Home page
Haber Menüsü


Akın, hem Alman, hem de Türk sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden biri olarak gösteriliyor.
‘Altın Ayı’yı Fatih Akın’ın filmi aldı
Türk rejisör Fatih Akın’ın ‘Gegen die Wand’ (Duvara Karşı) adlı filmi, 54. Berlin Film Festivali ‘Berlinale’de ‘Altın Ayı Ödülü’nü kazandı.
Berlin / Almanya
AA
    14 Şubat 2004 —  23 film arasında, Almanya adına yarışan Akın’ın filminde, Almanya’da yaşayan bir Türk kızının bir gence aşık olarak evden kaçması konu ediliyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 
       Akın, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Ailemin filmi beğenmesi her şeyden önemliydi. Kardeşim Cem’in desteğine de teşekkür ediyorum” dedi.
Yönetmen Fatih Akın, Antonio Banderas benzerliğiyle de dikkat çekti.

       
       Ödülü 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle eşine armağan ettiğini söyleyen Akın, daha sonra filmde rol alan sanatçıları sahneye davet ederek, oyuncularla birlikte jüriye ve halka teşekkür etti.
       Fatih Akın, ödül töreninin hemen ardından NTV’yle yaptığı telefon röpörtajında Büyük Ödül’ü hiç beklemediğini ve bu ödülün kendisini çok sevindirdiğini söyledi.
       
“YEŞİLÇAM SİNEMASINDAN İZLER TAŞIYOR”
       Akın, Alman yapımı filmin hikayesi, duruşuyla bir Türk filmi olduğunu ve büyük bir kısmı İstanbul’da çekilen filmin Yeşilçam sinemasından izler taşıdığını belirtti.
       Almanya’da yaşayan Fatih Akın, hem Alman, hem de Türk sinemasının en yetenekli yönetmenlerinden biri olarak gösteriliyor.


        Akın, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında, “Boğaziçi köprüsü gibi bizler de bir çeşit sanatçı köprüsüyüz. Bu ödülle iki ülkeyi birden sevindirdiğim için mutluyum. Türkiye, Avrupa’dan sayılmadığı için bu bir Avrupa filmi değil. Ancak umarım bir gün bu da gerçekleşir” dedi.
       Ödül alacağını hiç beklemediğini kaydeden Akın, “Beklentim yoktu. Belki oyuncular ödül alabilir diye düşünüyordum. Filmin Berlinale’de yarışmaya girmesi bile zor oldu. Kendi kendime sadece bir gösterime bile girse yeter diyordum” diye konuştu.
       Filmin başrol oyuncularından Sibel Kekilli ise çok mutlu olduğunu, başlangıçta heyecandan sadece sokaklarda bağırdığını belirtti.
       Kekilli, bazı yeni film teklifleri aldığını belirterek, “Ancak bunların hepsi Türk kadını rolleriydi. Ayrıca senaryoları beğenmedim. Bu nedenle şimdi bir filmde oynayacağım küçük rolde, bir İtalyan kadınını canlandıracağım” dedi.
(soldan sağa) Oyuncular Birol Ünel, Sibel Kekilli ve yönetmen Fatih Akın

        Filmin diğer başrol oyuncusu Birol Ünel de, çok zor bir çalışma yaptıklarını, ancak Akın’ın filminde oynamaktan çok büyük zevk duyduğunu ifade ederek, “Her şeyi yapmaya çalıştım. Bu imkanı bana verdiği için Fatih’e çok borçluyum” diye konuştu.
       
“ÖNYARGILARI AŞTIK”
       Akın, Almanya adına yarışan filmiyle ilk kez göç ve uyum gibi önyargıları aştıklarını ifade ederek, “Bu da başarımızın diğer güzel bir yanı” dedi.
       Ödülü kazandığının kendisine evvelki gece bildirildiğini, ancak bugüne kadar gizli tutulmasının istendiğini belirten Akın, diğer filmlerinde daha da başarılı olmayı dilediğini, yakında ‘Soul Kitchen’ adlı bir komedi filminin gösterime gireceğini söyledi.
       
* BERLINALE ÖDÜLLERİ
       
* ‘Altın Ayı’ Ödülü:
       En İyi Film: ‘Gegen die Wand’ (Duvar Karşı)
       Yön: Fatih Akın
       En İyi Kısa Film:
       ‘Cigarettes and Coffee’ - Yön:Cristi Puiu
       
* ‘Gümüş Ayı’ Ödülleri:
       Jüri Özel Ödülü: ‘Lost Embrace’-Yön:Daniel Burman
       En İyi Yönetmen:
Kim Ki-Duk (‘Samaria’ ile)
       En İyi Erkek Oyuncu:
Daniel Hendler (‘Lost
       Embrace’ ile)
       En İyi Kadın Oyuncu(lar):
       Charlize Theron (‘Monster’ ile) ve
       Catalina Sandino Moreno (‘Maria Full of Grace’ ile)
       En İyi Film Müziği: Banda Osiris (‘First Love’ ile)
       Oyunculukta Çarpıcı Sanatsal Katkı:
       ‘Daybrake’-Yön: Björn Runge
       Aynı filmde rol alan oyunculara toplu başarılarından dolayı ödül verildi. Bu filmin 25 bin Euro’luk çekini ise ünlü İtalyan sinema yıldızı Claudia Cardinale teslim edildi.
       
Kısa Film-Jüri Özel Ödülü:
       ‘Great’ -Yön: Karin Junger - Brigit Hillenius
       
* Diğer Ödüller:
       Mavi Melek Ödülü: ‘Daybrake’ (Björn Runge)
       Alfred Bauer ‘En İyi İlk Film’ Ödülü:
       ‘Maria Full of Grace’ (Joshua Marston)
       
       Bu arada, ödül töreni başlamadan önce salon önünde bir grup çıplak öğrenci gösteri yaptı. Salona giren bir grup öğrenci ise Berlin Eyalet Hükümeti’nin üniversite bütçesinde yapılmasını planladığı bütçe kesintilerini protesto etti.
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları