Home page
Haber Menüsü


TMSF’den Uzan operasyonu
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uzan Grubu’na ait 219 şirketin yönetimine alacakların tahsili için el koydu.
NTV
14 Şubat 2004— TMSF’nin atadığı yöneticiler bugün işbaşı yaptı. Tasaruf Mevduatı Sigorta Fonu, el koyduğu Uzan grubuna ait 219 şirketi; medya, çimento, telekom ve diğerleri olmak üzere 4 gruba ayırdı. Şirketlerin yönetimine 3’er ve 5’er kişiden oluşan yönetim kurulu üyesi atandı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  TMSF, İmar Bankası soruşturması çerçevesinde, birçoğu hakkında ihtiyati tedbir kararı bulunan Uzan Grubuna ait toplam 219 şirketin yönetimine, “Alacakların tahsili ve mal kaçırılmasını önlemek amacıyla” el konuldu.
       TMSF tarafından yönetimine el konulduğu belirtilen şirketlerden İstanbul’da bulunan Uzan ailesinin sahibi olduğu holding, televizyon ve gazete ile TELSİM şirketinin yer aldığı binalarda, Mali Şube, Çevik Kuvvet Ve İlçe Emniyet Müdürlüklerine bağlı ekiplerce güvenlik önlemi alındı. Polis ekipleriyle birlikte şirketlere giden yeni yöneticiler işbaşı yaptı.
       
4 GRUBA AYRILDI
       Tasaruf Mevduatı Sigorta Fonu, el koyduğu Uzan grubuna ait 219 şirketi; medya, çimento, telekom ve diğerleri olmak üzere 4 gruba ayırdı. Şirketlerin yönetimine 3’er ve 5’er kişiden oluşan yönetim kurulu üyesi atandı.
       İmar Bankası soruşturması çerçevesinde el konulan şirketlerden 74’ü medya sektörü adı altında birleştirilerek başına Adem Gürses getirildi. Uzan grubuna ait 67 şirket ise çimento sektörü adı altında toplanarak başına Hidayet Nalçacı atandı.
       Telekom sektörü adı altında birleştirilen 64 şirketin yönetimine Mehmet Taşaltan getirildi. Ve geri kalan 14 ayrı şirketin ortak yönetimine ise İsmet Tuğrul atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, ilk 3 grubun yönetimi için 5’er kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri ile 2’şer denetçi, diğer grubunun yönetimi için ise 3 kişilik yönetim kurulu üyesi ve 1 denetçi atadı.
       
TMSF AÇIKLAMASI
       Uzan grubu şirketlerine el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada işlemin, İmar Bankası’nın 7. 5 katrilyon liralık borcunu tahsil etmek amacıyla yapıldığını bildirdi.
       TMSF’den yapılan yazılı açıklamada, “7.5 katrilyon liralık alacak için bankanın hakim ortaklarınca bugüne kadar bu borcun nasıl ve ne zaman ödeneceğine dair her hangi bir plan sunulmamıştır” dendi. Fon bu amaçla görüşmelere dahi gelinmediği vurguladı.
       Açıklamada şöyle denildi. “7.5 katrilyon liralık kaynak, İmar Bankası’nın tasarruf sahiplerinden yüksek faiz vaadiyle toplayıp çok büyük kısmını kayıtlara almadan banka dışına çıkardığı, yani bankanın hakim ortaklarının malvarlığına aktardığı meblağı ifade etmektedir”
       Açıklamada ayrıca uygulanan yasal müeyyideler bahane edilerek ve bazı insani duygular sömürülerek, kamu alacağını takip ve tahsille görevli kişi ve makamlara karşı acımasızca kampanyalar düzenlendiği ifade edildi. açıklamada kamu alacağının tahsili için uygulanan müeyyidelere rağmen şirketlerden mal ve kara kaçırıldığı vurgulandı.
       Yazılı açıklamada ayrıca şöyle denildi. “Bankalar kanunu’nun ilgili hükümleri, fon alacağının tahsilini imkansızlaştıran bu gibi durumların tesbiti halinde banka hakim ortaklarının, yakınlarının, yöneticilerinin ve onlar adına hareket edenlerin doğrudan ve dolaylı sahip oldukları veya kontrol ettikleri şirketlerin yönetim,denetim ve yasada belirtilen ortaklık haklarının TMSF tarafından devr alınacağını öngörür”
       
RTÜK YAKINDAN TAKİP EDİYOR
       Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun Uzanlara ait medya organlarının yönetimine el koymasına dair gelişmeler radyo televizyon üst kurulunca da yakından takip ediliyor.
       RTÜK yetkilileri fonun sözkonusu kuruluşları ayakta tutma noktasında davranacağını söylüyor. Fonun şirketlerle ilgili hukuki yetkisi bulunduğuna dikkat çeken RTÜK yetkilileri, medya dünyasınca tanınmış güvenilir kişilerin yönetime getirilebileceğini belirttiler.
       
CAN ATAKLI: YERİME ADEM GÜRSES GETİRİLDİ
       Ulusal Basın Gazetecilik Matbaacılık ve Yayıncılık Medya Grup Başkanı Can Ataklı, “Benim yerime Adem Gürses getirildi” dedi.
       Ataklı, Uzan grubunun İkitelli’deki binasından öğle yemeği için dışarıdaki yemekhaneye gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
       Sabah binaya gelişi sırasında herhangi bir zorlukla karşılaşmadığını belirten Ataklı, “Sizin yerinize kim atandı?” sorusuna, “Benim yerime Adem Gürses getirildi. TMSF’den 5 kişi daha var. Onları bilmiyorum. Haberlere ben çıkmıyorum. Toplantılar devam ediyor” karşılığını verdi.
       
UZAN: SANDIKTA HESAPLAŞACAĞIZ
       Star TV yöneticiliğine atanan Adem Gürses çalışanların endişe etmesine gerek olmadığın belirterek “Çalışmak isteyenler işlerine devam edecek” dedi. Bu arada sabah saatlerinde Uzan’lara ait Beykoz Çubuklu’daki villaya giden ekipler içeri sokulmadı. Misafirhane olarak görülen villanın önünde polis ekiplerinin bekleyişi sürüyor.
       Bir ara dışarı çıkan Cem Uzan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’la sandıkta hesaplaşacaklarını söyledi. Villanın etrafında toplanan bir grup Genç Parti’li ise “Başbakan Cem Uzan” şeklinde slogan attı.
       Saat 17.00 sıralarında bir grup GP’li ile İkitelli’deki binaya gelen Cem Uzan, içeri girmek istedi. Ancak güvenlik güçleri, Uzan’ın içeriye girmesine izin vermedi.
        Bunun üzerine GP Genel Başkanı Uzan ile güvenlik güçleri arasında sert tartışmalar yaşandı. Uzan ve partililer, daha sonra İstiklal Marşı’nı okudular. Öte yandan, Çevik Kuvvet ekiplerinin, Cem Uzan’ın binaya gelişinden önce yol üzerinde geniş güvenlik önlemleri alarak barikat oluşturdukları görüldü.
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları