Home page

Haber Menüsü


Daum futbolcularını eleştirdi
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Çaykur Rizespor karşısında alınan beraberliğin yenilgiyle eşdeğer olduğunu belirterek, futbolcularına ağır eleştirilerde bulundu.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
8 Kasım 2003— Daum, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, ilk 11’de sahaya çıkan 3 futbolcu ve sonradan oyuna giren oyunculardan memnun kaldığını ifade ederken, bazı oyuncularının yerini garanti ettiği düşüncesiyle hareketler içinde olduğunu, ancak bunun yanlış olduğunu söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Alman çalıştırıcı, bu maçla birlikte Yusuf’un ilk 11’de sahaya çıkması ve Mahmut Hanefi’nin de sol kanatta oynaması gerektiği şeklindeki düşüncelerin yanlış olduğunun ortaya çıktığını belirterek, “Bu düşüncenin başarı getirmediğini hep birlikte gördük. Maçı kazansaydık da ben bu yorumların aynısını yapardım. Berabere kalmak da benim için yenilgiyle eşdeğerdir” dedi.
       
“GERÇEKLERİ GÖRDÜK”
       Fenerbahçe’nin değişim içinde olduğunu vurgulayan Alman çalıştırıcı, “İlk haftalarda aldığımız galibiyetler sahaya yansıttığımız oyunun karşılığı değildi. Futbolcular, bu sonuçlar üzerine ‘En büyük biziz’ düşüncesiyle hareket etmeye başladılar. Aldığımız sonuçlarla gerçekleri gördük. Ayaklarımız yere basmaya başladı. Öncelikle koşmaya, mücadele etmeye hazır olup oyunu böyle ele almalıyız” diye konuştu.
       
“BAŞARI SAHADA GÖSTERİLMELİ”
       Bireysel olarak da futbolcularının bazı konularda kendilerini geliştirmesi gerektiğini anlatan Daum, şunları söyledi:
       “Rakip baskı yapmadan basit hatalar yaptık. Şayet, verilen akıllı demeçler veya yapılan iyi reklam sözleşmeleri (Ben artık istediğimi elde ettim) şeklinde yorumlanıyorsa, bazılarımız yanlış düşünüyor. Başarı sahada gösterilmeli. Fenerbahçe ile sözleşme imzaladıktan sonra başarıyı elde ettiğini sananlar yanlış yoldadır. İş sözleşmeyi imzaladıktan sonra başlar. Bugün oynayan futbolcularım, oynamayanlardan daha iyi değiller. Takım otursun düşüncesiyle hep aynı futbolcuları oynatmış olmam, bazıları için (Ben artık yerimi garantiledim) şeklinde yorumlanıyorsa bu yanlış. Kenardan takıma baktığımda, maçtan önce ve antrenmanlarda neler konuştuğumuzu düşünüp bir anlam veremiyorum.”
       
“GS MAÇINDAN SONRA DÜŞÜŞE GEÇTİK”
       Futbolculardan kendi sorumluluklarını bilerek hareket etmelerini beklediğini ifade eden Alman teknik adam, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçından sonra düşüşe geçtiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
       “Bu maçta sergilenen performanstan sonra (Başardık, iş bitti) diye düşünülmeye başlandı. Sonuçta da yavaş yavaş düşüş sürecine girdik. Fatih, belki yerini garanti ettiği düşüncesiyle hareket ettiği için üst üste hatalar yapıyor olabilir.”
       
ORTEGA’NIN GERİ DÖNMESİ
       Sarı-lacivertli çalıştırıcı, Ortaga’nın takımdan ayrıldıktan sonra sık sık geri dönüp dönmemesi konusunda da şunları söyledi:
       “Daha önce Ortega’yı tanımadığımı ve çalışmadığımı söyledim. Ayrıca o Fenerbahçe’yi terk edip gitti. Gerçek olan bir şey var. Son oynadığı kulüplerin hepsinden huzursuz ayrıldı. Ortega sezon başında çözüm için gelseydi, durum daha farklı olurdu. Böyle bir maçtan sonra orta sahadaki eksikliği görüp bu konuyu hatırlatmak yanlış olur. Bana göre kulübün de bu konuda bir etiği ve çizgisi olmalı. Ne ben, ne Fenerbahçe, Ortega’ya yürüdüğü yolu tavsiye ettik.”
       
PAZAR GÜNÜNE İDMAN
       Bu arada Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, daha önce yapmadığı bir şeyi yaparak, Çaykur Rizespor maçından sonra pazar gününe antrenman koydu. Alman çalıştırıcının, gelecek hafta milli maçlar nedeniyle lige ara verilmesi dolayısıyla izin vermemesi dikkat çekti.
       
HAKEMLER, 2 SAAT SONRA AYRILDI
       Öte yandan maçın hakemleri Ali Aydın ve yardımcıları, karşılaşmanın bitiminden yaklaşık 2 saat sonra stattan ayrıldılar. Çok sayıda basın mensubu da hakemlerden görüş almak için uzun süre statta bekledi. Hakem Ali Aydın’ın, basına açıklama yaparken üzgün olduğu gözlendi.
       - Basın mensupları, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ilk kez sporcu ve hakemlerin çıkışına alındı.
       - Asbaşkan Murat Özaydınlı, basın mensuplarına statlarında böyle bir şey olmadığını belirterek, “Biz hakemlerin ve rakip futbolcuların rahatsız olmadan gitmesini sağlıyorduk. Burası bizim özel yerimiz. Sizden rica ediyorum, hakemi fazla rahatsız etmeden gönderelim” dedi.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları