Home page
Haber Menüsü


‘Yapılması imkansız işler’ günlüğü
 
“Bir dolmuşu kaçır”, “Bugün kimseyi tanıma”, “Bir travestiye çiçek ver, bir dilenciden para al”, “Çankaya’dan Kızılay’a vitrin mankeni taşı”...  

 
Ankara
AA
27 Ağustos 2004 —  Birbirinden garip, kamera şakalarını andıran bu eylemler, Kasım ayında Ali Sarugan adlı öğrenci tarafından gerçekleştirilecek. Sarugan, dünyada belki de ilk kez yapılacak çalışmasını yüksek lisans tezi olarak okuluna teslim edecek.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Okulunda ve yakın çevresinde “Cin Ali” olarak tanınan Ali Sarugan’ın “imkansız işler ajandası”, şakayla başladı. Ajandasına “bugün şu yapılacak” şeklinde düşülen bir notu geliştiren Sarugan, İbrahim Çiftçioğlu, Ali Kotan, Harun Antakyalı gibi sanatçılardan okul arkadaşlarına kadar pek çok kişiden ajandasına not yazmalarını istedi. Bunu okuluna sunan Sarugan’ın ajandası, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde “yüksek lisans sanat eseri çalışması” seçildi. Sarugan, video ve fotoğraflarla bu eylemleri nasıl gerçekleştirdiğini de belgeleyecek.
       
“NE İŞİM OLUR AJANDAYLA DEDİ, HAYATI DEĞİŞTİ”
       Sarugan, tezinin Harun Antakyalı ve Turgay Kantürk’ün birlikte yaptırdığı ajandayla başladığını söyledi. Hediye ajandayı mutlulukla kabul ettiğini dile getiren Sarugan, “Sevindim ve kabul ettim. Fakat, ‘ne işim olur ajandayla, iyisi mi siz birşeyler yazın, ben o gün gelince ne yazılmışsa onu yapayım’ dedim. Böylece şakayla başlayan ajanda teze dönüştü” dedi.
       Ajandaya ilişkin bir sergi açmayı da planladığını anlatan Sarugan, “Ancak burada öyle işler var ki nasıl yapacağım diye kara kara düşünüyorum. Bir dilenciden nasıl para alınır, bir dolmuş nasıl kaçırılır... Bakalım nasıl olacak?” diye konuştu.
       
İŞTE İMKANSIZ İŞLER AJANDASI
       Ali Sarugan’ın imkansız işler ajandasının bazı yaprakları şöyle:
* 1 Kasım (Ali Kotan): Saçlarını yalakta yıkamamı istedi, fakat daha sonra bu talebini birlikte lavabo ya da bir banyo gibi bu iş için uygun bir yere çevirdik. Mümkün olursa hamam olacak, onu bir güzel keselememi de istiyor.
* 2 Kasım (Alev): Saçlarımı kırmızıya boyamaya niyetlendi, sol kulağımda da kırmızı bir küpe istiyor.
* 3 Kasım (Şeniz Aksoy): Saat 11:00’de kahvaltımı yapacağım, mantarlı omlet yiyeceğim, yeşil tişört giyeceğim. Daha sonra bir kafeye gidip iki saat oturup “Ankara’da bir sanatçının 2 saati” konulu hikaye yazacağım. Saat 14:00’de atölyesinde buluşarak çiçek ekeceğiz. Sonra terazi burcundan biriyle sinemaya gideceğim.
* 5 Kasım (Ferhat Özgür): Yaya geçidinden geçerken kırmızıda bekleyen bir arabanın üstünden yürüyerek geçeceğim.
* 6 Kasım (Sevcan): YÖK eylemine katılacağım.
* 8 Kasım (Harun Antakyalı): Saat 09:17’de kalkacağım, sağlam bir kahvaltıdan sonra anne ve babamın ellerini öpeceğim. Bir şiir yazacağım, Devlet Resim ve Heykel Yarışması için bir çalışma yapacağım, bir sevgili bulacağım, ismi “Berfu” olacak.
* 10 Kasım (Nida Yılmaz): Dolmabahçe Sarayı’nın önünde 08.35’te buluşacağız ve Atatürk’ün öldüğü odaya çıkacağız. Oradaki askerlerle birlikte yas tutacağım.
* 15 Kasım (Şevket Arık): O gün karşılaştığım üç kızı öpecek, üç erkeğe sarılacağım. Bir travestiye çiçek vereceğim, bir dilenciden de para isteyeceğim. Galiba bu biraz zor olacak.
* 18 Kasım (Ümit): Ulus-Seyranbağları dolmuşunu 15 dakika süreyle kaçıracağım.
* 21 Kasım (Atilla İlkyaz): Bütün gün evde olacağım. “Yalnızlık” temalı kısa metrajlı bir film yapacağım.
* 23 Kasım (Ertuğrul Şen): Beş kilo alacağım ya da vereceğim. Şunu belirtmem lazım, 48 kiloyum...
* 24 Kasım (Gonca): Hacı Bayram Camii’nin önünde tarot bakacağım.
* 27 Kasım (Alp Tamer Ulukılıç): Çankaya’dan Kızılay’a bir vitrin mankeni taşıyacağım.
* 28 Kasım (İbrahim Tayfur): Özgürlüğü tanımlayıp 120’ye 150 ebatlarında bir resim yapacağım.
* 29 Kasım (İbrahim Çiftçioğlu): Bana, “aklını başına topla. Otur resim yap. Sana ne bunlardan” dedi.
* 30 Kasım (Ozan Bilginer): Etrafta “Bartu” adıyla dolaşıp herkesi tanımazdan geleceğim.
* Son olarak (Zeynel Çağlar): Ajandayı yakmamı istedi, sunumu yaptıktan sonra bunu da gerçekleştireceğim...
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları