Home page
Haber Menüsü


 
Erdoğan: Rehavete kapılmamalıyız
AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iktidarların yıpratıcı, yorucu ve bozucu özelliğinin partilileri değiştirmemesi gerektiğini belirterek, rehavete kapılınmamasını istedi.
Ankara
AA
 
    14 Ağustos 2003—  Erdoğan, AKP’nin 2. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Bilkent Odeon’da gerçekleştirilen törende bir konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, 2 yıldan bu yana bir arada bulunmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Türk Milleti’nin, 3 Kasım seçimleriyle “hem çatışmacı hem de statükocu köhne siyaseti tasfiye ettiğini” ve Türkiye’ye yaraşır bir dinamizmle AKP’yi tek başına iktidara taşıdığını ifade eden Erdoğan, AKP’nin milletin kalbinden doğduğunu ifade etti.
       AKP’nin, 2 yıl önce çıktığı yolda azim ve kararlılıkla yürüdüğünü kaydeden Erdoğan, “Yolu açık, yolculuğu bereketli olsun” dedi.
       Erdoğan, partisinin 1. kuruluş yıldönümünde, “Gerekirse kendimiz bedel ödeyeceğiz ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz” dediğini anımsatarak, bugüne kadar milletin başını önüne eğdirmediklerini ve mahcup etmediklerini, yarın da Türk Milleti’ni mahcup ve pişman etmeyeceklerini söyledi.
       Türk Milleti’nin ülkede siyaset yapmaya azmeden herkese yol gösteren siyasi olgunluğunun takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: “AKP olarak yola çıkarken dedik ki, (Türkiye’de millet siyasetin arkasından gitmeyecektir, Türkiye’de siyaset her zaman milletin içinden, bağrından hayat bulacaktır.)
       Bu nedenle AKP’nin siyasi anayasasının değişmez maddesi olarak da önce ‘millet’ dedik. İşte Türkiye’de siyasetin bitme noktasına geldiği, umutların kırıldığı, Türkiye’nin önünü göremediği kriz ve bunalım günlerinden sonra siyaset için ak bir sayfa açan partimiz ve işte icraatımız...”
       
“MALZEMEDEN ÇALANLAR HESAP VERMEYE BAŞLADI”
       Recep Tayyip Erdoğan, AKP iktidarında Türkiye’nin eksi büyümeden büyümeye geçtiğini, enflasyon canavarının boğulduğunu, faizlerin yüzde 70’lerden 40’lara indiğini, döviz fiyatlarının düştüğünü ve işyerlerinin yeniden üretir duruma geldiğini söyledi.
       Yolsuzlara yol göründüğünü ve milletin yolunun açılmaya başlandığını dile getiren Erdoğan, “Malzemeden çalanlar hesap vermeye başladı. Devletin kaynaklarına ve milletin lokmasına göz diken cüretkar hortumcuların hortumları kesildi” dedi.
       Erdoğan, iktidara geldikten sonra devletin kapılarını ardına kadar sivil topluma açtıklarını, her gün milletle birlikte olduklarını anlattı.
       Nasıl bir Türkiye devraldıklarının herkes tarafından bilindiğini belirten Erdoğan, AKP’nin “adalet” ve “kalkınma” kavramlarını siyasetin temel direkleri yaptığını söyledi.
       AKP iktidarının en büyük yatırımının demokrasiye olduğunu ifade eden Erdoğan, “Demokrasiye yatırım yaparak, gelecek nesillerin güvenliğini, refah ve mutluluğunu garanti altına aldık. Bu yatırımın ekonomik değeri, ölçülemeyecek kadar büyüktür” diye konuştu.
       
“GEÇMİŞİN HATALARINI TELAFİ EDİYORUZ”
       AKP Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, dış politikada çok yönlü ve uzun dönemli çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek, bu çalışmalar sayesinde Türkiye’nin küresel rolü ve bölgesel öneminin büyük ölçüde arttığını anlattı.
       Erdoğan, şunları kaydetti: “Son 10 yılın toplamı kadar diplomatik bir trafik yaşayarak, 9 aylık AKP iktidarımızda dünyanın bütün ülkeleriyle 377 resmi görüşme ve ziyaret gerçekleştirdik.
       Daha iktidarımızın ilk gününde Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Irak meseleleriyle yüzleştiğimizi biliyorsunuz. Her 3 sorun alanında son derece ince ve diplomatik bir siyaset geliştirdik.
       Komşu ülkelerle, Balkan ve Kafkas ülkeleriyle de diplomatik, ekonomik ve siyasi ilişkilerimizde geçmişin hatalarını telafi ediyoruz.
       İşte Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı’nda yeniden petrol akmaya başlıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizde yıllardır olumsuz etkilenen sınır ticaretimiz canlanıyor.
       Avrupa Birliği konusunda ilişkilerimiz en üst düzeye gelmiş bulunuyor. Kıbrıs’ta nereden nereye geldiğimizi biliyorsunuz.
       Bu arada, Irak’ta bizim olmadığımız hiçbir denklemin Irak’ın normalleşmesine katkısı olmayacağını bütün dünya gördü.”
       
“TÜRKİYE’NİN YOLU AÇIKTIR”
       Erdoğan, geleceğe güvenle koşacak enerjileri bulunduğunu ve bütün enerjilerini Türkiye için harcayacaklarını ifade ederek, “İktidarların yıpratıcı, yorucu, bozucu özelliği bizleri değiştirmemeli.
       Bu konuda hepinizi teyakkuza davet ediyorum. Kimse yaptıklarını yeterli görmesin ve kendini rehavete bırakmasın.
       Omuzlarımızdaki emanet, milletin emanetidir. Sevdasını tazelemeyenlerin tökezleyeceğini, hızımıza yetişmeyenlerin eleneceğini unutmayalım” diye konuştu.
       Türkiye’nin silkindiğini, üzerindeki ölü toprağını attığını ve yeniden nefes almaya başladığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah’ın izniyle, bundan böyle Türkiye’nin yolu da açıktır, ufku da açıktır.
       Yeter ki; milletimize hizmet etmekten duyduğumuz heyecanı, ülkemize bağlılığımızı ve geleceğimize olan inancımızı yitirmeyelim.
       Bu azim ve heyecan bizde var. Aynı heyecan ve azim, milletimizde de var.
       Bu birlik ve beraberliğe, bu azim ve heyecana, bu Türkiye aşkına bakarak diyorum ki; bugünler yarınların habercisidir. İnşallah Türkiye, ülkesi ve milletiyle bir daha eğilmemek üzere ayağa kalkacak.”
       
“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”
       Türkiye’nin siyasi ve ekonomik krizlerle kaybettiği yılların hiç unutulmaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, ülkenin bir daha aynı günlere dönmemesinin omuzlarındaki emanetin şuurunda olmalarına bağlı olduğunu söyledi.
       “Hepimiz aynı gemideyiz, su sızdıran delikleri el birliği ile kapatırsak gemiyi yüzdürür ve yolumuza esenlik içinde devam ederiz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin bugün yakın geçmişiyle karşılaştırılamayacak kadar iyi bir noktada olduğunu anlattı.
       Erdoğan, ancak Türkiye’nin henüz bütün sorunlarını çözmediğini ve daha yapılması gereken çok iş olduğunu söyledi.
       Erdoğan, “Sadece benim, Bakanlar Kurulu’ndaki ve Meclis’teki arkadaşlarımın değil, hepimizin, bu ülkede yaşayan herkesin, bu ülkeyi seven her vatandaşımızın yapacağı daha çok iş var. Bundan böyle milletimin tek bir kuruşu bile boşa harcanmayacak, tek bir lirası bile hortumlanmayacak, yapılmış tek bir fedakarlık bile karşılıksız kalmayacak” diye konuştu.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları