teşvik primi iddialarının yer almasının ardından inceleme başlattıklarını belirterek, “İddialarda ismi geçenlerle görüşmeye başladık. Bu hafta içinde inceleme bitecek ve hazırladığımız raporu Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na sunacağız” diye konuştu.
       Özersin ayrıca, incelemeler kapsamında Ankaragücü Kulübü eski yöneticileri Levent Doğan ve Aziz Köklü’yü de dinleyeceklerini söyledi.
       
İSMET: İDDİALAR ASILSIZ
       İfade vermek üzere Futbol Federasyonu’na gelen Ankargücü futbolcusu İsmet Taşdemir, teşvik primi iddalarının asılsız olduğunu belirterek, “Ankargücü Kulübü’nde kesinlikle böyle bir olay yaşanmamıştır” dedi.
       İsmet, kamuoyuna yansıyan bant kayıtlarının tamamının yayınlanmadığını ifade ederek, “Ben başında ne söylediysem burada da aynı şekilde ifade verdim. Bantların tamamının neden yayınlanmadığını anlayamıyorum” diye konuştu.
       İsmet, “Sadece bana değil çaycımız Ercan ağabeye de aynı şeyler yapılmış. Ercan ağabeyin kullandığı ‘kulüp primi’ ifadesini ‘teşvik primi’ olarak yayınlamışlar. Gerçekten ellerinde bir kanıt varsa bunları ortaya çıkarsınlar. Ne konuştuysak bunlar birebir yayınlansın. Böyle karalama kampanyalarıyla kimse Ankargücü’ne zarar veremez” dedi.
       
AYDIN: HERKES İŞİNE BAKSIN
       Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ise, sarı-lacivertli kulübün hükmü şahsiyetinin böyle bir tablo içinde olamayacağını ifade ederek, “Bizim kusurumuz Galatasaray’ın çok iyi olduğu bir dönemde onları İstanbul’da yenmekse, biz bu kusuru kabul ediyoruz. Aynı yıl içinde bu kusuru 4 büyük takım karşısında da yaptık. Bunları yapmaya devam edeceğiz” dedi.
       Cemal Aydın, TFF Disiplin Yönetmeliği 67. maddesinin çok açık olduğunu dile getirerek, zaman aşımına uğramış bir konunun araştırılmaya çalışıldığını savundu. Aydın, bu konunun artık kapatılması gerektiğini kaydederek, “Herkes işine baksın. Milli takımımızı el birliğiyle 2006 Dünya Kupası’na götürmek dururken bu işlerle uğraşmayalım. Böyle şeylerle kaybedecek zamanımız yok” yorumunu yaptı.
       
AYDIN’DAN BIÇAKÇI’YA SİTEM
       Aydın ayrıca, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’nın, kendisi ve Ankaragücü’nün 5 yöneticisinin ifadesine başvuracakları yönündeki demecine tepki gösterdi. Bıçakçı’nın ifadelerinin hukuka uygun olmadığını savunan Aydın, “Tabiri caizse sayın başkan sürçü lisan etmiştir” dedi.
       
CAFER ARKA KAPIDAN KAÇIRILDI
       Cafer Aydın’ın Futbol Federasyonu’nun Ankara’daki merkez binasına gelişi gibi ayrılışı da hareketli oldu.
       İddiaları ortaya atan Vestel Manisasporlu Cafer Aydın, Futbol Federasyonu önündeki Ankaragücü taraftarlarının tepkisinden çekinerek binaya garaj kapısından girerken, Hukuk Kurulu’na ifade verdikten sonra da emniyet güçlerinin gözetiminde Futbol Federasyonu’na ait bir minibüsle aynı yerden çıkarıldı.
       Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın ile futbolcu İsmet Taşdemir dışında ifade vermeye gelenler de yine aynı yöntemle binadan çıktı.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları