Home page
Haber Menüsü


İstanbul, bahar ve kahvaltı...  
  Bahar geldi ve artık güneş gülen yüzünü göstermeye başladı. Baharla birlikte bir İstanbul klasiği olan ‘dışarda, mümkünse de bir ağaç altında kahvaltı etme’ zamanı da başlamış oldu.

 
   24 Nisan 2004 —  “İstanbul.com”, kahvaltıyı bir şölene dönüştürmeyi seven İstanbullular için çeşitli adresleri araştırdı... 

   
 
       
    Internet Sites İstanbul.com
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İstanbullular, bahar ayları gelince içinden deniz geçen, dört bir yanı köşk, saray ve bahçelerle çevrili bir şehirde yaşadığına bir kez daha şükrediyor. Bu aylarda nazlı İstanbul da, kış aylarındakinden çok daha güler yüzlü oluyor… Kısaca bahar İstanbul’da bir başka yaşanıyor. İstanbullular ise bu mevsimde özellikle hafta sonları kendilerini şehrin güzel kucağına bırakıyorlar. Hem de kahvaltı saatlerinden itibaren…
       “İstanbul.com”, içinde bulunduğumuz mevsimi doyasıya yaşamak, uyandığı andan itibaren kendini dışarıya atmak isteyenler için, şehrin çeşitli bölgelerindeki kahvaltı alternatifleri araştırdı… İşte kahvaltı alternatiflerinden bazılar...
       
       Kırıntı Moda
       1981 yılından beri Moda’da hizmet veren Kırıntı, özellikle hafta sonları müşteri akınına uğruyor. Zengin mönüsü ve ucuz fiyatlarıyla hem keseye hem de mideye hitap eden mekânın en çok tercih edilen yiyecekleri arasında dürümler, sıcak-soğuk sandviçler, ızgaralar, değişik malzemelerle hazırlanan burgerler ve tatlı olarak da banana split geliyor. İçecek olarak da havuç suyunu denemelisiniz.
       Adres: Ferit Tek Sok. No:15/1 Moda
       Telefon: 0216 346 07 70


       
       Saloon
       2003 yılının Aralık ayında açılan Saloon, Bağdat Caddesi’ndeki en ucuz kahvaltı mönüsüne sahip. Hafta içi 10.00-12.00, hafta sonu ise 10.00-14.00 saatleri arasında verilen kahvaltıda, peynir çeşitleri, zeytin, bal, reçel, dana jambon, greyfurt, yumurta, çay ve filtre kahve bulunuyor. Kahvaltı mönüsünün fiyatı 11 milyon 500 bin TL. Bunlar haricinde zengin omlet çeşitleri, menemen, Croque Madame ve Croque Monsieur de dikkat çekici. Kahvaltınızı isterseniz cafe bölümünde, isterseniz bahçede alabiliyorsunuz.
       Adres: Bağdat Cad. No:448 Suadiye
       Telefon: 0216 416 50 49
       
       Çengelköy Çınaraltı Çay Bahçesi
       Çengelköy sahilinde yer alan çay bahçesi, sakin bir ortamın ve Boğaz manzarasının keyfini çıkarmak isteyenler için ideal. Mekânda uygun fiyatlı tost, yumurta çeşitleri, menemen gibi yiyecekleri tadabildiğiniz gibi, dışarıdan da yiyecek getirebiliyorsunuz. Eğer yiyeceğinizi dışarıdan getirecekseniz, ünlü Çengelköy Börekçisi’nden pide, börek veya poğaça almanızı tavsiye ediyoruz. Bu arada kahvaltınızı kedilerle paylaşmak zorunda kalabilirsiniz, çünkü Çınaraltı’nda pek çok kedi bulunuyor. Hatırlatmakta fayda var.
       Adres: Çengelköy sahil yolu
       Telefon: 0216 422 10 36
       
       Kuzguncuk Çınaraltı Çay Bahçesi
       Dizilerin mekânı olarak bilinen Kuzguncuk’ta keyifli bir kahvaltı için gitmeniz gereken yer, özellikle omletleri ve taze sıkılmış meyve sularıyla ünlü Çınaraltı. Tam Kuzguncuk otobüs durağının arkasında bulunan bu kafenin kapalı bölümü de mevcut. Yola olan yakınlığından dolayı biraz gürültülü olsa da, tadı damağınızda kalacak sucuklu, peynirli veya sade omletler ile taze sıkılmış portakal ve havuç suyu mutlaka tadılmalı.
       Adres: Kuzguncuk sahil yolu Kuzguncuk otobüs durağı arkası
       Telefon: 0216 333 73 85
       
       Ergün Pastanesi
       Gürültüden uzak, martı sesleri ve vapur düdükleri eşliğinde bir kahvaltı yapmak istiyorsanız, Burgazada’da bulunan Ergün Pastanesi iyi bir seçim. Ergün’de günlük olarak çıkan poğaça, açma, kır pidesi, zeytinli çıtır ve daha pek çok çeşit bulunuyor. Kahvaltınızı dilerseniz pastanenin kafe bölümünde yapabilir, dilerseniz yiyeceklerinizi alıp iskeleye gidebilirsiniz, tercih sizin.
       Adres: Burgazada, vapur iskelesinin sağ tarafı


       
       Lacivert Restaurant
       Anadolu Hisarı’nda eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde açık büfe bir brunch için ne verirsiniz? Hemen yanıtlayalım sadece 30 milyon TL. Üstelik bu fiyata zengin peynir ve şarküteri çeşitlerinin, fırından yeni çıkmış poğaça, açma ve böreklerin, birbirinden değişik tatlıların, yumurta çeşitlerinin ve daha pek çok lezzetin tadına bakabilirsiniz. Lacivert’te brunch her Pazar 11.00-14.00 saatleri arasında.
       Adres: Körfez Cad. No:57/A Anadolu Hisarı
       Telefon: 0216 413 37 53
       
       BURC
       Pazar sabahlarının keyfi, kahvaltıyı uzatmadan çıkmaz diyorsanız, BURC size istediğiniz kadar uzatabileceğiniz bir brunch sunuyor. Peynir çeşitlerinden ev ekmeklerine, zeytinyağlılardan taze salatalara, böreklerden ev yapımı baklavalara, meyve çaylarından taze meyve sularına, omletlerden körili tavuk va mantar soteye kadar pek çok seçenek sunan BURC brunch’ı, mezunlar derneği üyeleri için 22 milyon TL, misafirler için 25 milyon TL, 6-10 yaş arası çocuklar için ise 12 milyon TL. Ancak kapasite sınırlı olduğu için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.
       Adres: Boğaziçi Üniversitesi lojman kapı yanı Bebek
       Telefon: 0212 265 22 99 - 0212 358 42 91
       
       Moda Çay Bahçesi
       Moda’nın vazgeçilmez mekânı olan çay bahçesi, her keseye uygun bir açıkhava kahvaltısı sunuyor. Eğer tost sizi kesmeyecekse yiyeceklerinizi dışarıdan getirebilirsiniz. Bunun için adresiniz meşhur Eyfel Pastanesi veya yine bir Moda klasiği olan Moda Kup olmalı. Yerinize yerleştikten sonra bir yandan kahvaltınızı ederken diğer yandan tavla oynayabilirsiniz. Ödeyeceğiniz para iştahınızla doğru orantılı, deniz manzarası ise bedava. Dönüşte de Dondurmacı Ali’den dondurma almayı unutmayın.
       Adres: Ferit Tek Sok. No:7 Moda
       Telefon: 0216 337 99 86
       
       Beyaz Fırın
       Merkez şubesi Kadıköy çarşısında olan Beyaz Fırın’ın Çiftehavuzlar şubesi, müşterilerine Beyaz Fırın lezzetlerini yerinde tatma olanağı sunuyor. Özellikle peynirli ve dereotlu, domatesli, sucuklu, tavuklu ve kaşarlı simit, jambonlu kaşarlı pide, patatesli ve çikolatalı sarma, soğuk sandviç çeşitleri, kaşarlı kruvasanlar, tuzlu muffinler, çeşit çeşit mekikler ve daha fazlası kahvaltı zevkinizi tamamlıyor. Eğer Kadıköy’e daha yakınsanız, ürünleri merkez şubeden de alabilirsiniz. Yalnız bu şubede oturacak yer yok.
       Çiftehavuzlar Şubesi: Cemil Topuzlu Cad. No:21 Çiftehavuzlar - 0216 302 24 28
       Kadıköy Şubesi: Yasa Cad. No:23 Çarşı içi Kadıköy - 0216 345 40 66


       
       Aşşk Cafe
       Nefis Boğaz manzarası eşliğinde bir kahvaltının tadına doyum olmaz diyenlerdenseniz, Aşşk Cafe tam size göre. Çok zengin olmayan ama sağlıklı bir mönüsü olan bu mekânda tüm yiyeceklerde zeytinyağı kullanılıyor. Baharatlardan da özellikle nane ve fesleğen hemen her yiyecekte var. Özellikle Rus ekmeği içinde kaşar peyniri ve domates ile pişirilen Aşşk Tost’u ve çömlekte yumurtayı deneyin.
       Adres: Muallim Naci Cad. No:170 Kuruçeşme
       Telefon: 0212 265 47 34
       
       Seyran Pastanesi
       İlk şubesini 1971 yılında Kocamustafapaşa’da açan Seyran Pastanesi’nin, bugün İstanbul’da, hem pastane hem de kafeterya olarak hizmet veren toplam 9 şubesi var. Çeşit bolluğu ve kalitesiyle dikkat çeken pastanenin küçük sandviçleri, poğaça, açma, börek, kır pidesi, ay çöreği, meyve marmelatlı pideleri, acıbadem kurabiyesi, pizzaları ve sipariş üzerine yapılan balkabaklı cevizli pastası enfes.
       Kocamustafapaşa Şubesi: 0212 585 36 38
       Bakırköy Şubesi: 0212 561 05 08
       Bayrampaşa Şubesi: 0212 577 40 94
       Fatih Şubesi: 0212 521 23 68
       Büyükçekmece Şubesi: 0212 882 05 20
       Sinanoba Şubesi: 0212 864 04 36
       Kumburgaz Şubesi: 0212 881 61 62
       
       Çaydanlık Cafe
       Ortaköy meydanında bulunan bu küçük ama sevimli mekân önce dekorasyonu, sonra da birbirinden güzel lezzetleri ve tabi ki çayıyla içinizi ısıtıyor. Sabah kahvaltısı için kahvaltı tabağını, günün çorbasını veya beyaz peynirli, kaşar peynirli, jambonlu, mantarlı, sebzeli omlet çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Öğle üzeri için vejetaryen tabağı, sosis, çin böreği, makarna çeşitleri, ıstakoz salatası gibi lezzetler de hem gözünüze hem de midenize hitap ediyor. Amerikan servislerin üzerindeki Ortaköy çizimleri de dikkat çekici.
       Adres: İskele Meydanı No:34 Ortaköy
       Telefon: 0212 227 83 69


       
       Arkabahçe
       Hazır bahar da gelmişken şöyle boylu boyunca minderlere uzanıp kahvaltı yapmak ne kadar hoş olur değil mi? O halde zengin kahvaltı seçenekleri, sandviçler ve daha pek çok çeşidin yer aldığı Arkabahçe sizi bekliyor. Pazar günleri 10.00-15.00 saatleri arasında, ev yapımı reçel ve marmelatlar, börekler, ekmekler, zeytin, peynir, jambon çeşitleri, zeytinyağlılar gibi en az 25 çeşit yiyecekten oluşan açık büfe brunch da var.
       Adres: Kalebahçe Sok. No:19 Rumelihisarı
       Telefon: 0212 265 38 48
       
       Röne Park
       Sabah yürüyüşünden sonra kahvaltı için en uygun açık hava mekânı Yeşilköy sahilindeki Röne Park’tır. Bilenler Ekmek Fırını’ndan alacağınız susamlı, sosisli, peynirli ve zeytinli poğaçaların tadı, demli çay ve deniz manzarası eşliğinde bir başka güzel. Ayrıca hamaklara serilip nargile de içebiliyorsunuz. Özel aracınızla gidiyorsanız hafta sonları park problemi yaşayabilirsiniz.
       Adres: Yeşilköy sahili
       
       Biber Cafe
       Koşuyolu’nda ayva ve limon ağaçlarının arasında bir cennet köşesi olan Biber’de, günün hemen her saatinde atıştıracak bir şeyler bulmanız mümkün. Özellikle cheese cake’i pek ünlü. Diğer yiyecekleri de son derece lezzetli. Mekân, kış aylarında da tam bir sığınak.
       Adres: Muhittin Üstündağ Cad. No:75 Koşuyolu
       Telefon: 0216 326 74 14


       
       Hidiv Kasrı (Çubuklu Korusu)
       Büyük bir koruluğun ortasında yer alan ve enfes bir Boğaz manzarasına sahip olan kasır, yorucu yaşam temposundan kaçıp soluklanmak için ideal bir yer. Haftasonları zengin bir kahvaltı büfesi ve öğleden itibaren de 55 çeşitten oluşan açık büfe servisi bulunuyor.
       Adres: Çubuklu Yolu No:32 Beykoz
       Telefon: 0216 413 96 44 - 0216 413 96 64


       
       Emirgan Korusu
       Emirgan Korusu’nda size zamanı unutturabilecek iki mekân var. Özenle restore edilmiş olan Sarı Köşk, harika bahçesi ve havuzu ile hafta içi a’la carte mönü, hafta sonu zengin kahvaltı ve açık büfe öğle yemeği seçenekleri sunuyor. Pembe Köşk ise restore edilmiş iki katlı tipik bir Osmanlı evi. Hafta sonu kafeterya şeklinde hizmet veriyor.
       Adres: Sarıyer
       Telefon: 0212 229 50 38
       
       Çamlıca Köşkleri
       Eğer sabah kahvaltısını hafif şekilde geçiştiriyorsanız, daha çok kafeterya şeklinde hizmet veren Sofa, Cihannüma ve Topkapı köşkleri tam size göre. Yalnız manzara ve temiz hava iştahınızı açarsa şaşırmayın. Ayrıca sadece yaz aylarında havuzu, şelalesi ve kafeteryasıyla hizmet veren Su Köşkü de görülmeye değer. Köşkler birbirlerine beşer dakika yürüme mesafesinde bulunuyor.
       Adres: Küçük Çamlıca Korusu Kısıklı Küçük Çamlıca
       Telefon: 0216 428 46 96
       
       Alchera
       Bağdat Caddesi Selamiçeşme’de yer alan Alchera, Anadolu yakasında oturan ya da “Bir kez de değişiklik olsun, karşıya geçelim” diye düşünen Avrupa yakası sakinlerinin tercih edebileceği kahvaltı mekânlarından. İki katlı ve bahçeli bu şirin yerde bulabileceğiniz brunch alternatifleri ise şunlar: İki çeşit zeytinyağlı, Amerikan salatası, patates salatası, soslu patlıcan, çoban salatası, kırmızı lahana, domates, salatalık, meyve salatası, meyve sepeti. Kahvaltılıklara gelince; beyaz peynir, kaşar peyniri, mini paket tereyağı, bal, mini paket reçel, siyah zeytin, yeşil zeytin, şarküteri ürünleri.
       Adres: Bağdat Cad. No:173 Selamiçeşme
       Telefon: 0216 414 62 20-21


       
       Malta Köşkü
       Yıldız Sarayı’nın en güzel tarafı, etraftaki yeşilliklerin özenle kesilip biçilmemiş ve şekilden şekle girmemiş olması kuşkusuz. Tüm bitki örtüsü ve ağaçlar kendi halinde büyümeye bırakılmış. Bu nedenle burada kendinizi şehirden kilometrelerce uzakta bulunan bir doğa parçasında hissediyorsunuz. Bu hissi, burada bulunan Malta Köşkü’nde yapacağınız brunch’larla taçlandırabilirsiniz.
       Malta Köşkü’nde yaz kış tüm hafta sabah kahvaltısı var. 1 Mayıs’tan itibaren ise brunch’lar başlıyor. Kahvaltı tabağı 15, brunch servisi ise 35 milyon TL. Buradaki her türlü kahvaltı servisi sabah saat 09.00 ile 14.00 arasında devam ediyor.
       Adres: Yıldız Parkı Beşiktaş
       Telefon: 0212 258 94 93
       
       Moda Teras
       Anadolu yakasında bulabileceğiniz en güzel manzaralardan birine sahip olan mekânda cumartesi günleri açık büfe kahvaltı, pazar günleri ise brunch olanağı var. Mekânda Cumartesi günleri saat 10.00 ile 13.00 arasında gerçekleşen ve klasik Türk kahvaltısı, hamur işleri ve şarküteri ürünleri ve limitsiz çaydan oluşan açık büfe kahvaltı; Pazar günleri ise saat 10.00 ile 14.30 arasında zeytinyağlı çeşitleri, salata, ızgara çeşitleri ve limitsiz çaydan oluşan brunch servisi var. Kahvaltı kişi başı 18 milyon 500 bin TL, brunch ise yine kişi başı 29 milyon 500 bin TL.
       Adres: Mektep Sok. No: 7-9 Moda
       Telefon: 0216 338 70 40 - 0216 449 18 86


       
       Karamela
       Kahvaltınızı sessiz sakin bir ortam ve bir ağaç altında yapmayı tercih ederseniz Koşuyolu’nda yer alan Karamela’yı önerebiliriz. Karamela’da sadece hafta sonu değil, haftanın her günü büyük kahvaltı tabağı bulabilirsiniz. Ancak Pazar günleri çeşitler biraz daha artıyor. Kişi başı fiyatı 16 milyon TL olan Pazar brunch’larında zeytinyağlı, hamur işi çeşitlerini, pastane ürünlerini, her hafta değişen iki çeşit sıcak yemeği de bulabilmeniz mümkün.
       Adres: Koşuyolu Cad. Senirkent Sok. No:31 Koşuyolu
       Telefon: 0216 339 60 00


       
       Feriye Lokantası
       En güzel Boğaz manzarasına sahip mekânlardan biri olan Feriye’de Pazar günleri kişi başı 45 milyon TL’yi gözden çıkarttığınız takdirde, açık büfe ve barbekü brunch’ı bulabilirsiniz. Sucuk, köfte, sosis gibi ızgara çeşitlerinin yanında, klasik kahvaltı tabağı, zeytinyağlı çeşitleri, mezeler, hamur işleri, tatlı ve meyve de Pazar brunch’larında bulabileceğiniz diğer çeşitler arasında.
       Adres: Çırağan Cad. No:124 Beşiktaş
       Telefon: 0212 227 22 16
       
       Savoy Pastanesi
       Cihangir ve civarında oturup da Savoy Pastenesi’nde pişen ürünlerle kahvaltı yapmamak olur mu? 54 yıllık mekân en çok profiterol ve paskalya çöreği ile meşhur. Hiç şüphesiz Cihangir ve civarında yapabileceğiniz en keyifli ve lezzetli kahvaltı, Savoy Pastanesi’nden aldığınız nefis poğaçalar eşliğinde Firuzağa Camii’nin yanındaki çay bahçelerinde yapılan kahvaltı olacaktır.
       Telefon: 0212 249 18 18
       
       Emirgan Çınaraltı
       İnsanlar Emirgan Çınaraltı’na gitmeye başlamışsa İstanbul’a bahar gelmiş demektir. Büyük çınar ağaçlarının altına oturup gelen geçene ve yolun hemen karşısındaki denize bakarak çayınızı kahvenizi yudumlama fırsatı veren mekânın en büyük dezavantajı, denizle aranıza giren yol. Zira manzaranızın çoğu zaman kesilmesine ve gürültüye sebep olabiliyor. Bunun dışında kahveden değil de civardaki pastanelerden aldığınız kahvaltılıkları tercih etmenizi öneririz. Çünkü burada sıcak içecekler dışında tercih edebileceğiniz atıştırmalık çeşitleri çok da lezzetli değil.
       
       Kale
       İşte bir kahvaltı ustası… Rumelihisarı’nda bulunan İskele Restoran’ın karşısında yer alan mekân, beyazı, tulumu, kaşarı çeşit çeşit peynir, siyahı yeşili ile zeytin, üzerine nane ve zeytinyağı gezdirilmiş domates ve salatalık, börek, yumurta ve omlet çeşitleri ile tabi ki bal kaymak… Bir sabah kahvaltısı için bir Türk daha ne ister. Ama dikkat, erken davranın çünkü yer bulmak çok zor. Bir de çiğ böreği çok yağlı oluyor.


       
       Kaffehaus
       Beyoğlu ve Tünel tutkunlarının müdavimi oldukları bir adres Kaffehaus. Mönüsünde kahvaltı seçeneklerine haftanın her günü geniş anlamda yer ayıran mekân, Pazar günleri bunu biraz daha genişleterek, şarküteri ürünlerini ve hamur işlerini de mönüsüne ekliyor.
       Adres: Tünel Meydanı No:4 Beyoğlu
       Telefon: 0212 245 40 28
       
       K.V
       İlle de Beyoğlu, ille de Tünel diyenlerdenseniz size önerebileceğimiz isimlerin başında Tünel Geçidi’nde yer alan K.V. geliyor. Sınırsız sıkma portakal suyu eşliğinde mekânın meşhur havuçlu kekini de tadabileceğiniz brunch’ın fiyatı kişi başı 20 milyon TL. Pazar günleri 10.30 ile 15.00 saatleri arasında devam eden kahvaltı servisinde, klasik Türk kahvaltısı, şarküteri çeşitleri gibi seçenekleri de bulabilirsiniz.
       Telefon: 0212 251 43 38
       
 
       
    TOP5 Kriz, kadınları bu sefer daha çok vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları