Home page
Haber Menüsü



Raghu Rai’den ‘Ülkem ve İnsanları’
Ülkemizde ilk kez İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında gerçekleştireceği sergi için ‘Ülkem ve İnsanları’ çalışmasını seçen Raghu Rai ayrıca diaları eşliğinde, fotoğrafları üzerine bir söyleyişi de yapacak.
İstanbul
NTV-MSNBC
    2 Kasım 2004 —  Ülkemizde ilk kez gerçekleştireceği sergi için ‘Ülkem ve İnsanları’ çalışmasını seçen Raghu Rai ayrıca diaları eşliğinde, fotoğrafları üzerine bir söyleyişi de yapacak. İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında açılacak olan sergi 02-15 Kasım 2004 tarihleri arasında Taksim Sanat Merkezi’nde gezilebilir.  

   
 
       
    MSNBC News Fotoğrafın kalbi İstanbul'da atıyor
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       18 Aralık 1942 yılında bugün Pakistan sınırlarında olan Jhhang’da doğan Raghu Rai mühendislik eğitimi aldı. İki yıl süren devlet hizmetinin ardından 1964 yılında başladığı fotoğrafa ağırlık verdi ve fotoğraf onun için yeni bir hayatın başlangıcı oldu.
       Hayatını sürdürebilmek ve çalışmalarını devam ettirebilmek yanında dünyayı kameranın gözünden keşfedebilmek amacıyla fotomuhabiri olmaya karar verdi. Yaklaşık on yıl boyunca gazetelerde çalıştı. Hindistan’daki gazetelerin yanında The Times’a da ülkesinin sosyal ve siyasi gelişmelerini aktardı.


        Yıllar geçtikçe çalışmaları önemli kitap ve dergilerde yer almaya başladı. 1970 yılında Bangladeş’teki savaş ve mültecileri ile ilgili fotoğrafları Avrupa ve Amerika’daki önemli galerilerde sergilendi.
       1982 yılından 1990 yılına kadar India Today’de fotoğraf editörlüğü yaptı. Sosyal olaylar ve konular üzerindeki çalışmalarından biri olan Indira Gandhi fotoğrafları, onun 1984 yılındaki öldürülüşünün ardından bir koleksiyon parçası haline gelmiştir.
       Foto muhabirliğine yaptığı katkılar nedeniyle 1971 yılında hükümet tarafından Hindistan’ın en büyük sivil nişanı olan ve ilk kez bir fotoğrafçıya verilen Padamshree ile ödüllendirildi.
       1977 yılında dünyanın en saygın fotoğraf ajanslarından biri olan Magnum’a katılan Raghu Rai’nin fotoğrafları Time, New York Times, Stern, Paris Match, Geo, National Geographic gibi önemli gazete ve dergilerinde yayınlanmaya başladı. Ayrıca, renkli ve siyah beyaz fotoğraflarından oluşan çalışmaları Hindistan’da ve dışında pek çok ülke ve şehirde sergilendi. Son on yılda üç kez World Press Photo Foundation’ın uluslararası jürisine davet edildi.


        1986’dan itibaren Hindistan üzerine ‘Tac Mahal’, ‘Kalküta’, ‘Rahibe Teresa’, ‘Ülkem ve İnsanları’ gibi 12’den fazla kitabı yayımlandı. 1992 yılında, doğal hayat üzerine National Geographic için hazırladığı kapak konusu ona Amerika’daki Missouri School of Journalism üniversitesinin ‘Yılın Fotoğrafları’ ödülünü kazandırdı. Rahibe Teresa’nın 1997 yılındaki ölümünden sonra, fotoğrafları Paris Match ve Figaro gibi saygın dergilerde yayınlandı.
       Yeni kitap projelerini yanında, New Delhi’deki National Gallery of Modern Art’da sergilenecek ve kitap olarak da yayınlanacak “Hindistan Fotoğrafı’nın 150 yılı” sergisinin küratörlüğünü yapmaktadır. Meksika ve Hindistan’da, fotoğrafçılar Graciela Iturbide ve Sebastio Salgado ile ortak bir proje gerçekleştirmiş ve bu çalışmalar sergilenerek ‘Parallel Wind’ adıyla kitap olarak yayınlanmıştır.
       Gerçekleştirdiği son proje Greenpeace adına çevre feleketleri ve kurbanlarına ilişkin bir kitap ve gezici bir sergidir. Sergi geçen sene Johannesburg’da yapılan Dünya Zirvesi sırasında da açılmıştır.
       Ülkemizde ilk kez gerçekleştireceği sergi için ‘Ülkem ve İnsanları’ çalışmasını seçen Raghu Rai ayrıca diaları eşliğinde, fotoğrafları üzerine bir söyleyişi de yapacak. İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında açılacak olan sergi 02-15 Kasım 2004 tarihleri arasında Taksim Sanat Merkezi’nde gezilebilir.
       
       Raghu Rai ile Fotoğraf Üzerine Dialı Söyleşi
       İFSAK 20.İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında yapılacak olan Raghu Rai ile Fotoğraf Üzerine Dialı Söyleşi 3 Kasım Çarşamba günü İtalyan Kültür Merkezi’nde.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları