Home page
Haber Menüsü



G.Antep’te kaplan bakıcısını öldürdü
Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yiyecek vermek için kafese giren bakıcıyı kaplan parçalayarak öldürdü.
Gaziantep
NTV-MSNBC
    27 Ekim 2004—  43 yaşındaki bakıcı Mehmet Keçibesler diğer görevliler kafese girip müdahale edemedikleri için olay yerinde can verdi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Gaziantep Hayvanat bahçesinde sabah saatlerinde meydana gelen talihsiz olayda, bakıcı Mehmet Keçibesler (43), 3 yıldır hayvanat bahçesinde yaşayan Volkan isimli erkek Sibirya kaplanının saldırısına uğradı. Keçibesler, görevlilerin kafes içine girip müdahale edememeleri nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti.
       
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, MÜDÜR AÇIĞA ALINDI
       Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde yiyecek vermek üzere kafese giren bakıcının kaplan tarafından parçalanarak öldürülmesi olayıyla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Hayvanat Bahçesi Müdürü Mahmut Kozbaş’ın açığa alındığını bildirdi.
       Olay yerinde incelemelerde bulunduğunu, olayda bakıcı Keçibesler’in sibirya kaplanlarının bulunduğu bölüme girmeden önce kaplanları güvenli bölgeye alıp temizlik yaptığının anlaşıldığını ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu: “Bakıcı Keçibesler, kafese girmeden önce kaplanları arka bölümdeki güvenli bölgeye alıp içeri öyle girmiş. Ancak, temizlik bitip yiyeceği verip çıkacağı sırada kaplanın kapıyı bir şekilde açıp içeri girdiğini görmüş. Kaplan daha sonra bakıcısına saldırmış ve ne yazık ki onu parçalayarak öldürmüş. Bu elim kazadan ötürü çok üzgünüz. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Biz de idare olarak olayda idarecilerin ihmalini araştıran idari bir soruşturma başlattık. Soruşturmanın selameti açısından ilk etapta hayvanat bahçesi müdürü Mahmut Kozbaş’ı açığa aldım. “
       Güzelbey, özellikle yırtıcı hayvanlar bölümünde çalışan görevlilerin daha dikkatli olmaları ve talimatlara kesinlikle uymaları gerektiğini hatırlatarak, “Soruşturma sonucunda güvenlik açısından eğer bir zaafiyet varsa ek güvenlik önlemleri alacağız. Çalışanlarımızın güvenliği ön planda gelir” dedi.
       
“KAPLAN DAHA SONRA ORMANLIK ALANDA DOLAŞMIŞ”
       Güzelbey, olay yerine ilk gittiğinde kaplan bakıcısı Keçibesler’i cansız yerde yatarken gördüğünü belirterek, “Vücudunda çok büyük bir yaralanma yoktu. Sadece boyun bölgesinde yaralanma vardı. Sanırım kaplan ensesinden pençe atıp boynunun kırılmasına neden olmuş, yüzünde pençe izi vardı” diye konuştu.
       Kaplanın Keçibesler’i öldürdükten sonra kafesinden dışarı çıkarak ormanlık alanda dolaştığını kaydeden Güzelbey, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaplan çalışanımızı öldürdükten sonra kafesinden çıkarak ormanlık alanda bir süre dolaşmış. Tekrar kafesine girince görevliler içerdeki bir camı kırarak kafesi kilitlemişler. Aksi takdirde bu kaplan bir kaç kişinin daha canına kıyabilirdi. Hayvan bakıcımızın aynı olayla bir kez daha karşı karşıya kaldığını öğrendim. Bu konuda kesin bir beyan yok ama çalışanlardan öğrendiğim kadarıyla böyle bir olay olmuş. Olayın daha selametle araştırılması için Hayvanat Bahçesi Müdürümüzü görevden aldık.”
       
DİĞER GÖREVLİLER ÜZÜNTÜ İÇİNDE
       Bu arada, Hayvanat Bahçesi’nde çalışan diğer görevliler olay nedeniyle kaplanların bulunduğu bölüme gelerek güvenlik görevlilerinin yaptığı çalışmayı üzüntü içinde izlediler, bazı görevlilerinde gözyaşlarına hakim olamıyarak ağladıkları görüldü.
       
“KAPLANI KİLİTLEMEDEN GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
       Keçibesler’in 4 yıldan bu yana hayvanat bahçesinde çalıştığını, daha önce ceylan ve geyiklere baktığını, 2 aydan bu yana yırtıcıların da bakımını üstlendiğini anlatan yetkililer, “Talimatlara uyan ve dikkat eden bir arkadaşımızdı. Kaplanı güvenli bölüme kilitlemeden içeri temizlik ve yiyecek verme amacıyla girmesi mümkün değil. Kaplan arka bölümden nasıl kurtularak içeri girdi? Bunlar araştırılması ve soruşturulması gereken sorular. Gerçekten çok feci bir ölüm” diye konuştular.
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları