Home page
Haber Menüsü


 
Kill Bill ‘Volume 2’
3 saatlik filmini kısaltmak istemeyen Tarantino, şaşırtıcı bir kararla ‘Kill Bill’i ikiye böldüğünü açıklamıştı. İlk yarısı, geçtiğimiz aylarda gösterilen ve büyük ilgi toplayan filmin ikinci yarısı da gösterimde.
NTV-MSNBC
 
    23 Nisan 2004 —  Tek bir film için yola çıkılan projenin, Quentin Tarantino tarafından, daha önce rastlanılmamış bir cesaretle 2 ayrı film olarak vizyona çıkacak bir hale getirilmesiyle, hem filmin süresi sinema seyircilerini yormayacak bir uzunlukta kaldı hem de Tarantino, filminden hiçbir sahneyi feda etmemiş oldu.  

   
 
       
    MSNBC News Kill Bill Volume 1
MSNBC News Filmler, sinemalar, seanslar
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       ‘Rezervuar Köpekleri’ ve ‘Ucuz Roman’ gibi kült filmleriyle tanınan ABD’li yönetmen Quentin Tarantino’nun dördüncü filmi ‘Kill Bill’in ikinci bölümü merakları gideriyor.


        ‘Kill Bill: Volume 2’, 16 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girmişti.
       
GELİN, KALDIĞI YERDEN ...

        ‘Kill Bill: Volume 2’de Uma Thurman’ın canlandırdığı Gelin, düğün töreninde (düğün provası) kendisini ölüme terkedenlerden intikam almaya kaldığı yerden devam ediyor. Gelin, geriye kalan 3 can düşmanının peşine düşerken, ilk filmdeki belirsizlikler de birer birer aydınlanıyor.
       Quentin Tarantino, ‘Kill Bill: Volume 2’nin devam filmi olmasına karşın, farklı tarzı ve kurgusuyla, aynı zamanda ayrı bir film olduğunu söylüyor. Tarantino’nun şiddetin dozunu azalttığı ‘Kill Bill: Bölüm 2’, uzun diyalog sahneleriyle de, birincisinden ayrılıyor.


Vivica Fox
       
TARANTINO’NUN SÜRPRİZİ
       Sıradışı yönetmenin, bunun ‘Kill Bill’in son bölümü olduğunu düşünenler için de bir sürprizi var. Ünlü yönetmen Kill Bill’in üçüncü bölümünü de çekmeyi düşünüyor. Tarantino üçüncü bölümde, bu kez Gelin’in öldürdüğü Vivica Fox’un küçük kızı Nikki’yi intikam meleği yapmayı planlıyor.
       
KISA ÖYKÜ
       ‘Gelin’ adıyla bilinen kiralık katil, düğün provası sırasında saldırıya uğrar. Kilisedeki herkes öldürülür. O da karnındaki bebeğini düşürür(!) ama hayatta kalmayı başarır.

        5 yıl boyunca komada kalan Gelin, bir mucize eseri hayata geri döner. Artık tek amacı vardır: Ona pusu kuran Bill ve adamlarını teker, teker öldürmek. Bill’i en son öldürecektir. Gelin, intikamını almak için yola devam etmektedir.
       
‘DÖRDÜNCÜ FİLM’ TAMAMLANIYOR
       Tam beş yıl aradan sonra yeni bir Quentin Tarantino filmiyle karşı karşıyayız. Tarantino ismi günümüz sineması için o kadar önemli ki filmin ABD’deki satış cümlesi sadece “Tarantino’nun dördüncü filmi”. ‘Kill Bill Volume 1’in ardından ‘Kill Bill Volume 2’, 2004 sezonunun en çok beklenen yapımlarından. ‘Reservoir Dogs ve ‘Pulp Fiction’ gibi bu filmin de senaryosu yönetmenin kendisine ait.

        ‘Pulp Fiction’da hikaye akışını izlemeyen bir kurguyu seçen Tarantino, bu son filminde de hikayesini bölümler şeklinde anlatmayı seçmiş. ‘Kill Bill’ bir roman gibi bir çok ayrı bölümden oluşuyor. Üç saati bulan yapımı ikiye bölmek de bu şekilde daha kolay olmuş. ‘Kill Bill Volume 2’, birinci filmin kaldığı yerden devam ediyor. Bu romanımsı yapı filmin adına bile yansıyor. İki bölümde salonlara gelen filmin ikinci kısmı ‘Volume 2’. Evet, Tarantino bizi bu sefer “ikinci cilde” davet ediyor.
       
‘UMA THURMAN BENİM BAŞ KADINIMDIR’
       Tarantino ekibine sadık bir yönetmen. Çalıştığı oyuncularla bir daha, bir daha çalışmayı seviyor. ‘Reservoir Dogs’da birlikte çalıştığı Michael Madsen’la ‘Kill Bill’ için tekrar bir araya gelen yönetmen, filmin başrolünü de ‘Pulp Fiction’dan tanıdığı Uma Thurman’a vermiş.


        “Uma Thurman benim baş kadınımdır; Gorng Li, Zhang Yimou için neyse, Belmondo, Godard için neyse, Uma da benim için o” diyor yönetmen.
       
ESKİ DOSTA DA BİR ROL
       “Kill Bill’in bir başka tanıdık yüzü de yine ‘Pulp Fiction’ın iki kiralık katilinden biri olarak hatırladığımız, ardından ‘Jackie Brown’da yine izleyip beğendiğimiz Samuel L. Jackson. Usta aktör, Tarantino’nun yeni filmindeki ufak rolü için telefona sarılmış. “Yeni bir film çekiyormuşsun ve ben oynamıyormuşum” diyen Jackson’a, Tarantino hemen bir rol bulmuş.


David Carradine
       
BİT PAZARINA NUR YAĞDIRIYOR
       Tarantino’nun bir başka huyu da gözden düşmüş oyunculara bir şans daha tanımasıdır. ‘Kill Bill’de bu sefer şans David Carradine’e gülüyor. Bir zamanların Kung Fu ustası deneyimli aktör 90’larla birlikte gözden düşmüş, onuncu sınıf televizyon filmleriyle kariyerini devam ettirmek zorunda kalmıştı. Tarantino daha önce John Travolta, Michael Madsen, Pam Grier ve Robert Forster ile yaptığını bu sefer de Carradine ile yapıyor ve çocukluğunun bu 140’tan fazla filmde rol almış yıldızına “bir şans daha” tanıyor.
       
MEKANLAR
       Film, çekildiği mekanlarla da ilgi çekiyor. Amerika’da Los Angeles ve Texas’ta yapılan çekimler dışında ekip neredeyse bir dünya turuna çıkmış. Çekim yapılan şehirler Japonya’da Tokyo, Çin’de Pekin ve Hong Kong. Listeye bir de Meksika’yı eklemek lazım.
       
TARANTINO’YU SUNDANCE KEŞFETTİ
       ‘Kill Bill’, Amerikan bağımsız sinemasının en önemli isimlerinden olan Quentin Tarantino’nun dördüncü filmi. 1992 tarihli ‘Reservoir Dogs’ sinema dünyasında tabir yerindeyse tam bir çığır açmıştı.
       Sundance Film Festivali’ne bomba gibi düşen film yeni bir yönetmeni müjdeliyordu. Sert bir dil, ince işlenmiş diyaloglar, stilize bir şiddet...
       Sinema seyircisi, filmin başından sonuna karnından kan kaybeden bir karakter görmeye pek alışık değildi. Çok ufak bir bütçeyle 1.2 milyon dolara çekilen film kendi ülkesinde sadece 19 salonda gösterime girdi. Filmin asıl ses getirmesi Avrupa vizyonuyla olacaktı.


       
       Filmin Künyesi
       Yönetmen: Quentin Tarantino
       Senaryo: Quentin Tarantino
       Görüntü Yönetmeni: Robert Richardson
       Müzik: Lars Ulrich, RZA, Ennio Morricone
       Yapımcı: Lawrence Brender, Quentin Tarantino
       Yapım Sorumlusu: Yohei Taneda-David Wasco
       Makyaj: Heba Thorisdottir-Jake Garber
       Kostüm: Kumiko Ogawa-Catherine Marie Thomas
       Dekor: Sandy Reynolds-Wasco
       Görsel Efekt Koordinatörü: Jason Gustafson
       Tür: Macera-Aksiyon-Komedi-Gerilim
       Dağıtımcı: Avşar Film
       
       Oyuncular:
       
Uma Thurman (Gelin/Black Mamba)
       David Carradine (Bill)
       Daryl Hannah (Elle Driver/California Mountain Snake)
       Michael Madsen (Budd/Sidewinder)
       Vivica A. Fox (Vernita Green/Cobra)
       Lucy Liu (O-Ren Ishi/Cottonmouth)
       Michael Jai White (Alburt),
       Sony Chiba (Hattori Hanzo)
       Samuel L. Jackson (Org çalan)
       Gordon Liu (Öğretmen)
       Bo Svenson (Rahip)
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları