Home page
Haber Menüsü


Nikon’un yeni dijitali: Coolpix 8700
 
Gelişmiş ayarları, 8 Mpiksel çözünürlüğü, 8X optik, 4X dijital zoom özelliği ve döndürülebilir LCD ekranı ile Nikon dijital fotoğraf makinesi ailesinin son ürünü Coolpix 8700 incelememize konuk oldu.  

 
NTV-MSNBC
28 Haziran 2004 —  Dijital fotoğraf makineleri de son yıllarda kendi aralarında kategorilere ayrılmaya başladılar. Bu kategorilerin oluşumunda ürün özelliklerinin yanı sıra kullanım alanları belirleyici oluyor. Dış görünüm itibariyle kompakt makinelere benzeyen (bas-çek, point and shoot) ancak gelişmiş ayarları ile D-SLR ürünleri andıran bu ürünlere ‘prosumer’ adı veriliyor.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
Özgür Çetin'e e-posta atmak için tıklayın

Özgür Çetin'e e-posta atmak için resmin üstüne tıklayın
       Prosumer ürünler D-SLR makinelerin hemen hemen tüm ayarlarına sahip olsalar da onlar gibi objektif değiştirebilme özellikleri bulunmuyor. Son 1 yıla kadar, bu kategorideki ürünler ile D-SLR cihazları arasında fiyat bakımından yaklaşık 800-1000 dolar civarında bir fark bulunuyordu. Ancak, geçen yaz önce Canon’un (EOS 300D) ardından Nikon’un (D70) D-SLR ürünlerde metal gövde yerine plastik gövde kullanarak fiyatları düşürmeleri sonucunda, bu iki kategori arasındaki fiyat farkı 300-400 dolara kadar indi.
       
Diğer Ürün İncelemeleri

       Nikon’un Coolpix 8700’ün sektörde, Canon PowerShot Pro1, Sony DSC-F828, Olympus C-8080 Wide Zoom ve Konica Minolta DiMAGE A2 gibi rakipleri bulunuyor. Tümü 8 Mpiksel çözünürlüğe sahip bu ürünlerin birçoğu birbiri ile aynı teknik özelliklere ve ebatlara sahip.
       
KUTU İÇERİĞİ
* Nikon Coolpix 8700 dijital fotoğraf makinesi
* Nikon EN-EL1 Lityum İyon pil
* Nikon MH-53 pil şarj makinesi
* TV bağlantı Kablosu
* USB kablosu
* Objektif kapağı ve boyun askısı
* Kullanma Kılavuzu (Türkçe)
* Yazılım ve sürücü CD’si
       
GENEL GÖRÜNÜM
Ürünün tüm tuşları ergonomik bir şekilde yerleştirilmiş

       Siyah plastik bir kaplaması bulunan ve üstten bakıldığında L formunda olan Coolpix 8700’de, tüm Nikon ürünlerinde olduğu gibi, deklanşörün bulunduğu sağ taraf öne doğru bombeli olarak tasarlanmış. Bu öne doğru çıkıntılı tasarlanan sağ kısmın ucunda deklanşör bulunurken, açma-kapama tuşu da deklanşöre entegre edilmiş. Bu üst yüzün sağ tarafında ve deklanşörün hemen altında Mode ve Ev ayar tuşları bulunuyor. Onların hemen altında ise özel komutlar atanabilen Function tuşu ve üst yüzde bulunan ekran aydınlatma tuşu konumlandırılmış. Bu tuşların hemen altında da Jog Dial ve onun yanında da bilgi ekranı bulunuyor.
       Bu bilgi ekranından diyafram, enstantane, pil durumu, flaş modu, çekim modu ve mevcut belleğe çekilebilecek fotoğraf sayısı gibi bilgiler görülebiliyor.
Ürün ele gayet iyi oturuyor.

       Üst yüzde ayrıca harici flaş yuvası ve dahili flaş bulunuyor. Sol yan yüzde ise plastik bir kapakla korunan USB, Güç ve TV-Out girişleri var.
       Yine sol yan yüzde Flaş, ISO, çözünürlük, kalite, AE/AF Kilidi, Netlik (Makro, Landscape) ve kendi kendine çekim modu gibi ayarların yapıldığı bir dizi tuş bulunuyor. Bu tuşları tek tek basarak kullandığınız gibi basılı tutup sağ üst yüzde bulunan Jog Dial düğmesi ile beraber kullanıyorsunuz.


       Ürünün arka yüzünde ise üstte dioptri ayarı bulunan dijital vizör bulunuyor. Vizör dijital olduğu için LCD ekranında ne görürseniz bu vizörden de görmek mümkün.
       Vizörün hemen altına konumlandırılmış olan döndürülebilir 1.8 inç büyüklüğünde 134.000 piksellik ekran, özellikel dar alandaki çekimlerde çok işe yarıyor. Vizör ve LCD ekranı aynı anda kullanamıyorsunuz ve bu seçimi vizörün yan tarafından bulunan minik bir düğme ile yapıyorsunuz.
       Vizörün sağ yanında ise MENU (Ayarlar), Quick (çekilen fotoğrafı gösterme), Delete (silme) ve DISPLAY (ekran) tuşları bulunuyor. Ayrıca, dört yöne hareket edebilen dairesel bir düğme de arka yüzde. Bu düğme ile ayarlar menüsü içinde gezinirken çekilen fotoğraflara da bakılabiliyorsunuz. Bu dairesel tuşun üsnüde çekim modu ile çekilen fotoğraflara bakma modu (Play) arasında seçim yapabileceğiniz sürgülü bir tuş var. Bu tuşun üstünde de zoom düğmesi buluyor.
       
GENEL ÖZELLİKLER
Ürünün yandan görünümü

        CCD sensör kullanan ve 4 saniyede açılan Coolpix 8700, motorlu bir objektif sistemine sahip. Tüm Nikon ürünlerinde olduğu gibi Nikkor olan bu objektifin 8X optik ve 4X dijital olmak üzere toplamda 32X zoom özelliği bulunuyor. En çok 3267x2448 piksel boyutlarında fotoğraf çekebilen üründe, JPEG, RAW ve TIFF formatlarında fotoğraf çekebiliyorsunuz. CF bellek kartları (Type ve II) ve MikroDrive desteği olan 8700’de USB bağlantısının 1.1 desteği bulunuyor (2.0 olsa daha iyi olurdu). 2 saniye ile 1/4000 saniye arasında enstantane hızları ve B (Bulb, en fazla 10 dakika) modu ile en müşkülpesent kullanıcının dahi ihtiyaçlarına cevap verebilen Coolpix 8700 de dahili flaş da mevcut.


       Üründe açma kapama işlemi deklanşöre entegre edilmiş ON/Off tuşu ile yapılıyor. Coolpix 8700’ün açılması yaklaşık 4 saniye sürüyor. Objektifi motorlu olan üründe açılış ve zoom girme gibi işlemler sırasında bu objektif motoru vızıltıya benzer bir ses çıkartıyor.
       Coolpix 8700 bas-çek (point and shoot) kategorisinin en üst seviyesinde bulunan ve ‘Prosumer’ adı verilen kategoride bir ürün. Bu kategorideki ürünlerde, yüksek çözünürlük, gelişmiş ayarlar, gelişmiş zoom ve birçok kişisel müdahaleye olanak sağlayan özellikler bulunur. Nikon’un yeni ürünü kendi kategorisindeki tüm bu tür özellikleri bünyesinde barındırıyor.
       Üründe fotoğraf çekerken ister vizörü, isterseniz de döndürülebilir LCD ekranı kullanabiliyorsunuz. Daha önce bu sayfalarda incelediğimiz serinin bir önceki ürünü Coolpix 5400 gibi hareketli bir LCD ekrana sahip olan Coolpix’de bu ekran çok işe yarıyor. Özellikle, dar alanlarda ve makineyi yer seviyesinede tutma zorunluluğu olan çekim açılarında imdadımıza yetişen bu tip ekranlar başka firmaların ürünlerinde de zaman zaman kullanılıyor.
       En büyük ebatta 3264x2448 piksel boyutlarında çekim yapabilen Coolpix 8700, JPEG, RAW ve TIFF formatlarını destekliyor.


       Ürünün en kötü özelliği ise erişim zamanındaki yavaşlık. Maksimum çözünürlükte ve JPEG formatında bir fotoğrafın çekilmesi ve belleğe kayıt edilmesi için yaklaşık 5 sn gerekiyor. Eğer RAW çekmek istiyorsanız bu süre 20 saniyeye kadar çıkıyor. RAW için bu süre normal olsa da JPEG için 5 saniye gerekmesi kullanım süremiz boyunca bizi oldukça sıkıntıya soktu. Her ne kadar seri çekim modunda 5 kare ard arda çekebilse de, makine çekimin ardından fotoğrafları belleğe yazmak için ayrıca bekletmesi ise ayrı bir problem.
       Öte yandan, tüm Nikon ürünlerinde olduğu gibi Coolpix 8700’de de ergonomi sorunu bulunmuyor. Ürünün ele tam oturacak şekilde tasarlanmış sağ kısmı oldukça kullanışlı. Ayrıca, L formu sebebiyle sol el de objektifi rahatlıkla tutabiliyor. Düğmelerin konumlandırılması ve işlevleri başarılı.
       
FOTOĞRAF BOYUTLARI


       Coolpix 8700, 8M (3264 x 2448 piksel), 5M (2592 x 1944 piksel), 3M (2048 x 1536 piksel), 2M (1600 x 1200 piksel), 1M (1280 x 960 piksel), PC (1024 x 768 piksel), TV (640 x 480 piksel), 3:2 (3264 x 2176 piksel) boyutlarında ve RAW (Nikon Nef),HI (Tiff), FINE (JPEG), NORMAL (JPEG) ve BASIC (JPEG) olarak fotoğraf çekebiliyor. En yüksek kalitede JPEG bir fotoğraf, 2 ila 3 MByte arası yer kaplıyor. RAW (Nikon bu formata NEF adını vermiş) formatındaki bir fotoğraf ise yaklaşık 13 MByte, TIFF ise yaklaşık 25 MByte yer kaplıyor. Her iki format arasında boyut olarak çok fark olsa da, belleğe yazım süreleri değişmiyor. Hem RAW hem de TIFF formatında tek bir fotoğrafın belleğe yazılması için 20 sn beklemek gerekiyor, ki bu süre birçok kullanıcı veya durum için tolere edilebilir bir zaman değil.
       
ÇEKİM MODLARI
       Üründe temel olarak P (Programmed Auto Exposure), M (Manuel), S (Shutter Priority), A (Aperture Priority) olmak üzere 4 ayrı çekim modu bulunuyor. Ayrıca S modu altında 12 ayrı çekim modu daha bulunuyor. Bunlar arasında gece portre, panorama, parti gibi modlar var.
       Çekim modları çoğu durumda kullanıcının isteklerine cevap veriyor. Ayrıca, Manuel modunda diyafram ve enstantane ayarlarını istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. İncelememiz süresince en çok kullandığımız mod ise P oldu.
       
PİL


       8700, Nikon marka EN-EL1 Lityum İyon kullanıyor. İstisnai durumları saymazsak küçük pil az pil ömrü anlamına gelirken, büyük pil de uzun pil ömrü anlamına geliyor. Pilin kibrit kutusu boyutlarında olduğu göz önüne alınarak, uzun süreli elektrikten uzak kalınacak durumlarda yedek pil alınması gerekiyor. Ortalama bir kullanımda (dahili flaşı fazla kullanmadığımızı varsayarsak) tam dolu bir pille 350-400 kare çekilebiliyor. Bu sayı, flaş, LCD ekran ve diğer güç harcayan parçaların kullanımına göre artar veya azalabilir.
       Tamamen boş pilin şarj olması için yuvarlak olarak 1.5 saat gerekiyor. Bu pil ile beraber kullanılacak şarj cihazı kutusundan çıkıyor ve boyutları bakımından çok yer kaplamıyor.
       
OBJEKTİF
       Üründe kullanılan ve Nikon kalitesini her halinden belli eden Nikkor ED marka 8X optik zoom, f2.8-4.2 diyaframa sahip motorlu objektif oldukça hızlı. Kulağı pek rahatsız etmeyen vızıltı sesi çıkararak çalışan bir motora sahip bu objektif 8.9-71.2 mm (35mm karşılığı 35-280 mm).
       Her ne kadar fotoğrafların belleğe yazım süreleri biraz uzun olsa da, objektifin kullanıcının tepkilerine çok hızlı cevap veriyor olması önemli bir özellik.
       
ISO, EV, BEYAZ AYARI
Bağlantı yuvaları yan yüzde bulunuyor.

       Coolpix 8700, ISO ayarı bakımından pek de zengin değil. Auto (50-200), 100, 200, 400 ayarları arasından seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz. Ancak, özellikle ışık miktarının düşük olduğu yerlerde noise tehlikesini de göze alarak yüksek ISO’lu çekim yapmak isteseniz de ürün size böyle bir imkanı tanımıyor. En fazla 400 ISO olarak vereceğiniz bu değer de çoğu zaman yetersiz kalıyor. Hiç olmazsa 800 ISO’ya kadar çıkabilseydi daha iyi olurdu. Bu tip bir üründe bulunması gereken bir özellik olan yüksek ISO’nun bulunmaması biraz can sıkıcı.
       Üründe -2/+2 Ev aralığında 1/3 stoplarla ara değerler vermek mümkün. Ayrıca, Bracketing özelliği yardımı ile +/- 0.3, 0.7, 1.0, 1.3, 1.7, 2.0 Ev aralıklarında 3 ya da 5 fotoğraf çekebiliyorsunuz.
       Cihazın, Auto, Preset, Daylight, Incandescent, Fluorescent, Cloudy, Speedlight, Shade olmak üzere 8 farklı beyaz ayarı bulunuyor. Beyaz ayarı özelliği çoğu durumda görevini başarı ile yerine getiriyor. Birçok ortam için otomatik beyaz ayarı yeterli geliyor. Daha ayrıntılı ayarlamalar içinse diğer beyaz ayarı modları da kullanılabiliyor.
       
HAREKETLİ ÇEKİM
Coolpix 8700'ün kasası.

       Coolpix’de birçok dijital fotoğraf makinesinde olduğu gibi video çekim özelliği bulunuyor. 640x480 piksel, saniyede 30 kare ve 320X240 piksel saniyede 15 kare (sesli ve Quick Time formatında) olarak iki ayrı modda çekim yapaliben ürün, ilk modda en fazla 35, ikinci modda da ise 3 dakikaya kadar çekim yapıyor. Elinizde bellek olsa dahi bu değerleri aşamıyorsunuz; 5 ya da 10 dakikalık tek parça çekimler yapamıyorsunuz. Çekim sırasında optik zoom’u kullanamasanız bile (çünkü sesli çekim olduğu için objektif motorunun sesi kayda girer) dijital zoom’u kullanabilirsiniz. Yine de hareketli çekim modunun üzerinde zaman sınırlaması olmasaydı daha iyi olurdu.
       
SERİ ÇEKİM


       Coolpix 8700’de Continuous H, Continuous L, Multi-Shot 16 ULtra HS ve 5 Shot Buffer olmak üzere 5 farklı seri çekim modu bulunuyor. High modunda parmağınızı deklanşöre basılı tutarsanız, seri olarak 5 kare (saniyede 2 kare hızında) çekiyorsunuz. Bu 5 kare belleğe aktarıldıktan sonra diğer 5 kareye de geçebilirsiniz. Ancak, bu 5 karenin belleğe yazılması için 7-8 saniye beklemek gerekiyor. Bu da sadece 5 karelik bir hız anlamına geliyor. Bu üründe D70’de olduğu gibi çekim esnasında fotoğrafları belleğe kaydetme özelliği bulunmuyor.


       Continuous Low modunda ise saniyede 1 kare olmak üzere 13 kareye kadar çekim yapılabiliyor. 13’üncü kareden sonra ise belleğe yazma ve çekim yapma hızı düşüyor. Low seri çekim modunun High’dan önemli bir farkı var. High’da belli bir zamanda çekilebilecek fotoğraf sayısı çözünürlüğe bağlı değil iken, Low’da çözünürlük düştükçe tek bir çekim sırasında çekilen kare sayısı artıyor.
       Multi-Shot 16’da ise tek kareye (3264 x 2448 piksel) 16 adet 816 x 612 piksel fotoğraf çekiliyor. Ultra HS ise tek bir çekimde 100 kare 640x480 boyutlarında fotoğraf çekmeye imkan tanıyor. Bu ise yüksek çözünürlük yerine hızın önemli olduğu çekimlerde çok işe yarayan bir özellik.
       5 Shots Buffer modunda ise en son çekilen 5 kareyi kaydediyor.
       
TIME LAPSE
       Continuous menüsü altında Time Lapse adı verilen ilginç bir özellik bulunuyor. Bu özellik yardımı ile 30sn, 1, 5, 10, 30 ve 60 dakika seçeneklerinden birini seçip belirlenen sürede makinenin otomatik olarak fotoğraf çekmesini sağlayabiliyorsunuz. Cihazı bir nevi güvenlik kamerası olarak kullanabiliyorsunuz. Hatta, bu menü altında bulunan AE Lock özelliği ile netliği de sabit bir noktaya ayarlayabiliyorsunuz. Bugüne kadar pek rastlamadığımız ilginç bir özellik.
       
BELLEK
Ürünle beraber kullandığımız 3 ayrı bellek.

       8700, bellek olarak CF kart ve Mikro Drive desteğine sahip Karfo Karacasulu ürünle beraber bize 3 farklı boyutta CF kart verdi. Hepsi Lexar marka olan bu belleklerden biri 40X hızında 256 MByte, diğeri 12X hızında 512 Mbyte ve sonuncusu ise 8X hızında 128 Mbyte idi. Yaptığımız testlerde hafıza kartların hızlarının fotoğrafların belleğe yazılma süresini hemen hemen hiç değiştirmediğini gördük. Normalde oldukça etkili olan X katsayısı, Coolpix 8700 için pek fazla bir anlam ifade etmedi.
       512 MByte belleğe maksimum kalitede JPEG formatında 128, RAW formatında 40, TIFF formatında ise 21 adet fotoğraf çekebiliyorsunuz.
       
FLAŞ


       Dahili flaşı bulunan 8700’de AF Asist lambası da bu flaşın üstünde bulunuyor. Aslında bu pek de iyi olmamış. Çünkü flaşın kapalı konumunda olduğu durumlarda bile ortam ışığı yeterli değilse bu yardımcı AF lambası devreye giriyor ve flaş otomatik olarak açılıyor. Her ne kadar bu durumda flaş çakmasa ve sadece yuvasından çıksa da, bu lambanın gövdeye yerleştirilmesinin daha iyi olacağı görüşündeyiz.
       Görevini başarı ile yerine getiren bu dahili flaşın, Otomatik, Kırmızı Göz Azaltma, Açık, Kapalı ve Yavaş Senkronizasyon modları bulunuyor.
       
RAW, TIFF


       Nikon’un Nef adını verdiği ve bilinen adıyla RAW denilen CCD’den gelen dataların doğrudan aktarılmasa ile oluşan formatta çekim yapabilen Coolpix 8700, bu çekimler sırasında en sabırlı kullanıcıları bile sinirlendirecek kadar uzun süre bekletiyor. RAW formatında bir fotoğraf çekmek için yaklaşık 20 saniye beklemek gerekiyor. Bu da özellikle hız istenen durumlarda elimizi kolumuzu bağladı. TIFF formatı içinde hemen hemen benzer bir zamanı gözden çıkarmak gerekiyor.
       
VİZÖR
       Coolpix 8700 dijital vizör kullanıyor. Kişisel olarak bu tür vizörleri tercih etmesek de, tüm ayarları ve Play modunda çekilen fotoğrafları bile vizörde görebilmek önemli bir artı. Vizörün ayrıca dioptri özelliği de bulunuyor.
       
MENU

       Üründe arka yüzde bulunan MENU düğmesi ile ayarlara ulaşmak mümkün. Bunlar arasında Beyaz ayarı, Seri Çekim, Dil, Tarih, deklanşör sesi, USB modu (PTP ya da Mass Stroge)ve Video modu gibi ayarlamalar bulunuyor.
       
FOTOĞRAFLARA BAKMA

       Çekilen fotoğraflara bakmak için ister arka yüzde bulunan Quick , isetrseniz de hemen bu tuşun üst kısmında bulunan çekim modu seçim düğmesine basabiliyorsunuz. EXIF bilgilerin tamamına yakınını fotoğraflara bakarken görebiliyorsunuz. Bunun için izleme sırasında Jog Dial düğmesini sağa ya da sola çevirmek gerekiyor. Burada sırası ile tüm bilgiler görünüyor. Hatta Nikon bu olayı öyle bir abartmış ki, çekim sırasında nereye netlik yapıldığını bile görebiliyorsunuz, ki bu son derece faydalı bir özellik.
       
ARTILARI
* Yüksek çözünürlük
* Döndürülebilir LCD ekran
       
EKSİLERİ
* Belleğe erişim hızı yavaş
       
HEDEF KİTLESİ
* Fotoğrafçılıkla ileri düzeyde ilgilenenler
* Yüksek çözünürlüğe ihtiyaç duyanlar


       
       
SONUÇ
       İncelememiz süresince Coolpix 8700’ü değişik ortamlar kullandık. Çektiğimiz fotoğrafların bir kısmı NTV’de yayınlanan ve Kadir Çöpdemir’in sunduğu ‘Gerçeğin Ta Kendisi’ adlı programın basın (gazete ve dergi) ilanlarında kullanıldı. Ürün, diğer tüm Nikon ürünlerinde olduğu doğrudan 300 dpi çekim yapıyor. İncelememiz süresince 2000’e yakın fotoğraf çekerek test ettiğimiz ürün (bellek erişimindeki yavaşlığı saymazsak) bizi üzmedi.
       Coolpix 8700 özellikle ileri seviyede fotoğrafçılıkla ilgilenenlerin ve yüksek çözünürlüğe ihtiyaç duyanların tercih edebileceği bir dijital fotoğraf makinesi. Fakat, bir üst ürün kategorisindeki (D-SLR) ani fiyat düşüşü sebebiyle cazibesini yitiren Prosumer kategorisindeki ürünler, şimdilik yüksek çözünürlükleriyle öne çıkmaya devam ediyorlar. Prosumer kategorisindeki Coolpix 8700, 8 Mpiksel çözünürlüğü ve kaliteli objektif ve zoom özellikleriyle rakiplerini aratmıyor. Ancak, belleğe erişiminin yavaş olması, kullanıcıları bir üst seviye ürünlere yöneltebilir.
       Nikon Coolpix 8700
       Çözünürlük: 8.3 Mpiksel CCD, 8.0 Mpiksel Efektif
       Fotoğraf Boyutları: 3264 x 2448, 3264 x 2176 (3:2), 2592 x 1944, 2048 x 1536, 1600 x 1200, 1280 x 960, 1024 x 768, 640 x 480 piksel
       Objektif: F2.8-4.2 mm Nikkor Objektif (35mm formatındaki karşılığı 35 - 280 mm )
       Bellek :
Mikro Drive uyumlu CF Bellek yuvası
       Zoom: 8X optik, 4X Dijital toplam 32X
       Fotoğraf formatları: RAW, TIFF, JPEG EXIF 2.2 (Fine, Normal, Basic)
       Enstantane: 4 sn - 1/4000 sn, Bulb (B) 10 dakikaya kadar
       ISO: 50 - 400
       Pozlama: 256 Bölümlü Matrix, Merkez Ağırlıkı, Spot, Spot AF
       Ev: +2/+2 Ev
       Çekim modları: Programed AE, Shutter Priority AE (S), Aperture Priority AE (A), Manuel, Scene Modu ( Portrait, Party/Indoor, Night portrait, Beach/Snow, Landscape, Sunset, Night landscape, Fireworks show, Close up, Copy, Back light, Panorama assist)
       Hareketli Görüntü: Sesli 640x480/30fps maksimum 32 sn, 320x240/15fps maksimum 3 dakika
       Beyaz Ayarı: Auto, Preset, Daylight, Incandescent, Fluorescent, Cloudy, Speedlight, Shade
       Flaş Modları: Otomatik, Açık, Kapalı, Kırmızı Göz Azaltma, Zemin Aydınlatma Özelliği
       LCD ekran: 1.8 inç TFT renkli (134.000 piksel)
       Vizör: Elektronik 235.000 piksel
       Bağlantı: USB (1.1)
       Pil: Ürünle beraber verilen EN-EL1 Lityum İyon
       Ağırlık: 512 gr (pille beraber)
       Boyutlar: 113 x 105 x 78 mm
       Fiyatı: 1350 $ (KDV Dahil)
       Üretici Firma: Nikon
       Distrübütör Firma: Nikon Türkiye
       
       Faydalı Linkler:
       DP Review- Nikon Coolpix 8700 İncelemesi
       Steves Digicams - Nikon Coolpix 8700 İncelemesi
       
       
Bu sayfada kullanılan ve Nikon Coolpix 8700 ile çekilmiş fotoğrafların büyük boyutlardaki orjinallerini buraya tıklayarak indirebilirsiniz (Fotoğraflar Winzip programı ile sıkıştırılmış ve 19.8 MB boyutunda tek bir dosya haline getirilmiştir). Fotoğraflar hakkındaki teknik ayrıntıları EXIF bilgilerine bakarak görebilirsiniz

       
       Sayfada yer alan fotoğraflar bilgi amaçlı verilmiştir. Ticari amaçlı olmasa bile izinsiz kullanılamaz.
       
       
       
       
 
       
    TOP5 Türk Telekom’dan ücretsiz masal ve müzik servisi  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları