Home page
Haber Menüsü


Microsoft’tan şirketlere yeni pencere
 
Microsoft’un yeni kurumsal işletim sistemi Windows Server 2003, görkemli bir tanıtımla Türkiye’de piyasaya sunuldu.  

 
Erdal Kaplanseren
NTV-MSNBC
30 Nisan —  Ürettiği yazılımlarla tüm dünyadaki bilgisayarların yüzde 80’ine giren Microsoft, kurumsal kullanıcılar için geliştirdiği yeni işletim sistemi olan Windows 2003 Server’ı Türkiye’de pazara sundu. Binin üzerinde şirket temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısında açılış konuşmasını Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga yaptı.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Microsoft’un 10 yıldır Türkiye’de bilgisayarlaşmayı artırmak için bulunduğunu ifade eden Maga, “Ülkemizde bilgisayar kullanım seviyesi çok düşük. Evlerin yüzde 4’ünde, işyerlerinin ise sadece yüzde 22’sinde bilgisayar var. Krizlerden ne kadar yıpratıyor olsa da, hızla büyüyen bir sektör içindeyiz. Türkiye’de 10 yıl önce bilişim sektörünün büyüklüğü 100 milyon dolar iken, bugün bu değer 3 milyar dolar civarına ulaştı.” diye konuştu.
       Microsoft Türkiye’nin en büyük amacını “dijital uçurumu ortadan kaldırmak ve gelişmiş ülkeler seviyesinde bir dijital ortam kurmak” olarak özetleyen Haluk Maga’ya göre Türkiye’de bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmak için bunu öğretecek insanlara ihtiyaç var.
       
HER ZAMAN, HER YERDEN ERİŞİM
       Şirketlerin ve kişilerin herhangi bir cihazdan, herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerden bilgiye ulaşabilmelerini, bu bilgiyi kullanabilmelerini ve katma değer yaratabilmelerini sağlamayı teme hedef olarak önlerine koyduklarını belirten Haluk Maga, “Microsoft şirketi olarak önümüzdeki 10 seneyi kapsayan stratejimiz olarak açıkladığımız “.NET” bunu sağlayacak. Bu sistemin altyapısını oluşturacak temel parçayı bugün yerine koyuyoruz. Bu çözümün adı Windows Server 2003” açıklamasını yaptı.
       Maga sözlerine şu şekilde devam etti: “Bir şirketin başarılı olabilmesi için her bir bireyin güçlenmesi ve şirketi için yarattığı katma değerin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Dolayısıyla biz teknolojiyi de, bunu sağlayacak bir araç olarak görüyoruz ve Windows Server 2003 bu anlamda önemli avantajlar sağlıyor. Türkiye’de şirketlerin ciddi ekonomik problemleri var. Bu yüzden, şirketlerimizin yaptıkları yatırımdan geri dönüşü görebilmelerini ve anlayabilmelerini sağlayabilmemiz gerekiyor. Windows 2003’ü geliştirirken üç temel nokta üzerine odaklandık. Bunlardan biri verimlilik ve inanıyoruz ki yeni ürünümüz çok daha iyi işler yapacak bir yapı kuruyor. Bunun yanında, sağlamlık ve güvenilirlik bizce şirketleri başarıya taşıyacak yapının diğer iki temel taşı.
       
ŞİRKETLERE VERİMLİLİK SÖZÜ
       Toplantıya video konferans yoluyla katılan Microsoft Başkanı Bill Gates “Microsoft yaklaşık 20 senedir bilgisayar kullanıcılarına verimliliği artırma yollarını sunmak için çalışıyor. Windows 2003 bizim için bir dönüm noktası. Şirketlerde birlikte çalışılan ortamları, daha verimli platformlara dönüştürmek ve kişisel başarıyı tetiklemek en büyük arzumuz” dedi.
       Şirketin CEO’su Steve Ballmer ise, “Şirket bütçelerinin giderek kısıtlandığı bir günümüz koşullarında, işlerin daha iyiye gitmesi için bize büyük görev düşüyor ve biz de bunun için çalışıyoruz. Microsoft’un geliştirdiği önemli bir araç olan Windows 2003 Server, şirketler için krutarıcı bir çözüm olacak” açıklamasını yaptı.
       
MICROSOFT TÜRKİYE’DE VAKIF KURUYOR
       Microsoft Türkiye, bilgisayarlaşmaya katkıda bulunmak amacıyla “Toplum İçin Teknoloji Vakfı” adlı bir vakıf projesi başlattı. Konu hakkında sorularımızı yanıtlayan Haluk Maga, “Projemiz şu anda Bill Gates’te, şirket içindeki süreçleri bitirdikten sonra Bakanlar Kurulu’na onaya gidecek. Eylül itibariyle vakfın aktif olmasını amaçlıyoruz” dedi. Dünyada Microsoft’un şimdiye kadar böyle bir girişimi olmadığını belirten Maga, “Türkiye’de eğitimde çok eksiklik olduğu ve öğretmenlerin bilgi teknolojileri konusunda yetiştirilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Kuracağımız vakıf bu konuda aktif faaliyet gösterecek” diye konuştu.
       
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları