Home page
Haber Menüsü


 
Kill Bill Volume 1
Quentin Tarantino’nun şiddet dozunu daha da arttırdığı dördüncü ve de son filmi ‘Kill Bill Vol.1’, sonunda gösterime girdi. Film, Japon resimli romanları stilinde çekilmiş.
NTV-MSNBC
 
    2 Ocak 2004 —  Amerikan sinema tarihinin en şiddet dolu filmlerinden biri olarak nitelenen, ve ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun ‘ikiye böldüğü’ merakla beklenen yapıtı ‘Kill Bill’in ilk ‘dilimi’ sinemalarda.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


Daryl Hannah (Elle Driver / California Mountain Snake)
        Toplam süresi 3 saati bulan filmini kesmek istemeyen Tarantino, geçtiğimiz Temmuz ayında, şoke edici bir kararla ‘Kill Bill’i ikiye böldüğünü açıkladı. Tek bir film için yola çıkılan proje, bu şekilde 2 ayrı film olarak vizyona çıkacak bir hâl aldı. Böylelikle hem filmin süresi sinema seyircilerini yormayacak bir uzunlukta kaldı, hem de Tarantino filminden hiçbir sahneyi feda etmemiş oldu.
       Şiddet sahnelerinin çokluğu ve yoğunluğu nedeniyle, ‘sinema tarihinin en çok Max Factor marka sahte kan tüketilen filmi’ olarak değerlendirilen filmin ilk bölümü ‘Yeni Yıl’da gösterime girerken, ikinci bölümünün de 2 ila 6 ay sonra vizyona çıkması bekleniyor.
       
FİLMİN KONUSU
       Gişede büyük başarı sağlayan ve Oscar’a aday olması beklenen filmin konusu şöyle: “Bir zamanlar kadınlardan oluşan bir suikast timinin başkanı olan gelin (Uma Thurman), gruptaki diğer elemanların ona karşı gelmesiyle, tam da nikah gününde korkunç bir saldırıya uğrar.
Uma Thurman (Gelin/Black Mamba)
        Başını kocası Bill’in (David Carradine) çektiği suikastçılar timi onu ölüme terk ederler. Ancak gelin ölmez ve beş yıl komada kaldıktan sonra intikam için geri döner.”
       Filmin senaryosu da yönetmen ve yapımcı Tarantino tarafından yazıldı. Tarantino, çektiği ilk film olan ‘Reservoir Dogs’ ile sinema çevrelerinin ilgisini çekmiş, ikinci filmi ‘Pulp Fiction’ bir kült film statüsüne yükselmiş ve ardından üçüncü filmi ‘Jackie Brown’dan sonra uzun bir süre film çek(e)memişti.
Uma Thurman (Gelin/Black Mamba)
        ABD’li yönetmenin, başka 3 yönetmenle birlikte birer öyküyü filme çekerek oluşturdukları ‘Four Rooms’ adlı bir film de mevcut.
       Ayrıca ‘True Romance’ filminin senaryosunu yazmış, fakat filmi çekmek yönetmen Tony Scott’a kısmet olmuştu.
       Hikayesini yazdığı bir başka film ise ‘Natural Born Killers’ oldu. Bu filmi de Oliver Stone çekti. Tarantino kendi yazdığı bu senaryoları kendi çekmek istediyse de o zamanlar yeterince ünü ve parası olmadığı için yazdıklarını satmak zorunda kalmıştı. Ama arkadan, artık herkesin ezberlediği filmleri geldi.
       Aslında Tarantino kendisini oyuncu olarak da önemsemekte fakat maalesef bu konudaki ‘yeteneği’ senaristliği ve yönetmenliğindeki kadar değil.
Lucy Liu (O-Ren Ishi / Cottonmouth)
       
YAPIM HAKKINDA
       Tam beş yıl aradan sonra yeni bir Quentin Tarantino filmiyle karşı karşıyayız. Tarantino ismi günümüz sineması için o kadar önemli ki, filmin ABD’deki satış cümlesi sadece ‘Tarantino’nun dördüncü filmi’. ‘Kill Bill Volume 1’, 2003 sezonunun en çok beklenen yapımlarından. ‘Pulp Fiction’da hikaye akışını izlemeyen bir kurguyu seçen Tarantino, bu son filminde de hikayesini bölümler şeklinde anlatmayı seçmiş.
       ‘Kill Bill’, bir roman gibi bir çok ayrı bölümden oluşuyor. Üç saati bulan yapımı ikiye bölmek de bu şekilde daha kolay olmuş. ‘Kill Bill’, ikinci filmde kaldığı yerden devam edecek. Bu romanımsı yapı, filmin adına bile yansıyor. İki bölümde salonlara gelecek olan filmin ilk kısmı ‘Vol 1’. Tarantino bizi ‘ilk cilde’ davet ediyor.


       
EKİBİNE SADIK BİR YÖNETMEN
       Tarantino, ekibine sadık bir yönetmen. Çalıştığı oyuncularla bir daha, bir daha çalışmayı seviyor. ‘Reservoir Dogs’da birlikte çalıştığı Michael Madsen’la ‘Kill Bill’ için tekrar bir araya gelen yönetmen, filmin başrolünü de ‘Pulp Fiction’dan tanıdığı Uma Thurman’a vermiş. “Uma Thurman benim baş kadınımdır; Gong Li, Zhang Yimou için neyse, Belmondo, Godard için neyse, Uma da benim için o” diyor yönetmen.
       ‘Kill Bill’in bir başka tanıdık yüzü de yine ‘Pulp Fiction’ın iki kiralık katilinden biri olarak hatırladığımız, ardından ‘Jackie Brown’da yine izleyip beğendiğimiz Samuel L. Jackson. Usta aktör, Tarantino’nun yeni filmindeki ufak rolü için telefona sarılmış. “Yeni bir film çekiyormuşsun ve ben oynamıyormuşum” diyen Jackson’a, Tarantino hemen bir rol bulmuş.
       
BİR ŞANS DAHA ...
       Tarantino’nun bir başka huyu da, gözden düşmüş oyunculara bir şans daha tanımasıdır. ‘Kill Bill’de bu sefer şans David Carradine’e gülmüş. Bir zamanların ünlü televizyon dizisi ‘Kung Fu’nun ‘çekirge’si olan deneyimli aktör 90’larla birlikte gözden düşmüş, üçüncü sınıf televizyon filmleriyle kariyerini devam ettirmek zorunda kalmıştı.
Tarantino ve Carradine

        Tarantino daha önce John Travolta, Michael Madsen, Pam Grier ve Robert Forster ile yaptığını bu sefer de Carradine ile yapıyor ve çocukluğunda hayran olduğu, bu 140’dan fazla filmde rol almış yıldıza ‘bir şans daha’ tanıyor.
       
FİLM MEKANLARI
       Film, çekildiği mekanlarla da ilgi çekiyor. ABD’de Los Angeles ve Texas’ta yapılan çekimler dışında, ekip neredeyse bir dünya turuna çıkmış. Çekim yapılan şehirler Japonya’da Tokyo, Çin’de Pekin ve Hong Kong. Listeye bir de Meksika’yı eklemek lazım.
       
* CNBC-e SANATIN YANINDA


        Türkiye’nin kültür ve sanat ortamına ve özelinde de sinema kültürünün gelişmesine katkılarıyla tanınan seçkin televizyon kanalı CNBC-e, dağıtımcılığı A&P Filmcilik tarafından üstlenilen ‘Kill Bill’in sponsorları arasında yer alıyor. Filmin ABD’li yapımcısı Miramax Film Şirketi.
       
       FİLMİN KÜNYESİ
       Yönetmen: Quentin Tarantino
       Senaryo: Quentin Tarantino
       Yapımcı: Lawrence Bender, Quentin Tarantino
       Görüntü Yönetmeni: Robert Richardson
       Müzik: Lars Ulrich, RZA, Ennio Morricone
       Kostüm: Kumiko Ogawa-Catherine Marie Thomas
       Dekor: Sandy Reynolds-Wasco
       Tür: Macera-Aksiyon-Komedi-Gerilim
       Süre: 110 dakika
       
       Oyuncular:


Chiaki Kuriyama (Battle Royale'de kazandığı hayranlara yenileri eklenecek)
       Uma Thurman (Gelin/Black Mamba)
       David Carradine (Bill)
       Daryl Hannah (Elle Driver/California Mountain Snake)
       Michael Madsen (Budd/Sidewinder)
       Vivica A. Fox (Vernita Green/Cobra)
       Lucy Liu (O-Ren Ishi/Cottonmouth)
       Michael Jai White (Alburt)
       Sony Chiba (Hattori Hanzo)
       Samuel L.Jackson (Org çalan)
       Quentin Tarantino (Öğretmen)
       Bo Svenson (Rahip)
       Chiaki Kuriyama (Go-Go Yubari)
       
       
       
       
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları