Home page

Haber Menüsü


Lucescu: Önemli bir galibiyet aldık
Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Sparta Prag önünde çok iyi bir maç çıkardıklarını ve önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
5 Kasım 2003— Mircea Lucescu, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, futbolcularının kendilerini oyuna tamamen verdiklerini ifade ederek, “Golden önce, ‘Maç böyle biterse onlara bir şey söylemeyeceğim’ diye düşünmüştüm” dedi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Sparta Prag’ın disiplinli bir ekip olduğunu ve sahanın her tarafını iyi kapattığını vurgulayan Lucescu, “Ancak biz oyunu iyi kurduk ve onları sahalarına hapsettik. Savunma çizgilerini bozmak için kombinasyonlar yaptık. Bir kez daha Sergen aklını kullanarak pas verdi ve golü bulduk. Kaan Dobra aynı pozisyonda şut atmayı denemişti” diye konuştu.
       Devre arasında, oyuncularına “ikinci yarıda tüm riskleri alacaklarını” söylediğini kaydeden Rumen teknik adam, kanat oyuncularını çıkarıp hücuma yönelik diri oyuncular aldığını ve bu karşılaşmada tüm oyuncularının performansından mutluluk duyduğunu anlattı.
       “Maçta 3 puanın yanı sıra tecrübe de kazandık” diyen Lucescu, maç sonrası tüm oyuncularını kutladığını, özellikle de Sergen’i, şut atmayıp Ronaldo’ya pas verdiği için ayrı olarak tebrik ettiğini kaydetti.
       
“ROMA’YA GALİBİYET İÇİN GİDECEĞİZ”
       Lucescu, grupta her takımın son maça kadar ikinci tur için şansının bulunduğunu kaydederken, Lazio ile oynayacakları maç için Roma’ya galibiyet amacıyla gideceklerini söyledi.
       Sparta Prag karşısında kazanmanın kolay olmayacağını anlatan Lucescu, “Chelsea kendi evinde Sparta Prag ile oynayacak. Bu maçın kolay geçeceğini sanmıyorum. Biz de Roma’da 3 puan için sahaya çıkacağız. Grupta 10 puan yapan bir üst tura çıkar” şeklinde konuştu.
       Beşiktaşlı futbolcuların özellikle ilk yarıda çok fazla ofsayta düşmeleriyle ilgili bir soruya Lucescu, “İlk yarıda çok istekliydik. Golü bulmak için aceleci davrandık. Ofsayt konusunda hatalar yaptık. Kanatlarda oynayan futbolcularımız, rakibi bloke etmeliydi. Bu sorunu kendi içimizde çözeriz” dedi.
       
ENGİN: GÖREVİNİ YAPMAYAN YOKTU
       Beşiktaş Futbol Takımı Menajeri Sinan Engin, futbolcuların sahada kazanmak adına her şeyi yaptığını, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
       Hem futbolcuların hem taraftarların görevlerini tam anlamıyla yerine getirdiğini ifade eden Engin, “Görevini yapmayan hiçbir futbolcumuz yoktu. Tempolarının üzerine bile çıktılar. Taraftarlarımız da ilk kez benim istediğim gibi oldular. Onların baskısı ve futbolcuların çabasıyla müthiş bir galibiyet aldık” dedi.
       Grupta Lazio ve Chelsea ile maçlarının kaldığını hatırlatan Sinan Engin, “Lazio ile berabere kalmamız lazım. Kısaca, bize gruptan çıkmak için 4 puanın yeteceğini söyleyebilirim” diye konuştu.
       
TÜMER: İNANMIŞTIK
       Basın toplantısına katılan Beşiktaşlı futbolcu Tümer Metin, Sparta Prag maçının zor geçeceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Gruptaki iddiamızı sürdürmek için kazanmak zorundaydık. İnanmıştık ve nihayetinde golü bulup kazandık” dedi.
       Bu galibiyetle avantaj yakaladıklarını kaydeden Tümer, “Bence Roma’da Lazio ile oynayacağımız maç, grup ikincisini belirler. Keşke Prag’daki ilk maçta kaybetmeseydik. Herşeye rağmen gruptan çıkacağımıza ve Roma’da da galip geleceğimize inanıyorum” diye konuştu.
       
SPARTA PRAG CEPHESİ
       Sparta Prag Teknik Direktörü Jiri Kotrba, Beşiktaş karşısında şanssız bir şekilde yenildiklerini söyledi.
       Çek teknik adam, Prag’da kazandıktan sonra burada da puan almaları gerektiğini ifade ederek, “Pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Bir hata yaptık, yenildik. Üzgünüm” dedi.
       Grupta yapacakları daha iki maç bulunduğunu hatırlatan Kotrba, “Gruptan çıkmak için hesap yapmak zor. Chelsea’ye evimizde kötü yenildik. Roma’da 2-0 öndeydik, 2-2 bitti. Burada da şanssızdık. Umarım bundan sonraki maçlarda bu şanssızlığımız sürmez” açıklamasını yaptı.
       Kotrba, Sergen ile ilgili bir soruya da “Oyuncular hakkında yorum yapmak istemiyorum ama Sergen harika bir oyuncu” karşılığını verdi.
       
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları