Home page
Haber Menüsü


Bee Gees artık iki kişi
1960’larda ünlenen ve üç erkek kardeşten oluşan Bee Gees, üyesi Maurice Gibb, 53 yaşında Miami’de öldü.
AA
    12 Ocak—  Ailesi tarafından Londra’da yapılan açıklamada, Gibb’in Miami’deki evinde 4 gün önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı ve bağırsak ameliyatı sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtildi.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       Açıklamada, “Maurice Gibb’in bu sabah hayatını kaybettiğini bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Yaşam sevinci, coşkusu ve enerjisi hepimiz için örnek teşkil ediyor. Onu çok özleyeceğiz” denildi.
       Gibb kardeşlerden Barry 1946’da, Maurice ve Robin adlı ikizler ise 22 Aralık 1949’da İngiltere’de doğdu. Bir müzik grubunda çalan babaları ve şarkıcı anneleri, oğullarını müzik yapmaya teşvik etti ve üç kardeş, 1958’de Avustralya’nın Brisbane kentinde Bee Gees’i kurdu. Grup, 1977’de ‘Saturday Night Fever’ filmine yaptığı müzikle büyük başarı elde etti. Grubun özellikle ‘Stayin’ Alive’, ‘How Deep Is Your Love’ ve ‘Tragedy’ parçaları müzik listelerinde üst sıralara yükseldi. 7 kez Grammy ödülünün sahibi olan Bee Gees, son albümü ‘This Is Where I Came In’i 2001’de piyasaya sürmüştü.
       
BEE GEES HAKKINDA
       1960’larda adını duyuran ve müzikal anlamda muazzam bir armoni yakalamış üç erkek kardeşten meydana gelen Bee Gees’in, 40 yıla yaklaşan tarihi, iniş ve çıkışlarla dolu. Grup, ilk çıktığı dönemde Beatles ile karşılaştırılsa da kısa sürede kendi tarzını yaratarak çok farklı bir ‘progresif pop sound’ yakaladı.
       70’lerde ‘beyaz disko’ müzik hareketinin en başarılı ismi olarak zirveye oturan grubun bu çizgisi yükseliş hızıyla indi. Daha sonra yeni çıkışlarla adından söz ettirmeyi başaran grup bugün, ABD dışındaki ülkelerde hala çok sevilerek dinleniliyor.

       
KARDEŞLERİN ARMONİSİ
       Gibb kardeşler, genç yaşlarında güçlü bir armoni yakalayarak şarkı söyleme işinin altından başarıyla kalktılar. Ancak büyüme süreçleri çok sancılı geçiyordu. Genç yaşlarında yankesicilikten evlerde hırsızlık yapmaya varıncaya kadar birçok belaya bulaşmış durumdaydılar. Barry işlediği suçlar sonucunda şartlı tahliye edildi, Robin ise kundakçılığa merak sardı.
       İlk sahne deneyimlerini sinemalarda filmlerden önce şarkı söyleyerek elde ettiler. Bu sırada baba Gibb, polisin uyarısını dikkate alarak, 1958 yılında Avustralya’ya taşınma kararı aldı. Çocuklarının yeteneğini fark eden babaları, kendi kariyerini bir yana bırakıp onlarla uğraşmaya başladı. Yetenek yarışmalarını kazanıp özgüvenleri artan Gibb kardeşler, artık günde 20 gösteri yaparak hayatlarını kazanıyordu. Ancak bu yorgunluğa dayanabilmek için hepsi amfetamin alıyordu. Robin Gibb “Çocukluğumuzu hiç yaşayamadık. Ailemizin fazla parası yoktu, o yüzden hep bize yaslandılar” diyor. Maurice ise babasının kendisine asla “Oğlum” demediğini anlatıyordu.
       Üçlünün adı Bee Gees, çoğunun sandığı gibi Brothers Gibb’in (Gibb Kardeşler) kısaltması değildi; grubun tanıtımına çaba harcamış iki adama, Bill Good ve bir diskjokey olan Bill Gates’e saygı amacı taşıyordu.
       
DÖNÜM NOKTASI
       Grubun ilk hit’i ‘New York Mining Disaster 1941’ İngiltere’de patladı. Üç milyon pound kazandılar ve Maurice dönemin ünlü pop starı Lulu ile dört yıl sürecek bir evliliğe adım attı. Ancak herşey düzelmemişti. Maurice alkol, Robin amfetamin bağımlısı oldu. Hit’lerinin kaynağı kuruyunca kendilerini yeniden keşfetmek için Miami’ye gittiler. 1977’de disko hiti haline gelen ‘Jive Talking’i yayınladılar. Aynı yıl, ‘Saturday Night Fever’ filmi için şarkı yaptılar. 40 milyondan fazla satan albüm, Bee Gees’i yıldızlığa terfi ettirdi. Şarkı, disko çılgınlığının katlanmasına yol açtı ve 70’lerin simgelerinden biri oldu.
       Grup, 80’li ve 90’lı yıllarda ‘kitsch’ olarak anıldı ve kendilerini ti’ye alan HeeBeeGeeBees gibi grupları izlemek zorunda kaldı. Ancak sattıkları 101 albüm, dünya listelerinin zirvesine yerleşen 50’den fazla hit, kazandıkları 28 Ivor Novello ve yedi Grammy ödülü, Bee Gees üyelerini tüm zamanların en başarılı beş sanatçısı arasına yerleştirdi. Popa yaptıkları bu katkı onları, geçtiğimiz yıl onur listesine soktu ve Britanya Krallığı’nın yeni şövalyeleri olarak kısa süre önce ‘Sir’ ünvanlarını aldılar.
       Bee Gees ‘Grease’ ve ‘Tragedy’ filmleri için şarkı yazarak yoluna devam etti. Disko müziğine ilginin yeniden artması, yeni albümleri ‘This Is Where I Came In’e zemin hazırladı. En iyi şarkılarını içeren ‘Their Greatest Hits: The Record’ Türkiye’de de yayınlandı. Gibb kardeşler, halen Miami’de aynı sokakta oturuyorlar.
       Kaynak: Milliyet Gazetesi (2002)
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları