Home page
Haber Menüsü


Sadıkoğlu: Serbest bırakacaklar
 
Irak’ın güneyinde Ümmü Kasr’da kaçırılan ünlü işadamı armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun ilk görüntüleri yayınlandı.  

 
NTV
24 Aralık 2004—  Sadıkoğlu görüntülerde, ticaret amacıyla Irak’ta bulunduğunu söylüyor ve militanların haklarında yapacakları incelemenin ardından serbest bırakılacaklarını kaydediyor. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de , Irak’ta kaybolduğu bildirilen Türk işadamı Kahraman Sadıkoğlu’nun bulunması için tüm imkanların harekete geçirildiğini söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Iraklı direnişçiler tarafından çekilen görüntülerde, Kahraman Sadıkoğlu’nun direnişçileri tarafından sorgulandığı görülüyor. Sadıkoğlu, soruları yanıtlarken, Irak’ın Basra kentine İran’dan geçtiğini anlattı.
       Sadıkoğlu sadece ticaret amacıyla Irak’ta bulunduğunu söyledi. “Yanlış birşey yapmadık, Irak halkına yardım etti” diyen Sadıkoğlu, militanların haklarında yapacağı incelemenin ardından serbest bırakılacaklarını da kaydetti.
‘Irak’taki rehinelerin çoğu Türk’

GÜL: TÜM İMKANLAR HAREKETE GEÇİRİLDİ
       Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de , Irak’ta kaybolduğu bildirilen Türk işadamıKahraman Sadıkoğlu’nun bulunması için tüm imkanların harekete geçirildiğini söyledi.
       Gül, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na yaptığı ziyaret sırasında, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Sadıkoğlu’na ilişkin gelişmeleri önce kendisine eski bakanlardan Güneş Taner’in telefonla bildirdiğini belirten Gül, “Bunun üzerine talimat verdim ve ailesiyle temasa geçildi. Dolayısıyla ailesiyle biz temasa geçtik” dedi. İşadamının bir haftadır kayıp olduğunun öğrenildiğini ifade eden Gül, “Tüm imkanlarımızı harekete geçirerek, takip ediyoruz. Ne gerekiyorsa yapılacaktır. Ümit ederiz ki hayattadır” diye konuştu.
       Gül, “kaçırılma olayının kimler tarafından yapıldığına ilişkin” bir soru üzerine, bu konunun henüz bilinmediğini kaydetti. Bölgede direnişçilerin, adi suçluların, fırsatçıların ve rekabetçilerin olduğunu ifade eden Gül, ülkenin kaos içinde olduğuna işaret etti.
       Sadıkoğlu’nun Ümmü Kasr’daki batık gemileri çıkaran şirketi Lifter’de gemi kaptanı olarak çalışan Ahmet Yurttaş, şoför Yassir Fadilettin ve bir koruma görevlisinin de işadamıyla birlikte kaçırıldığı belirtilmişti.
       Irak polisi de bölgedeki arama ve operasyon faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Bölgeye sevk edilen takviye polis kuvvetleri, Ümmü Kasr’a giden tüm yollarda kontrol noktaları oluşturdu.
       
EŞİ: GÖRÜNTÜLER BENİ RAHATLATTI
        Irak’ta kaybolan armatör Kahraman Sadıkoğlu’nun eşi Jülide Sadıkoğlu, “Kahraman’ın konuşmasından anladım ki, korkulacak bir şey yoktur” dedi. Jülide Sadıkoğlu, oturduğu Beykoz Otağtepe Evleri Sitesi önünde bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.
Kahraman Sadıkoğlu’nun eşi Jülide Sadıkoğlu, basın mensuplarına açıklama yaptı.

       “Bir süredir haber alamadığı eşinin televizyonlarda yayınlanan görüntüleri nedeniyle mutlu olduğunu” kaydeden Jülide Sadıkoğlu, “aynı zamanda eşinin yanındaki Ahmet kaptanın da sıhhatte olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu” bildirdi.
       Jülide Sadıkoğlu, “Bantta da söylediği gibi, Kahraman’ın şirketinin ve orada çalışanların yegane yaptıkları Irak halkına yardımetmektir. Oradaki liman iki harpten dolayı batmış gemilerden temizlendi ve temizlenmesiyle liman trafiğe açıldı” diye konuştu. “Böylece Irak halkına hem gıda hem de diğer ihtiyaçlarının götürülebildiğini” vurgulayan Sadıkoğlu, “Kahraman’ın, İngilizlerle,Amerikalılarla ya da herhangi bir devletle ilgisi yoktur. Özel olarak çalışmaktadır” dedi.
       
ABD VE İNGİLİZ ASKERLERİ ARAŞTIRIYOR
       Bölgeyi ablukaya alan polis, İngiliz askeri yetkililerinin doğrultusunda bölgedeki polis sayısının artığını bildirdi. Konu hakkında Iraklı yetkililerin hiçbir bilgisinin olmadığını söyleyen Iraklı üst düzey polis yetkilisi, bu konuyla ilgili soruşturmayı Ümmü Kasır’da bulunan ABD askerleriyle İngiliz birliklerinin birlikte yürüttüğünü, şu ana kadar da Iraklı yetkililere de herhangi bir bilgi vermekten kaçındıklarını ileri sürdü.
       Kahraman Sadıkoğlu, Atatürk’ün yatı olarak bilinen Savarona’yı satın alarak restore etmiş ve işletmeye koymuştu. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği konuyla ilgili olarak Irak ve ABD makamları nezdinde temasa geçti.
       
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları