Home page

Haber Menüsü


Ulusoy’dan Ali Aydın’a destek
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçında yaptığı kural hatası nedeniyle maçın tekrarlanmasına neden olan hakem Ali Aydın’la ilgili açıklamalarda bulundu.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
10 Kasım 2003— Haluk Ulusoy, (A) Milli Takım’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki antrenmanını izlerken basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olaylı maçtan sonra Ali Aydın’ı birçok kişinin sahiplenmesinin güzel olduğunu belirterek, “Bunun için teşekkür ediyorum. Ali Aydın gibi bir değeri sahiplenmek, ülke adına önemli. Ali Aydın, hakemliğiyle, adamlığıyla, insanlığıyla herkesin takdir ettiği bir kardeşimiz” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  “Bir hakemin başına gelebilecek en büyük talihsizlik, Ali Aydın’ın başına geldi” diyen Ulusoy, sadece “Ali Aydın hata yaptı” diyerek bu işi geçiştirmenin mümkün olmadığının da altını çizdi.
       Ulusoy, “Nerede yardımcı hakem? Nerede dördüncü hakem? Onlar Ali Aydın’ı ikaz etmeliydi. Onlar etmedi, futbolcunun kendisi fair play adına ikaz etmeliydi. Çaykur Rizespor’un teknik direktörü ya da başka biri yok muydu hatırlatacak?” dedi.
       
“NE GEREKİYORSA ONU YAPTIK”
       Ali Aydın’ın isteyerek hata yapmadığını ifade eden Haluk Ulusoy, şunları söyledi:
       “Ali Aydın, zaten kendisine yakışanı yaptı. Çıktı televizyonlara, ‘Hata yaptım’ dedi. Delikanlının en önde gideni. Helal Olsun. Hakeme bu yakışır. Olay nedeniyle üzgünüz. Tüm hakem camiası üzgün. Bu konuda herkes yorum yaptı. Hiç kimse Futbol Federasyonu’nun açıklama yapmasını bekleme lüzumunu hissetmeden yorumlarda bulundu. UEFA ve FIFA’nın olduğu gibi bizim de kurallarımız var. Vicdana göre hareket edilmesi yönünde konuşmalar oluyor. 7 tane madde var, bunların hiçbirinde ‘yönetim kurulu ya da hukuk kurulu vicdana göre hareket eder’ diye bir şey yok. Kural neyi gerektiriyorsa onu yaptık.”
       
ALİ AYDIN’IN ORTAYA ÇIKIŞI
       Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Ali Aydın’ın yıllardır hakemlik yaptığını belirterek, “Ben olmasaydım, Ali Aydın diye bir insan yoktu bu ülkede. Onu ben bizzat izledim” dedi.
       Ulusoy, “Keşke benden önceki insanlar Ali Aydın’ı ortaya çıkarmış olsaydı da Avrupa şampiyonalarında Ali Aydın’ı görebilmiş olsaydık. Maalesef yaşı biraz geçkin olarak bana denk geldi. Keşke genç olduğu bir dönemde ortaya çıksaydı” açıklamasında bulundu.
       
“FEDERASYONU TAVANA VURDURDUM”
       Ulusoy, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Ekrem Cengiz’in eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, “Herkes kendisine yakışan açıklamayı yapar. Başkanın canı yanmıştır, üzülmüştür. Ama biz herkesten fazla üzüldük. Çünkü bu işin başındayız, tüm kamuoyu bizim üzerimize yükleniyor. Rize halkından da özür diliyorum. Trabzonspor maçından dolayı puanları silinmişti. Canları yandı. Ama başkanın yine de böyle konuşmaması gerekirdi” dedi.
       
“BEN OLMASAYDIM HAVUZ OLMAZDI”
       Ekrem Cengiz’in, “Futbol Federasyonu sadece milli takım değildir” şeklindeki sözlerine üzüldüğünü ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti:
       “Bu ülkede her şey çok çabuk unutuluyor. Ben olmasaydım, bugün havuz sistemi olmazdı. Havuz sistemi Türk futbolunda milattır. Havuz sistemi olmasaydı, kulüplerin ne durumda olacağı belliydi. Ben, federasyon için büyük mücadele verdim. 6 ayda 3 başkanın arkasına bakmadan kaçtığı dönemde, çıktım yüreğimi ortaya koydum. ‘Bu işi en iyi şekilde yaparım’ dedim. Saha sonuçları mükemmel. Bir kurumun başarılı olduğunun kabul edilmesi için sportif, idari ve mali başarılara bakmak lazım. Allah’a şükür, federasyonu bu 3 şeyde tavana vurdurdum. Mali yönden getirdiğim nokta ortada. 50 milyondan aldığım havuzu, 620 milyon dolara çıkardım. Sadece milli takımın başarılarıyla övünmüyoruz. Yapılan çok büyük işler var ama sahada penaltı mı, ofsayt mı oluyor, kim kimi yendi, gündem bunlarla meşgul oluyor. Milli takımla ayakta duruyormuşum gibi bir imajın yaratılması beni çok üzdü. Kulüplerin bugünkü durumuna gelmesinde yüzde 50-60 benim payım olduğu biliniyor” dedi.
       
LETONYA MAÇI
       Haluk Ulusoy, Letonya ile yapılacak Avrupa Şampiyonası elemeleri baraj maçlarına da değindi. Ulusoy, deplasmandaki ilk maçta iyi bir sonuç alarak işi ikinci maça bırakmak istemediklerini söyledi.
       Ulusoy, “Herkes Letonya’nın kolay rakip olduğunu düşünüyor. Ama maçın kolayı, zoru yok. İngiltere maçından sonra futbolcularla konuştuğumda, baraj maçında varlarını-yoklarını ortaya koyup Portekiz’e gideceklerini söylediler. Letonya’dan maçı alıp döneceğiz” dedi.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları