Home page
Haber Menüsü


Bir tarlaya düşüp parçalanan füze patlamadı.
Türkiye’ye bir Tomahawk daha düştü
Şanlıurfa merkeze bağlı Dağyanı köyünün Büyükmirdesli mezrası yakınlarına, Tomahawk füzesi düştü.
Hasan Atmaca / Şanlıurfa
NTV
    29 Mart—  Bu arada, Şanlıurfa’ya ikinci kez, Merkeze bağlı Karaköprü Beldesi ile Bozova İlçesi kırsal alanına Tomahawk füzesi düştüğü ihbarı asılsız çıktı.  

   
 
       
    MSNBC News Geçen hafta da iki füze düşmüştü
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Şanlıurfa merkeze bağlı Dağyanı köyünün Büyükmirdesli mezrası yakınlarına, Tomahawk füzesi düştü. Füzenin patlamadığı, 4 ana parça ve diğer ufak parçaların geniş bir alana yayıldığı bildiriliyor. Ankara, 3’üncü füzenin Türk topraklarına düşmesi üzerine hava sahasını füze geçişlerine geçici olarak kapattı.
       Mezra yakınlarında bulunan bir karakola yapılan ihbarda, Dağyanı köyüne bağlı Büyükmirdesli mezrası yakınlarına sabaha karşı gökyüzünden bir cisim düştüğü öne sürüldü.

       Cismin Tomahawk füzesi olduğu iddiaları üzerine bölgeye askeri birlikler sevk edilerek, araştırma başlatıldı. Şanlıurfa jandarma timleri, füzenin Ahmet Çakar’a ait buğday tarlasına düştüğünü ve parçalarının 1.5 kilometrelik alana yayıldığını belirlediler.
       Füze çevresinde önlem alan jandarma timleri, köylülerin bölgeye yaklaşmasına izin vermiyor. Olay yerinde güvenlik şeridi oluşturulurken, bölgeye askeri yetkililer helikopterle geldi. ABD’li uzman ekibin ise İncirlik Üssü’nden yola çıktığı belirtildi.
Tomahawk füzeleri
Tarlasına füze parçaları düşen köylülerden Ahmet Çakır, 57 kilometre mesafedeki mezralarının üzerinde sabaha kadar çok sayıda uçak geçtiğini ve köylülerin gürültüden uyuyamadığını söyledi.
       Çakır, şunları anlattı: “Yere doğru, ateşlenmiş dinamit fitili gibi bir ışık hızla düştü. Daha sonra bazı yerlerden kıvılcımlar gördüm. Parçalar benim 130 dönümlük hububat ekili arazime düştü. Çok korktuk. Çünkü bir süre önce Birecik ve Viranşehir’e Tomahawk füzesi düşmüştü. Parçalara fazla yanaşmadık, kimyasal bir şey olur diye korktuk.”
        Dağyanı Köyü Muhtarı Mustafa Karakuş da parçaların sabaha karşı düştüğünü, yaklaşık 15 parça gördüğünü belirterek, durumu hemen güvenlik güçlerine bildirdiklerini söyledi.
       
HAVA SAHASI GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI
       3’üncü füzenin Türk topraklarına düşmesi üzerine Ankara bir dizi tedbiri yürürlüğe koydu. Son kazanın nedeni anlaşılana kadar Türk hava sahasından füze geçişleri durduruldu. Bu yöndeki karar ABD’li yetkililere de iletildi. Askeri kaynaklar sözkonusu kararın füzelere bütünüyle hava sahasını kapatmak anlamına gelmediğini, uzman ekiplerin kaza nedenini ortaya çıkarmasından sonra durumun tekrar değerlendirileceğini belirttiler.
       
İKİNCİ FÜZE DÜŞTÜ İDDİASI ASILSIZ ÇIKTI
       Bu arada, Şanlıurfa’ya ikinci kez, Merkeze bağlı Karaköprü Beldesi ile Bozova İlçesi kırsal alanına Tomahawk füzesi düştüğü ihbarı asılsız çıktı. “156 Jandarma”yı arayan vatandaşların, Merkeze bağlı Karaköprü Beldesi ile Bozova İlçesi arasındaki kırsala bir cisim düştüğü ihbarı üzerine, söz konusu bölgelerde başlatılan tarama çalışmaları tamamlandı. Yetkililer, Karaköprü Beldesi, Bozova İlçesi ve Merkeze bağlı Çermüş Köyü kırsalında havadan helikopter takviyesiyle yapılan taramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını söylediler.
       Şanlıurfa Sivil Savunma Müdürlüğü yetkilileri, Birecik ve Viranşehir’e düşen Tomahawk füzelerinden sonra güvenlik güçlerine bazı asılsız ihbarlar geldiğini belirterek, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini kaydettiler.
       Bu arada, sabaha karşı Merkeze bağlı Dağyanı Köyü’ne bağlı Büyük Mürdesi Mezrası’na düşen füze ile ilgili İncirlik Üssü’nden yola çıkan ABD’li uzman ekibin, mezrada bugün inceleme yapacağı belirtilirken, söz konusu bölgede güvenlik güçlerinin aldığı önlemin devam edeceği bildirildi. Şanlıurfa’nın Birecik İlçesi’ne bağlı Özveren Köyü ile Viranşehir’e bağlı Ayaklı Köyü yakınlarına 23 Mart günü iki füze düşmüş, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.
       
 
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları