Home page
Haber Menüsü


Erdoğan acil eylem planını açıkladı
AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan 58. hükümetin kısa ve orta vadeli eylem planını açıkladı.Erdoğan, önceliklerinin ekonomideki sorunların çözümü olduğunu belirterek bir ay içinde mali miladın kaldırılacağını ve geçici bütçenin hazırlanacağını söyledi.
Ankara
NTV
16 Kasım— Erdoğan, 3 ay içinde de vergi yükünü tabana yayacak önlemler alacaklarını belirtti.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısı ile hükümeti kurmaları halinde uygulayacakları 1 yıllık acil eylem planını açıkladı.
       Erdoan’ın acil eylem planında yer alan ana başlıklar şunlar:
* Geçici bütçe hazırlanacak.
* 1 ay içinde mali milat kaldırılacak.
* Kapsamlı bir vergi reformu hazırlanacak.
* 3 ay içinde de vergi yükü tabana yayılacak.
* Mevcut yatırım stoku 1 ay içinde gözden geçirilerek, öncelikli yatırımlar belirlenecek.
* Kamu hesap ve işlemlerinde disiplin ve şeffaflığın sağlanacak.
* 6 ay içinde muhasebe-i umumi kanunu değiştirilecek.
* IMF ile yapılan son stand-by anlaşması yeniden gözden geçirilecek.
* Kamu yönetiminin denetimi için sayıştay’ın yetkileri genişletilecek.
* Fon’daki gayrimenkul ve iştirakler acilen satılacak.
* Özelleştirmeye hız verilecek.
* Özel sektörü canlandıracak yatırım seferberliği başlatılacak.
* Yatırımcıya bedelsiz arsa verilecek.
* İhracatın geliştirilmesi için eximbank’ın kaynak etkinliği artırılacak.
* Enerji piyasası rekabete açılacak ve enerji fiyatları dünya standartlarına indirilecek.
* Elektrik faturalarından alınan trt payı kaldırılacak.
* 6 ay içinde 15 bin km. duble karayolu inşa edilecek.
* Turizmin geliştirilmesi için turizm kentleri projesi oluşturulacak.
* Dar gelirli çiftçi desteklenecek. çiftçiye ucuz mazot sağlanacak.
* Tarım ürünü sigortası ve çerçeve tarım kanunları çıkartılacak.
       
‘Acil Eylem Planı’nın tam metni

       Erdoğan, basın toplantısında, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
       Bir gazetecinin “Acil Eylem Planını neden bugün atanacak Başbakan değil de siz açıklıyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine şöyle konuştu:
       “Atanacak başbakan Hükümetin programını açıklayacaktır. Bu partinin acil eylem planıdır. Program bu planın daha detaylı hali olacaktır. AKP Hükümeti zaten bizim kabinemizdir. Arkadaşlarımızın başarılı olabilmesi için ne gerekiyorsa o yapılacaktır. Hükümetin başarısı partimizin başarısı olacaktır, başarısızlığı partimizin başarısızlığı olacaktır. Bu bakımdan bizim aramızda en ufak bir ayrım, en ufak bir farklı düşünce mümkün değildir. Sürekli iletişim, sürekli koordine halinde olacağız Bu işi birlikte başaracağız. Aksi takdirde sıkıntılar doğabilir. Bunun bedelini ülkemize milletimize ödetmeyeceğiz. Parti olarak da insanımıza anlatamayız.”
       
İş dünyasından eylem planına destek

       
TÜRBAN KONUSU
       Bir gazetecinin türban konusundaki sorusunu yanıtlayan Erdoğan, seçim öncesi çıktığı mitinglerde bu konudaki düşüncelerini açık ve net bir şekilde ortaya koyduklarını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
       “Sorun olarak ne varsa bu sorunların hepsini toplumsal mutabakatla, herhangi bir gerilime neden olmadan çözeceğiz, bunun için aceleci olmayacağız. Biliyorsunuz Türkiye’deki eğitim çağdaş bir eğitim olmaktan çıkmıştır. Bizde eğitim yoktur, öğretim vardır. O nedenle meslek lisesi mezunları, üniversite mezunları kitabi yönden bilgili ancak uygulama yönünden bocalıyor. Eğitim ve öğretimde temel kavramları oturtmak ve önündeki engelleri kaldırmamız lazım.”
       
TRT’YE KATKI PAYI
       Elektrik faturalarından TRT’yle kesilen katkı payının kaldırılacağından söz ettiğini hatırlatan bir gazeteciye de Erdoğan, “Kamu harcamalarında tasarruf diyoruz. Tüm kurumlar tasarrufa gidecektir. TRT’nin harcamalarında tasarruf yoksa, görünen odur. Bunu bizim sağlamamız lazımdır” değerlendirmesinde bulundu.
       Recep Tayyip Erdoğan, bir başka soru üzerine, iç borç faizlerinde oranların yüzde 50’nin altına indiğini belirterek, “Bu konuda çok rahatladık. Faizler düştükçe borçlanmada ne kadar rahatladığımızı görüyorsunuz. Bunların hepsi para... Geldik bereketlendi...” dedi.
       
KIBRIS
       Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Simitis’in Kıbrıs ile ilgili açıklamalarını medyadan takip ettiğini bildirerek, bu konuda tek taraflı fedakarlık olmayacağını söyledi. Erdoğan, Kıbrıs konusunda Türkiye’nin adil ve eşit çözümden yana olduğunu vurguladı.
       
IMF
       Erdoğan, IMF ile ilgili bir soru üzerine, yeni bir Stand-By’ın söz konusu olmadığını, ancak mevcut Stand-By anlaşmasında revizyona gidileceğini belirtti. AKP lideri, Ekonomik ve Sosyal Konsey konusunu da süratle ele alacaklarını, bu şekilde Konseyin sürekli olarak toplanmasının, biraraya gelmesinin sağlanacağını belirtti.
       
ENFLASYONDA HEDEF VERMEDİ
       Erdoğan, “kamudaki 5 bin proje için 100 katrilyon lira kaynağa ihtiyaç bulunduğuna dikkati çeken ve bu kaynağın nasıl temin edileceğini” soran bir gazeteciye de, yeni dönemde kamudaki stokların ele alınacağını söyledi. Erdoğan, 1 yıl içinde enflasyon rakamının kaça indirileceği sorusuna ise, “rakamsal olarak hedef vermiyorum. Ama enflasyonu düşürmek tabiki hedefimizdir” yanıtını verdi.
       
TURİZM VE TEK HESAP
       Erdoğan, turizm icraatlarına ilişkin soru üzerine, burada yapılanları daha da genişleteceklerini, tabana yayacaklarını ve turizm alanlarında gayrımenkul edinmeye varacak kadar kanuni değişikliklere gideceklerini ifade etti.
       Erdoğan, kamudaki tek hesap sisteminin Refahyol döneminde uygulanan yöntemle aynı olup olmadığı yolundaki soruya verdiği yanıtta ise “şimdi bizim derdimiz şudur. Belediyeleri kapsamı içine almayan, çünkü belediyelerin kendi yapısı vardır. Bunun dışındaki tüm kamuyu içine alan bir kamu tek hesabı” açıklamasında bulundu.
       
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları