Home page

Haber Menüsü


Lucescu: Kazanmak zorundayız
Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Şampiyonlar Ligi’nde ilk bölüm maçlarını tamamladıklarını, bundan sonra puan hesabı yapmayıp karşılaşmalara kazanmak için çıkmaları gerektiğini söyledi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
3 Kasım 2003— Lucescu, Sparta Prag maçı öncesi İnönü Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında, grupta ilk bölümdeki maçlarda iyi oyunlar çıkardıklarını ifade ederek, “Ancak dikkatsizlik ve konsantrasyon eksikliği ihanetine uğradık. Kontrolün bizde olduğu maçlarda basit hatalarla goller yedik. İkinci tura çıkmak istiyorsak bu hataları unutmalıyız” dedi.

   
 
       
    MSNBC News Serdar Bilgili: Özür dileriz
MSNBC News Devler Ligi'ne Lucescu damgası
MSNBC News Beşiktaş'ın 92. Avrupa randevusu
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Lazio maçında savunmada, Prag’da ise hücumda hatalar yaptıklarını belirten Rumen teknik adam, “Şimdi iki maçı evimizde, bir maçı da Roma’da oynayacağız. Oynadığımız 3 maçın tecrübesiyle dersler çıkardık. Üst tura çıkmak için futbolcularım her şeylerini vermeye hazır. Çok zor olacağını biliyoruz. Çünkü salı günü kaybeden bir üst tur ya da UEFA Kupası için dışarıda kalacak. Oyuncularımın kendilerine güvenleri çok önemli. Sparta Prag’ın hücumlarını durduracak aklı gösterip, yarattığımız pozisyonları da gole çevirmeliyiz” dedi.
       
“SPARTA PRAG GÜÇLÜ BİR EKİP”
       Lucescu, bir gazetecinin, “Sparta Prag’ın, Beşiktaş’tan daha güçsüz bir ekip olduğunun ve siyah-beyazlıların, rakibini rahatlıkla geçebileceği” yorumlarının yapıldığını hatırlatması üzerine “Bizim Türkiye’de hep böyle. Unutulmamalı ki Sparta Prag’ın milli takımda birçok oyuncusu var. 9 yılda 7 şampiyonluk yaşadılar. Disiplinli ve taktik olarak her şeyleri oturmuş bir ekip. Ayrıca alışmadığımız bir tarzda oynuyorlar. Kolay bir takım değil ve zor bir maç olacak” dedi.
       
TARAFTARA ÇAĞRI
       Lucescu, Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olayların hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:
       “Ben taraftarımızdan çok büyük bir ekibin taraftarı gibi davranmasını istiyorum. Beşiktaş artık değişti. Avrupa’da da önemli bir yere geldi. Son iki yılda çok büyük değişikliklere uğradık. Seyircimizden de aynı şeyi bekliyorum. Harika, tarihi bir stadımız var. Taraftarımız şarkı söylediği zaman gücümüz ikiye katlanıyor. Ancak kavga ve oyunun durması takıma negatif etki yapıyor. Salı günü sadece sonuçlar açısından değil, seyirci açısından da Avrupa’ya değiştiğimizi göstermeliyiz.”
       
ORUÇ KONUSU
       Rumen teknik adam, bir Çek gazetecinin, “İslam dünyası açısından önemli Ramazan ayındayız. Futbolcularınız oruç tutuyor mu, bu oyunlarını etkiliyor mu?” sorusuna, “Tabii ki fizyolojik olarak oruç tutulduğunda zararı olabilir. Ama inanç açısından olumlu. Oruç konusunda Türkiye’ye geldiğim ilk yıl zorlandım. Çünkü adetleri bilmiyordum. Daha sonra alıştım. Dini inançlara saygı duyduğum gibi, futbolcularım da profesyonel yapılarına saygı duyuyor. Orta yolu buluyoruz. Bu konuda bir sorunumuz yok” yanıtını verdi.
       
SAKAT FUTBOLCULARIN DURUMU
       Sparta Prag maçı öncesi takımda Emre ve Tümer’in sakatlıklarının bulunduğunu da kaydeden Lucescu, “Bu iki futbolcu antrenman yapamadı. Bu akşam nasıl olduklarına bakıp karar vereceğiz. Sergen antrenmana çıkıyor. Ancak üç günde karar vermek çok zor. Öncelikle oyuncularımın sağlık durumunu düşünüyorum. Kimi oynatacağıma maç günü karar vereceğim” diyerek sözlerini tamamladı.
       
AHMET: DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ
       Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Ahmet Yıldırım, maça çok iyi konsantre olup az hata yapmaları halinde Sparta Prag’ı yeneceklerini söyledi.
       Bir takımı ya da futbolcuyu hafife almadıklarını anlatan Ahmet, “İyi konsantre olamadığımızda basit hatalardan goller yiyoruz. Sparta Prag maçında çok daha dikkatli olup, az hata yaparak kazanacağımıza inanıyorum” dedi.
       
       
    MSNBC News Üstünlük Çek takımlarında
MSNBC News GS'nin Olympiakos maçı Lubos'un
MSNBC News Beşiktaş dünyanın en iyi 31. takımı
 
     
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları