Home page
Haber Menüsü


Karadeniz kadını kaymakla güzelleşiyor  
  Vichy “Sağlıklı Cilt Kontrol Merkezi” Tır’ı Türkiye’nin 7 Bölgesinde 26 ili dolaşmaya devam ediyor.

İstanbul
 
   17 Mayıs 2004 —  Cilt Kontrollerini izleyen Vichy Kategori Müdürü Sibel Ayata, Karadeniz Bölgesi kadınlarının cilt bakımına meyilli ama gülsuyu ve kaymak gibi maddeler ile ciltlerinin bakımlarını sağladıklarını belirterek, özellikle güneşe bağlı olarak ‘foto yaşlanma’nın sıkça görüldüğüne dikkat çekti. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Vichy “Sağlıklı Cilt Kontrol Merkezi” adında üç bölümden oluşan tam teşekkülü tır 20 Nisan 2004 tarihinde İstanbul’dan yola çıktı. Türkiye’nin 7 bölgesinde, 26 şehirde 40 gün boyunca dermatologlar, eczacılar ve cilt uzmanları eşliğinde halka hizmet veriyor. Ücretsiz muayene ve cilt analizi yapılıyor. Günde ortalama 300 kişiye cilt analizi yapan tır turunu, 1 Haziran’da İstanbul’da noktalayacak. Bugüne kadar Karadeniz Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’ne gidildi. Şu anda İç Anadolu Bölgesi’nde devam eden cilt bakım taramaları, Ege Bölgesi’nden sonra Marmara Bölgesinde son bulacak.


Vichy Kategori Müdürü Sibel Ayata
       
       Vichy Kategori Müdürü Sibel Ayata, proje ile ilgili ve bugüne kadar elde edilen cilt analiz sonuçları hakkındaki sorularımızı yanıtladı:
       
       Vichy’in “Sağlıklı Cilt Kontrol Merkezi” projesi nasıl doğdu?
       Sibel Ayata: Vichy, daha önce Fransa’da buna benzer bir proje gerçekleştirmişti. Tek şehirde bir haftalık cilt analiz çalışmasında, isteyenlere sağlıklı ciltlere nasıl bakabilecekleri konusunda yardımcı oldular. Bizde bu çalışmayı daha da geliştirek, Anadolu’daki cilt bakımından haberdar olmayan insanları, “cilt sağlığı nedir, cilt bakımı nasıl yapılır” konularında bilgilendirmek istedik. Bu nedenle dermatologlar, eczacılar ve Vichy uzman ekibinin yeraldığı “Vichy Sağlıklı Cilt Kontrol Merkezi” Tır’ını hazırladık ve her ziyaret ettiği ilde büyük ilgi ile karşılanıyor.
       
       Cilt Kontrol Merkezi’nde isteklilere ne gibi bilgiler veriliyor?
       Tır 3 farklı bölümden oluşuyor. İlk bölüm olan bekleme salonunda, pano ve eğitici filmlerle cildin yapısı tanıtılıyor. İkinci bölümde dermatolog cilt muayenesini yapıyor ve cildin tipini belirliyor. Herhangi bir problem varsa, doktorla paylaşılıyor. Son bölümde de Vichy yetkili eczacı ve cilt sağlığı uzmanları cilt analizi yapıyor. Önerilen reçeteye göre kişiye, kullanması gereken dermokozmetik ürünlerin içeriği ile ilgili bilgi veriliyor. Cilt taraması sadece yüze yönelik değil. Erkek ve çocuklarda cilt taraması yaptırarak, bilgi alabilirler. Ürünlerimizin yelpazesi oldukça geniş. Vücut ve saç tipleri hakkında bilgiler de veriyoruz.
Türkiye'nin 7 bölgesinde 26 ili 40 günde dolaşacan Vichy tırı, günde ortalama 300 kişiye cilt analizi yapıyor.

       
       Günde kaç kişi taramadan geçirilebiliyor?
       Tır’ın günlük kapasitesi 250-300 kişi. Şu ana kadar Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde cilt analizleri gerçekleştirdik. İnsanlar cilt taraması yaptırmak için oldukça istekli ve verilen bilgileri oldukça dikkatli dinliyorlar. Karadeniz Bölgesi’nde yaptığımız çalışmanın analizi tamamlanırken, diğer bölgelerin raporlamasına devam ediliyor.
       
       Karadeniz Bölgesi’ne ilişkin sonuçlar hakkında bilgi verir misiniz?
       Gittiğimiz bölgelerde insanların özellikle bayanların yoğun ilgisiyle karşılaştık. Bize gelenlerin yaş ortalaması 29. Bu yaşlarda olanlar, ülkemizin iklim, sıcaklık ve bölge etkenleri nedeniyle, cilt parlaklığını, güzelliğini, nemini kaybetmeye başlıyor. Cilt analiz sonuçlarına baktığımızda, cildin nem ve yağ seviyesi, yaşlanma işaretleri bölgesel olarak farklılaşıyor.
       
       Bu noktada Karadeniz Bölgesi’ne ilişkin cilt analiz sonuçlarımız kesinleşti. Buna göre;
* Karadeniz Bölgesi’nde cilt analizi yaptıranların yaş ortalaması 29.
* Karadeniz insanı karma cilde sahip.
* Cilt analizine katılanların % 80 çoğunlukla çalışan kadınlar, % 20’si ise erkekler.
* Lekeli cilt oranı % 60.
       
       Genetik olarak beyaz tenli olan Karadenizlilerin, cilt lekelerine karşı güneş koruyucu ürünler kullanmaları gerekiyor. Karadeniz’de yaşayan katılımcıların % 60’nın nem seviyesi orta derecede, % 29’unun nem seviyesi az ve sadece % 12’sinin nem seviyesi iyi olarak tespit edildi. Katılımcıların % 58’nin yağ seviyesi orta derece, % 21’inin cildi çok yağlı, % 27’sinin ise az yağlı olarak belirlendi. Yaşlanma işaretlerini de inceleyen uzmanlar, oldukça genç bir dönemde 30’lu yaşlardan itibaren, katılımcıların % 12’sinde yaşlanma etkisinin oldukça çok olduğunu tespit etti. Karadeniz bölgesinde nem oranı fazla olmasına rağmen yaşlanma belirtileri de oldukça fazla. Buna göre, katılımcıların % 25’inde yaşlanma etkilerinin orta ve % 36’sında ise, az seviyede olduğu görüldü.
       
       Yaptığımız çalışma bizim için çok önemli. Karadeniz Bölgesi’ndeki kadınların cilt bakımına meyilli olduğunu fakat gülsuyu ve kaymak gibi maddeler ile ciltlerinin bakımlarını sağladıklarını gördük. Ayrıca, güneşe bağlı olarak foto yaşlanma adı verilen güneşe bağlı yaşlanmanın da oldukça fazla olduğunu tespit ettik. Karadenizlilerin mutlaka güneş koruyucu ürünler kullanması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için Vichy yetkili eczanelerinde bulunan sağlık uzmanlarımız onlara her zaman yardımcı olacaktır.
       
       Diğer bölgelerle ilgili neler söyleyeceksiniz?
       Diğer bölgelere ilişkin verileri hazırlamaya çalışıyoruz. Diğer bölgelerimizde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok ilginç veriler elde ettik. Onları da sonuçlar analiz edildiğinde sizlerle paylaşacağız.
       
       Gözlemlerinize göre Karadeniz kadınları sizce bakımlı mı?
       Karadeniz Bölgesi’nde yaptığımız çalışmalar sırasında, bayanların oldukça bakımlı olduklarını gözlemledim. % 50 - 60’ı saçları fönsüz gezmiyor. Cilt bakımı konusunda da oldukça bilinçliler ve sadece ürün tavsiyesi ile yetinmeyip ‘cilt tipim nedir, nem ve yağ oranım normal mi’ gibi sorular sorarak bilgilenmek istiyorlar. Herşeyden önce cildin yaşlandığının ve desteğe ihtiyacı olduğunun farkındalar.
       
       Sağlıklı bir cildin özellikleri nedir?
       Yağ ve nem oranının çok dengeli olması gerekiyor. Cilt ne parlak ne de mat olmalı. Nemli olmalı çünkü kuru ciltler çabuk kırışıyor. Her cilt tipi sağlıklı fakat cildin her zaman bakıma ihtiyacı vardır.
       
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları