Home page

Haber Menüsü


Fenerbahçeli taraftarların astığı dev Fatih Sultan Mehmet afişi Yunan taraftarların tepkisine neden oldu
Yunanlı taraftarlar bakanlara saldırdı
Fenerbahçe-Panathinaikos maçı öncesinde yaklaşık bin 500 Yunanlı taraftar, aralarında bakanların da bulunduğu topluluğun üzerine, tribün koltuklarının yanı sıra çeşitli yabancı maddeler fırlattı
NTV
    31 Ekim—  Fenerbahçe ile Panathinaikos takımları arasında İstanbul’da başlayan UEFA Kupası 2. Tur ilk maçı öncesi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda olaylar yaşandı. Yunan taraftarlar kendilerini selamlayan iki ülkenin dışişleri bakanlarının üzerine yabancı maddeler attı.  

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Karşılaşma öncesi Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Kültür Bakanı Evangelos Venizelos, Spordan Sorumlu Kültür Bakanı Yardımcısı Giorgos Lianis, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ata Aksu, iki kulübün başkanları Aziz Yıldırım ve Aggelos Filippidis, Olimpik Barış Deklarasyonu’nu basın toplantı odasında imzaladıktan sonra hep birlikte sahaya çıkarak, tribündeki seyircileri selamladı.
       Fenerbahçe taraftarı heyeti alkışlarla karşıladı. Heyet daha sonra Yunan taraftarların bulunduğu numaralı tribünün sağ köşesine geldiğinde, umulmadık bir tepkiyle karşılandı.
       Yaklaşık bin 500 Yunan taraftar, aralarında bakanların da bulunduğu topluluğun üzerine, tribün koltuklarının yanı sıra çeşitli yabancı maddeler fırlattı.
       Her iki ülke bakanları, korumalarının da yardımıyla ellerini havaya kaldırarak kendilerini yabancı maddelerden korumaya çalıştı. Heyet, olaylar üzerine saha gezisini yarıda bırakmak zorunda kaldı.
       
PAPANDREU TEŞEKKÜR ETTİ
       Stattan ayrılırken bir açıklama yapan Papandreu, Türkiye’de çok iyi bir birliktelik yaşadıklarını belirterek, “2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ortak düzenleyeceğimizi umuyorum. Maç güzeldi. Çok küçük bir olay oldu. Büyütülecek bir şey yok” dedi.
       Papandreu’nun ardından stattan ayrılan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şükrü Sina Gürel ise gazetecilerin, üzerilerine atılan yabancı maddeler konusundaki sorularına, “Benim değil, bir arkadaşımızın üzerine geldi. Çok tatsız ve hoş olmayan bir şey oldu. Ayrıca, keşke Fenerbahçe maçı kazansaydı” diye yanıt verdi.
       
TRİBÜNDE GERGİNLİK
       Maç öncesinde Fenerbahçe ve Panathinaikoslu taraftarlar arasında tribünde gergin anlar yaşandı. Numaralı tribünün sağ köşesinde yer alan yaklaşık 1500 Yunan taraftar ile Fenerbahçeli taraftarlar, birbirlerinin üzerine karşılıklı olarak içi su dolu plastik bardaklar ve yabancı maddeler attı.
       Bunun üzerine Yunan taraftarlar tribün koltuklarının bir bölümünü sökerek sahaya fırlatırken, Fenerbahçeli taraftarlar da yaktıkları meşaleleri rakip takım taraftarlarının üzerine fırlattı.
       Panathinaikoslu taraftarlardan bazılarının başlarına aldıkları darbelerle yaralandıkları gözlenirken, güvenlik kuvvetleri iki takım taraftarı arasındaki güvenlik kordonunu genişleterek, olayların büyümesini engelledi.
       Bu arada, Yunan taraftarlar Galatasaray flaması açarken, Fenerbahçe tribünlerinde de Yunan ekibinin ezeli rakibi Olympiakos lehine tezahürat yapıldı. Olympiakos bayrağı tribünlere asıldı.
       
FATİH SULTAN MEHMET AFİŞİ
       Fenerbahçeli taraftarlar, karşılaşma öncesinde maraton tribününe Fatih Sultan Mehmet’in dev boyutlarda bir afişini astı.
       Fatih Sultan Mehmet’in şahlanmış atı üzerindeki resminin yer aldığı ve İstanbul’un fethini temsil eden dev afiş, tribünde büyük coşku yaratırken, Yunan taraftarların tepkisine neden oldu.
       Bu arada, dahili anonsta sık sık taraftarlar uyarılarak, kulübün ceza almaması için pankartın indirilmesi istendi.
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları