Home page
Haber Menüsü


Erdoğanlar’ın mutlu günü
Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan Reyyan Uzuner ile evlendi.
İstanbul
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
    10 Ağustos 2003 —  Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan törende 5 kişi nikah şahitliği yaptı. Şahitler arasında İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin yanı sıra Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano da yer aldı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner’in nikahı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından 5 şahit huzurunda kıyıldı.
Nikahtan önce protesto gösterisi

       Bilal-Reyyan çiftinin nikahlarında, Reyyan Uzuner’in şahitliklerini Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş; Bilal Erdoğan’ın şahitliklerini ise TBMM Başkanı Bülent Arınç ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi yaptı.
İtalya Başkanı Silvio Berlusconi Bilal Erdoğan'ın şahitleri arasındaydı.

       Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna’nın kıydığı nikah sonrasında, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın Rumeli Salonu’nu dolduran kalabalık davetli topluluğundan büyük bir alkış yükseldi. Nikahın kıyılması sırasında, Başbakan Erdoğan ile çiftin aile fertleri, platformda imzaların atılmasını izledi.
       
BASIN MENSUPLARINA POZ VERDİLER
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve gelin Reyyan Uzuner, nikahtan önce gelinlik ve damatlıklarıyla basına poz verdiler. Gazeteciler, Bilal Erdoğan ile Reyyan Uzuner’in Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın Rumeli Salonu’nun üst girişinde basın mensuplarına poz verecekleri belirtilerek, saat 16.45’te üst salona alındı.
       Daha sonra sırasıyla önce fotomuhabirleri,ardından televizyon kameraları gelin ve damadı görüntülediler. Türbanlı beyaz gelinliğiyle elinde beyaz çiçekler taşıyan gelin Reyyan Uzuner ile siyah bir damatlık ve yakasız beyaz bir gömlek giymiş olan damat Bilal Erdoğan, basın mensuplarına yaklaşık 3 dakika süreyle poz verdiler.
       Bu sırada basın mensuplarının, “Heyecanlı mısınız?”, “Duygularınızı öğrenebilir miyiz?” sorularını gülümseyerek yanıtsız bırakan genç çift, çekimlerin tamamlanmasının ardından el sallayarak salonun yürüyen merdivenlerinden aşağıya indiler.
       
50 MİLYAR
       Nikah töreni için, gelinlik ve damatlık hariç yaklaşık 50 milyar lira harcadı.Nikahta takı takılmayacağı açıklanmasına rağmen, davetlililerin getirdiği altınlar önceden hazırlanan beyaz saten keselere konuldu. Keseler doldukça yenileriyle değiştirildi. Nikahta gümüş kutular içinde 2 çikolata ve 5 badem verildi. Şekerler için Pelit pastanesine 4 milyar 875 milyon lira ödendi. Gümüş kutular için de 22 milyar 750 milyon lira ödendi. Nikahın kıyıldığı Lütfi Kırdar Kongre Salonu ise 7 bin dolara yani 9 milyar 800 milyon liraya kiralandı. Nikah davetiyelerinin Erdoğan çiftine maliyeti ise yaklaşık 5 milyar oldu.
       
GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı kalabalık bir davetli topluluğuna ev sahipliği yaptı.

       İstanbul Emniyet Müdürlüğü tören için geniş güvenlik önlemleri aldı.
       Düğünde 2500’ü resmi 4 bin polisi görev yaptı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’na giden bütün yollar trafiğe kapatıldı ve bölgeye girişte arama noktaları kuruldu. Nikah süresince, kongre sarayı çevresinde 4 ambulans ve tam takım itfaiye ekibi bekletildi. Çevredeki binalara ve salon içinde belirlenen kritik noktalara keskin nişancılar yerleştirildi.
       Nikah süresince Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nın üstünde ve çevresinde uçuş yapan bir polis helikopteri, çevre güvenliğine destek verdi.
       
ÇARŞAFA BOMBA KONTROLÜ
       Nikaha çarşafla gelen davetliler, canlı bomba ihtimaline karşı, kadın polisler tarafından arama noktalarında dedektörlerle arandı. Saat 17:30’da gerçekleşen nikah törenine basın mensupları alınmadı.
       
GENİŞ KATILIM
       Törenin yapıldığı salona, üzerinde “Hilmi Özkök ve eşi” yazan bir buket çiçek ile “Azerbaycan Başbakanı İlham Aliyev” yazılı çelengin alınmasına izin verildi. Diğer çiçek ve çelenkler ise salon dışında tutuldu.
       Öte yandan, nikah törenine, çiftin şahitleri olan TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş’ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Güldal Akşit, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav ile bazı milletvekilleri, spor, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri katıldı.
       
ERDOĞAN’DAN ÖZEL YEMEK
       Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano ile bakanlar ve işadamlarına yemek verdi.
       Dolmabahçe Sarayı Metal Salon’da, yemek öncesi basın mensuplarının görüntü almalarına izin verildi. Fotomuhabirleri ve ardından kameramanlar yemekten görüntü aldılar.
       Başbakan Erdoğan’ın verdiği yemeğe, TBMM Başkanı Bülent Arınç, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Arnavutluk Başbakanı Fatos Nano ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin dışındaki bütün bakanlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, işadamları Aydın Doğan, Mustafa Koç ve Ferit Şahenk, Ak Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış ile İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Vittorio Surdo katıldı.
       
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları