Home page
Haber Menüsü



Komşularım sabrımı taşırıyor. Hepsini temizleyeceğim!
The Observer yazarlarından Terry Jones, 26 Ocak tarihli yazısında Başkan Bush’un Irak’a saldırı gerekçelerini alaycı bir dille eleştiriyor.
Terry Jones - The Observer
    30 Ocak—  George Bush’un Irak’ı bombalamak için ortaya koyduğu son gerekçe, beni çok heyecanlandırdı: sabrı tükeniyormuş. Benimki de tükeniyor.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Bir süredir benden bir kaç kapı aşağıda oturan Bay Johnson beni çok sinirlendiriyor. Aslında hem ona, hem de sağlıklı gıdalar satan dükkanın sahibi Bay Patel’e asabım bozuluyor. İkisi de bana tuhaf tuhaf bakıyor... Üstelik Bay Johnson’un bana yönelik çok tehlikeli bir plan hazırladığından eminim; ancak şu ana kadar ne olduğunu keşfedemedim. Ne dolaplar çevirdiğini görmek için bir kaç defa evine gittim ama o kadar kurnaz ki, her şeyi çok iyi saklamış.
       
POLİSE GİDEMEM, KANIT İSTER!
       Bay Patel’e gelince, nasıl bildiğimi sormayın ama çok iyi kaynaklardan aldığım bilgilere göre, eminim ki o aslında bir seri katil. Eğer biz önce davranmazsak, onun bizi teker teker ‘haklayacağı’ yazılı broşürleri bütün caddeye dağıttım.
       Komşularımdan bazıları, elimde delil varsa, neden polise gitmediğimi soruyorlar. Ama bu çok saçma. Polis, komşularımı suçlayabilmek için, bir suçun işlendiğine dair kanıt isteyecek.
       Bir sürü bürokratik ıvır zıvırla karşılaşacağım. Polisler önleyici saldırının doğruları ve yanlışları hakkında eveleyip gevelerken, Bay Johnson bana yapacağı korkunç şeylerin planını neredeyse tamamlayacak; Bay Patel ise gizli cinayetlerini işliyor olacak. Caddede en sağlam otomatik silah çeşidi bende olduğu için, barışı sağlamak da sanırım bana düşüyor. Son zamanlara kadar bu biraz zordu ama şimdi, George W. Bush sabrımın taşmasının istediğim her şeyi yapmak için yeterli neden oluşturacağını açıkça ortaya koydu.
       Kabul edelim ki, Bay Bush’un dikkatle ve özenle hazırlanmış Irak politikası, uluslararası barış ve güvenliği sağlamanın tek yolu. Köktendinci intihar komandolarının ABD veya İngiltere’yi hedef almalarını önlemenin tek güvenilir yolu, bizi bugüne kadar hiç bir zaman tehdit etmeyen bir kaç Müslüman ülkeyi bombalamak.
       
ASLINDA BÜTÜN MÜSLÜMANLARI...
       Bu sebepten dolayı ben de Bay Johnson’un garajını havaya uçurmak, karısını ve çocuklarını öldürmek istiyorum. İlk darbeyi sen indir! Bu ona iyi bir ders olur. Böylece bizi rahat bırakır ve lanet bakışlarını görmekten kurtuluruz.
       Bay Bush, Irak’ı bombalamadan önce bilmeye ihtiyaç duyduğu tek şeyi; ‘Saddam’ın, kitle imha silahlarına sahip çok kötü bir adam olduğu’nu açıkça ortaya koydu (hiç kimse bu silahları bulamasa da). Bay Bush, Irak’ı bombalamak konusunda ne kadar haklıysa, ben de Bay Johnson’un karısını ve çocuklarını öldürmek konusunda o kadar haklıyım.
       Bay Bush’un uzun vadeli hedefi, ‘haydut devletleri’ ve ‘terörizmi’ ortadan kaldırarak dünyayı daha güvenli bir yer haline getirmek. Bu çok akıllıca ve uzun vadeli bir hedef, çünkü hedefe ulaştığını nasıl bilebilirki insan? Bay Bush bütün teröristleri ortadan kaldırdığından nasıl emin olabilir? Her bir terörist öldüğünde mi? Ama bir terörist sadece bir terör eylemi gerçekleştirdiğinde terörist olur. Ya ileride terörist olma ihtimali olan kişiler? Ortadan kaldırılması gerekenler aslında onlar, çünkü bilinen teröristlerin bir çoğu, intihar komandoları oldukları için, zaten kendi kendilerini ortadan kaldırdılar.
       Belki de Bay Bush gelecekte terörist olma ihtimali olan herkesi ortadan kaldırmalı. Belki de amacına ulaştığından emin olması için, her kökten dincinin ölmesi gerekiyor. Ama belki ılımlı Müslümanlardan bazıları, ileride köktendinci olabilirler. Belki Bay Bush bütün Müslümanları ortadan kaldırırsa, o zaman dünya gerçekten daha güvenli bir yer haline gelir.
       Vaziyet, benim oturduğum caddede de aynı. Bay Johnson ve Bay Patel buzdağının sadece ucu. Aslına bakarsanız, caddede oturan onlarca kişiden hoşlanmıyorum; hepsi bana garip garip bakıyor. Ben hepsini ortadan kaldırıncaya kadar, hiç kimse güvende olmayacak.
       
ALT TARAFI BİR TEK CADDE!
       Karım bana çok ileri gittiğimi söylüyor ama ben ona, ABD Başkanı’nın mantığının aynısını kullandığımı söylüyorum. Sonra susuyor ve bir daha ağzını açmıyor.
       Bay Bush gibi, benim de artık sabrım tükendi ve eğer bu Başkan için yeterince iyi bir neden ise, benim için de öyle. Caddedekilere açığa çıkmalarını ve gizledikleri bütün uzaylıları ve gezegenler arası korsanları, galaktik kanun kaçaklarını ve yıldızlar arası terörist başlarını teslim etmeleri için 2 hafta -hayır, 10 gün süre tanıyacağım. Eğer nazikçe hepsini teslim edip de bana ‘Teşekkür ederim’ demezlerse, bütün caddeyi bombalıyacağım.
       Bu plan, George Bush’un önerdiği plan kadar mantıklı ve onun planıyla mukayese edilirse, benim politikam sadece tek bir caddeyi yok edecek.
       
       Çeviren: İrem Soydan
       
 
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları