Home page

Haber Menüsü


Şampiyonlar Ligi finali İstanbul’da
UEFA, 2004-2005 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’da yapılmasına karar verdi . UEFA Asbaşkanı Erzik “UEFA’nın bu kadar önemli bir finali ülkemizde yapması çok önemli” diye konuştu.
Nyon
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
5 Şubat 2004— Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2004-2005 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin yapılacağı yer olarak İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nı seçti. Türkiye, ayrıca Avrupa ve Afrika’dan 17 yaş altı takımların katılımıyla gerçekleşecek olan 2005 yılı Meridyen Kupası’na da evsahipliği yapacak.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  UEFA İcra Komitesi’nin, İsviçre’nin Nyon kentinde yaptığı toplantıda verdiği bu kararın alınmasında her zamanki gibi çalıştıklarını belirten UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tabii ki çalışmalar olmasa böyle bir kararın çıkması mümkün değildi. UEFA Genel Sekreterliği’ni de takdir etmek lazım. Geldiler, incelediler ve ülkeler arasında güzel bir kıyaslama yaptılar. Alternatifler vardı ama ne mutlu ki bizim teklifimiz kabul edildi” dedi. Erzik, özellikle Atatürk Olimpiyat Stadı ve Türkiye adına büyük sevinç yaşadığını belirterek, “UEFA’nın bu kadar önemli bir finali ülkemizde yapmak istemesi çok önemli. Bizim bölgemiz düşünülürse, Balkanlar da dahil ilk kez oluyor. Avrupa Birliği’ne girmek üzere çaba harcandığı bir döneme rastlaması da ayrıca anlamlı” diye konuştu.
       
ZORLU RAKİPLERİ GERİDE BIRAKTI
       UEFA İcra Komitesi’nin, Nyon’da yaptığı toplantı sonrası Atatürk Olimpiyat Stadı, diğer aday statlar Paris’in Stade de France, Porto’nun Estadio Drago, Lizbon’un Jose Alvalade ve Estadio da Luz ile birlikte Madrid’in Vicente Calderon statlarını geride bırakarak final maçına evsahipliği yapma hakkını elde etti.
       UEFA Genel Sekreteri Lars-Christer Olsson, Türkiye’ye yaptıkları ziyaretlerde tüm garantileri aldıklarını ve İstanbul’un bu finale evsahipliği yapmayı hak ettiğini söyledi.
       Türkiye’nin Olimpiyatlar’a evsahipliği yapma hedefi doğrultusunda inşa edilen ve 2002 yılının Ağustos ayında Galatasaray’ın Olimpiakos ile oynadığı dostluk maçıyla hizmete giren Atatürk Olimpiyat Stadı, bir çok yönüyle eleştiri konusu olmuştu. Bu sezon başında Galatasaray’ın maçlarını oynamasıyla vitrine çıkan Olimpiyat Stadı’nda yaşanan ulaşım, rüzgar ve saha zemini sorunları ise çözüm aşamasında.
       Olimpiyat Stadı’na rüzgar panellerinin takılma işlemi devam ediyor, ulaşım konusunda da bir hayli yol alındı.
       
UEFA FİNALİ PORTEKİZ’DE
       UEFA İcra Kurulu ayrıca, Afrika futbolunun dünyaya yaklaşması hedefi doğrultusunda başlattığı Meridyen Kupası’nın 5’incisinin 2005 yılında Türkiye’de yapılacağını da açıkladı. Meridyen Kupası’nda Afrika ve Avrupa’dan 4’er tane 17 yaş altı milli takımı şampiyonluk mücadelesi veriyor.
       2005 yılı UEFA Kupası finaline de Sporting Lizbon’un maçlarını oynadığı Jose Alvalade Stadı’nın evsahipliği yapacağı açıklandı.
       
DÜRÜST: BU ESERİ TANITACAĞIMIZI SÖYLEMİŞTİK
       
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, UEFA tarafından 2004-2005 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinin Atatürk Olimpiyat Stadı’na verilmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.
       Ali Dürüst, geçici de olsa Atatürk Olimpiyat Stadı’nda maç yapma kararı verirken, bu eseri dünyaya tanıtacaklarını söylediklerini ifade ederek, “Devletin, harcadığı paranın karşılığını alması gerektiğini söyledik. Fedakarlığa girdik. Şimdi ise bu stat çok önemli bir organizasyona evsahipliği yapacak. Şimdi yetkililerden eksiklerin bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Bir milli servetin değeri artmıştır” dedi.
       Galatasaray Kulübü olarak tüm özverileri yaptıklarını ve stadın kendilerine ait olmamasına karşın 1.5 milyon Euro’luk rüzgar panelleri projesini üstlendiklerini anlatan Dürüst, “Bu eseri dünya kamuoyuna tanıttık ve burada finalin oynanmasını sağladık. Çok güzel bir olay” diye konuştu.
       
BAYATLI: ÇAĞDAŞ BİR STAT YAPTIK VE FİNALİ ALDIK
       
UEFA’nın, 2004-2005 sezonu Avrupa Şampiyonlar Ligi final maçının yapılacağı stat olarak 80 bin kişi kapasiteli İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nı seçmesi Türkiye’de büyük sevinç yarattı.
       Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Togay Bayatlı, “50 yıldır final final diye bağırıyorduk. Final almak için böyle çağdaş bir stada gereksinim vardı. Yaptık ve aldık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
       Togay Bayatlı, özellikle UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Futbol Federasyonu’na, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini belirterek, çok başarılı bir çalışma yapıldığını ve organizasyonun alındığını kaydetti.
       Bayatlı, UEFA’nın stat ve güvenlikten sorumlu yetkilisinin Atatürk Olimpiyat Stadı’nı daha önce birkaç kez incelediğini ve her seferinde stada hayran kaldığını kendilerine ilettiğini söyledi.
       Bayatlı, ulaşım ve yol sorunu nedeniyle Türkiye’de yoğun bir biçimde eleştirilen statla ilgili olarak da şunları kaydetti:
       “Türkiye’de maalesef stadı eleştirenlerin hiçbiri, stat konusunda bilgiye sahip değil. Kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorlar. Sadece stadın uzak olduğunu kafalarına takmışlar ve bunu Galatasaray’ın aleyhinde bir silah olarak kullanıyorlar.”
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları