Home page

Haber Menüsü


Beşiktaş’ın G Grubu’ndaki rakipleri
 
Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde aynı grupta yer aldığı İtalya’nın SS Lazio ekibinden, geçen sezonun rövanşını almaya çalışacak.  

 
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
28 Ağustos 2003—  Geçen sezon UEFA Kupası çeyrek finalinde SS Lazio takımıyla karşılaşan Beşiktaş, 1-0 ve 2-1’lik yenilgilerle bu kupaya veda etmişti. SS Lazio ayrıca, Avrupa kupalarında daha önceki yıllarda UEFA Kupası’nda 1994-95 sezonunda 3. turda Trabzonspor’u 2-1’lik skorlarla yenerek elemiş, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2000-01 sezonunda Galatasaray’a İstanbul’da 1-0 yenilmiş, kendi evinde aynı skorla galip gelmişti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İtalya’nın güçlü ekibi, bugüne dek Avrupa’da 2 kupayı müzesine götürdü. SS Lazio, 1998-99 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nı kazanırken, aynı yıl Avrupa Süper Kupası’nı da kaldırma başarısını gösterdi.
       SS Lazio, ülkesinde 1973-74 ve 1999-00 sezonlarında İtalya Ligi’ni, 1957-58, 1997-98, 1999-00 sezonlarında İtalya Kupası’nı, 1998 ve 2000 yıllarında da İtalya Ligi Süper Kupası’nı müzesine götürdü. SS Lazio, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz’in Benfica SL Lizbon takımını 3-1 ve 1-0’lık skorlarla yenerek eledi ve lige kaldı.
       
SS LAZIO’NIN KADROSU
       Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu’nda seri başı olan ve teknik direktörlüğünü Roberto Mancini’nin yaptığı SS Lazio’nun bu sezonki kadrosu şöyle:
       
       Kaleciler:
       Angelo Peruzzi, Matteo Sereni
       
       Savunma:
       Francesco Colonnese, Aparecido Cesar, Sinisa Mihajloviç, Giuseppe Favalli, Massimo Oddo, Paolo Negro, Silva Manuel Fernando Couto, Jaap Stam
       
       Orta Alan:
       Christian Manfredini, Demetrio Albertini, Luciano Zauri, Ousmane Dabo, Dejan Stankovic, Dino Baggio, Stefano Fiore, Giuliano Giannichedda, Guerino Gottardi, Fabio Liverani, Sergio Concei
       
       Forvet:
       Claudio Lopez, Bernardo Corradi, Simone Inzaghi
       
FC Chelsea
       İngiltere’nin güçlü takımlarından FC Chelsea’nin kadrosunda tam 20 yabancı futbolcu bulunuyor.
       FC Chelsea’de 3’er Hollandalı ve Fransız, 2’şer İtalyan ve Arjantinli, 1’er Nijeryalı, Alman, Kamerunlu, Hırvat, Rus, Rumen, Portekizli, Finli, İzlandalı ve Danimarkalı futbolcu bulunuyor.
       
ABRAMOVİCH’LE TRANSFER ATAĞI
       Rus işadamı Roman Abramovich’in kulübü satın almasının ardından transfer atağına kalkan İngiliz ekibi, Blackburn Rovers’dan Duff, Manchester United’dan Veron, FC Inter’den Crespo, AC Parma’dan Mutu, Middlesbrough’dan Geremi, Southampton’dan Bridge ve Westham United’dan Joe Cole gibi futbolcuları kadrosuna katarak iddialı bir takım durumuna geldi.
       İngiliz takımı, 1999-2000 sezonunda da Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile aynı grupta yer alırken, sarı-kırmızılı takımla yaptığı 2 maçı da kazandı. FC Chelsea, İngiltere’deki maçta Galatasaray’ı 1-0 yenerken, İstanbul’da 5-0 gibi tarihi bir skorla galip gelmişti.
       
LİGE KAYIPSIZ BAŞLADI
       Kendi sahasındaki maçlarını Stamford Bridge Stadı’nda yapan FC Chelsea, ligde bu sezon ilk 2 haftada FC Liverpool ve Leicester City takımlarını 2-1’lik skorlarla yenerek 6 puan topladı. Avrupa kupalarına 11 kez katılan İngiliz ekibi, yaptığı 66 maçta 38 galibiyet, 15 beraberlik ve 13 yenilgi aldı. FC Chelsea, 3. ön eleme turunda Slovakya’nın Zilina takımını 2-0 ve 3-0’lık skorlarla geçerek lige kaldı.
       
KADROSU
       Teknik direktörlüğünü İtalyan Claudio Ranieri’nin yaptığı FC Chelsea’nin kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
       
       Kaleciler:
       Marco Ambrosio, Carlo Cudicini (İtalya)
       
       Savunma:
       William Gallas (Fransa), Glen Johnson, Wayne Bridge, John Terry, Celestine Babayaro (Nijerya), Mario Melchiot (Hollanda), Robert Huth (Almanya), Marcel Desailly (Fransa)
       
       Orta Alan:
       Joe Cole, Sorele Ndjitap Fotso Geremi (Kamerun), Joe Keenan, Mario Staniç (Hırvatistan), Juan Sebastian Veron (Arjantin), Sebastian Kneissl, Boudewijn Zenden (Hollanda), Alexis Nicolas, Alexey Smertin (Rusya), Frank Lampard, Emmanuel Petit (Fransa)
       
       Forvet:
       Adrian Mutu (Romanya), Felipe Oliveira (Portekiz), Hernan Crespo (Arjantin), Mikael Forssell (Finlandiya), Jimmy Floyd Hasselbaink (Hollanda), Jesper Gronkjaer (Danimarka), Eidur Smari Gudjohnsen (İzlanda), Carlton Cole, Damien Duff.
       
Sparta Prag
       Avrupa kupalarına birçok kez katılan AC Sparta Prag, Çek Cumhuriyeti’nin deneyimli bir takımı olarak dikkati çekiyor.
       AC Sparta Prag, bugüne dek 30 kez Avrupa kupalarına katılırken, Avrupa’da 152 maç yaptı. Çek takımı, 152 maçta 68 galibiyet, 30 beraberlik ve 54 de yenilgi aldı. Çek Cumhuriyeti Ligi’nde bu sezon 9 puan toplarken, 5. sırada yer alan AC Sparta Prag, Türk takımlarıyla daha önce 8 kez karşı karşıya gelirken, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 de yenilgi aldı.
       
TÜRK TAKIMLARIYLA MÜCADELESİ
       1989-90 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Fenerbahçe ile eşleşen AC Sparta Prag, ilk maçı 3-1, 2. karşılaşmayı da 2-1 kazanarak, sarı-lacivertli takımı elemişti. 1995-96 sezonunda UEFA Kupası’nda ön elemede bu kez Galatasaray ile mücadele eden AC Sparta Prag, Galatasaray’ı ilk maçta 3-1 yendi. Çek takımı, ikinci karşılaşmada rakibiyle 1-1 berabere kalarak tur atlamıştı.
       1997-98 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ile aynı grupta yer alan AC Sparta Prag, sarı-kırmızılı takım karşısında 1 galibiyet, 1 de yenilgi aldı. Gruptaki ilk maçta Galatasaray’ı kendi sahasında 3-0 yenen Çek takımı, deplasmandaki maçtan 2-0 yenik ayrıldı. Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon doğrudan katılan AC Sparta Prag, geçen sezon UEFA Kupası 2. turunda Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Çek takımı, ilk maçı 1-0 kazanmasına karşın Denizlispor, sahasındaki karşılaşmayı 2-0 kazanarak tur atlama başarısı gösterdi.
       
KADROSU
       Çek takımının teknik direktörlüğünü Jiri Kotrba yaparken, AC Sparta Prag’ın kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
       
       Kaleciler:
       Petr Kouba, Jaromir Blazek, Michal Spit
       
       Savunma:
       Vladimir Labant, Jan Flachbart, Tomas Hübschman, Petr Johana, Mirko Poledica, Martin Petras, Jiri Homola
       
       Orta Alan:
       Pavel Pergl, Jiri Rosicky, Lukas Zelenka, Karel Poborsky, Rastislav Michalik, Patrik Jezek, Pavel Krmas, Libor Sionko, Radoslav Kovac, Jiri Nemec, Martin Zboncak
       
       Forvet:
       Marek Kincl, Tomas Jun, Miroslav Baranek, Igor Glusceviç.
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları