Home page
Haber Menüsü


İstanbul’da piyano festivali
Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda düzenlenecek 8. Uluslararası Piyano Festivali, 9-16 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
AA
    9 Aralık—  Festival, bugün, şef Emin Güven Yeşilçam yönetiminde İstanbul Oda Orkestrası’nın, piyanist Zeynep Yamantürk eşliğinde vereceği konserle başlayacak.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  10 Aralık Salı günü kendi kuşağının özgün müzisyenlerinden Bulgar Angela Tocheva, 11 Aralık Çarşamba günü de Avusturyalı Poul Badura Skoda İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. Festival çerçevesinde, 12 Aralık Perşembe günü, Şef Cem Mansur’un yönetimi ve Bernd Glemser eşliğinde Akbank Oda Orkestrası, 13 Aralık’ta Marco Pasini, 14 Aralık’ta Burcu Aktaş ve Eren Aydoğan, 14 Aralık’ta Aydın Esen, 16 Aralık’ta ise Azeri sanatçı İslam Manofov konser verecek.
       
PROGRAM
       09 Aralık 2002 / 20.00
       İstanbul Oda Orkestrası

       Piyano: Zeynep Yamantürk, Trompet: Erkut GÖKGÖZ
       Şef: Emin Güven Yaşlıçam
       Zeynep Yamantürk: Piyanoya 3.5 yaşında başlayan sanatçı, 6 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarın’da Ferdi Statzer ile çalışmaya başladı.Faruk Güvenç’in isteği ile radyo ve tv programları yaptı.1980 yılında M.S.Ü Devlet Konservatuvarı’nı kazandı.Konser çalışmalarını Kompozitör Ali Darmar, İdil Biret, Ayşegül Sarıca, Avusturya’da da Prof.Greta Dichler ve Prof. Joo Foniad ile sürdürmüş olan sanatçı, yurt içinde ve dışında bir çok resitaller vermiştir.
       Erkut Gökgöz: 1977’de istanbul’da dogan sanatçı müzik eğitimine MSÜ Devlet Konservatuarı’nda Doç. Gökmen Ahmet Noyan ile başladı. Daha sonra Altuğ Öztunç ve Şenova Ülker ile çalışmalarına devam etti.1999 yılında mezun oldu ve aynı yıl yine aynı okulun master bölümüne girmeye hak kazandı. 1994 yılından bu güne kadar olan orkestracılık döneminde, İDSO , İDOB, CRR Senfoni Orkestrası, Akbank Oda Orkestrası, Milli Reasürans Oda Orkestrası, Enka Sinfonietta ve Borusan Oda Orkestralarında çalıştı. 2000 yılında İDSO Genç Yetenekler Kuşağı kapsamında solo konser verdi. Bunların yanı sıra Türkiye’nin birçok senfoni orkestralarında konserlere katıldı ve birçok resital ve solo konser çalışmaları var.
       
       10 Aralık 2002 / 19.30
       Angela Tocheva
       Kendi kuşağında en özgün ve önemli Bulgar piyanislerinden olan Angela Tocheva, 1984 yılında Sofya Müzik Akademisi’nden Prof. Mara Petkova’nın piyano sınıfından mezun oldu.Daha sonra Macaristan ve İsviçre’de öğrenim gören sanatçı, 1988 yılında Liszt- Bartok Piyano Yarışmasın’ da ödül aldı.Portekiz’den Brezilya’ya ,Kanada’dan Norveç’e kadar dünyanın birçok yerinde konserler verdi..Mayıs 2001 yılında Rachmaninov’un II.Piyano Konçertosu’nu Rousse Filarmonik Orkestra ile İspanya’nın en büyük konser salonlarında çaldı Sanatçı;.barok, klasik ve çağdaş müziği resitallerinde karışık olarak çalmaktadır.
       
       11 Aralık 2002 / 19.30
       Paul Badura-Skoda
       Paul Badura-Skoda 1927 yılında Viyana’da doğdu. Müzik konusundaki olağanüstü kabiliyeti çok erken yaşta keşfedildi ve desteklendi. Yine de müzisyen olma kararında savaş yıllarında gittiği Edwin Fischer, Hans Knappertsbusch ve Wilhelm Furtwängler’in muhteşem konserleri etkili olmuştur. Genç sanatçı için bu konserler sadece ilginç yorumlar değildi, aynı zamanda insan gücünün müziğe olan etkisini gösteren önemli birer kanıttı. Bu bakış açısını piyanist günümüzde de hala vurgulamaktadır.
       
       12 Aralık 2002 /19.30
       Akbank Oda Orkestrası
       Bernd Glemser
       Şef: Cem Mansur
       
       13 Aralık 2002 / 19.30
       Marco Pasini
       1965 yılında Milano’da doğan Pasini, ülkesinde Giuseppe Verdi Konservatuvarı’ndan piyano ve organ kompozisyon bölümünden mezun oldu. Konsertist sanatçı diploması almaya hak kazandığı Santa Cecilia Müzik Enstitüsü’nde birkaç yıl Piero Rattarino ile çalıştı. Müzikalitesinin ve virtüozitesinin olgunluk dönemine erişti.
       
       14 Aralık 2002 / 15.30
       Eren Aydoğan - Burcu Aktaş (Matine)
       Eren Aydoğan: 1988 yılında İstanbul’da doğan Eren Aydoğan, müzik eğitimine yedi yaşında Fahri Pekiner’den piyano dersleri alarak başladı. 1999 da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Üç yıl üst üste sınıf atlayarak üstün bir başarı sergileyen Eren Aydoğan, Prof. Ova Sünder ile piyano, Duygu Ünal ile armoni çalışmalarını südürmektedir. 2001-2002 öğretim yılında Özel Cent İlköğretim Okulu’nu ve 2002 yaz döneminde Liseyi dışardan bitirdi. Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konsevatuarı’nda lisans öğrenimine devam etmektedir.
       Burcu Aktaş: Piyano çalışmalarına 7 yaşında Perim Köknarer ile başlayan sanatçı 12 yaşında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarını kazandı. Eğitim dönemi boyunca okul içi ve dışında birçok etkinliklere katıldı.1998 ‘de master eğitimi için Amerika’ya giden sanatçı burada Edward Aldwell, Thomas Sauer, ve Diane Wals ile çalışmalara başladı.2002 yılında en iyi solo klasik müzik albümü dalında Grammy ödülüne aday olan harpsichordist Prof. Bradley Brookshire ile Baroque Keyboard Literature ve Music History dersleri gördü ve 2001 yılında ilk kez verilen Brookshire Musicology ödülünü aldı.
       
       14 Aralık 2002 / 20.00
       Aydın Esen (Suare)
       1965 yılında doğan sanatçı 2 yaşında başladığı piyano çalışmalarına İstanbul Konservatuvarı’nda devam etti.Hemen ardından Norveç Konsevatuarı’nda daha ileri derecede piyano, kompozisyon ve şeflik eğitimi aldı.1983 yılında ise Berklee Müzik okulu’ndan Modern Müzik ve Jazz dalında üstün başarı diploması aldı.1980’den bu yana Miroslav Vitous, Pat Metheny, Roy Hayneys, Antony Jackson, Steve Smith, Vinnie Colaiuta, Peter Erskine, Tiger Okoshi, Gary Burton, MichelPortal, Trilok Gurtu ve Eddie Gomez gibi ünlü müzisyenlerle turnelere çıktı ve albümler yaptı.1989 yılında 80 piyanistin katıldığı Paris Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.
       
       16 Aralık 2002 / 19.30
       İslam Manofov
       1961’de Bakü’de doğan Manafov, 1981 yılında Bakü müzik lisesi’ni bitirdi.1979’da Azerabaycan piyanistleri yarışması’nı kazandı.Daha sonra ünlü H.Neyhaus okulu’nda Prof.Nasedkin ve Fiodorova’dan ders aldı.997 yılında sanatçı, Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk şehrine davet edildi.1998 yılında ünlü vokal sanatçısı , İrina Arhipova’nın Moskova’da düzenlediği “Milad Bayramı uluslararası festivali’nde çaldı.Sanatçı şu anda Bakü Müzik Akademisi’nde başöğretmen olarak çalışmaktadır.
       
ARALIK AYININ DİĞER KONSERLERİ
       17 Aralık 2002 19.30 İstanbul Otantik Türk Müziği Topluluğu (Şeb’i Arus -’Dinle Ney’den Çün Hikayet Etmede’)
       18 Aralık 2002 19.30 Debussy Ensemble
       20 Aralık 2002 19.30 Ayhan Haksal (Geleneksel Müzik)
       23 Aralık 2002 19.30 Ventsislav Nikolov (Çello)- Rushka Charachıeva (Piyano)
       24 Aralık 2002 19.30 Ulvi -Bahadır Flamenko İkilisi
       27 Aralık 2002 20.00 Trevor Watts Moire Music Group (Caz)
       28 Aralık 2002 19.30 Kent Orkestrası
       
 
       
    TOP5 38. Rotterdam Film Festivali başladı  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları