Home page

Haber Menüsü


F1’de James Bond çıkmazı!  
  Formula 1 komisyonu ‘Ferrari herkesi geçiyor, spor elden gidiyor!’ endişelerine çözüm üretmek için geçen hafta, daha önceden tasarı halinde üretilmiş bir dizi potansiyel önlemi görüşmek üzere toplandı.
Yazara mail atmak için resmin üzerine tıklayın.
Verbal Kint
NTV-MSNBC
 
   30 Ekim—  Formula 1 dünyası tam bir ‘James Bond sendromu’ içinde; Formula 1 bir anlamda kol saatine monte edilmiş patlayıcının büyük olay sayıldığı ‘Roger Moore’ döneminden, uzaktan kumanda ile yönetilen akıllı arabalara bile şaşırmadığımız ‘Pierce Brosnan’ dönemine geçmeye çalışıyor. Ama bu geçiş oldukça riskli: bu süreçte ‘Austin Powers’ durumuna da düşme riski de var! 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  Formula 1 komisyonu ‘Ferrari herkesi geçiyor, spor elden gidiyor!’ endişelerine çözüm üretmek için geçen hafta, daha önceden tasarı halinde üretilmiş bir dizi potansiyel önlemi görüşmek üzere toplandı. Toplantıda tartışılan birçok öneri reddedilirken üç alanda değişiklik yapılması uygun görüldü: Sıralama turları, puanlama ve lastik geliştirimi. Yani komisyon düşündü, düşündü, sonunda yaptığı uygulamalarda değiştirecek pek de ciddi bir şey bulamadı!
       
KOMİSYONDA NE KONUŞULDU?
       
Ortada kurtarılması gereken birşey olup olmadığı üzerinde herkes anlaşmış olmasa da, F1’i nasıl kurtarırız konusu, nerede ise sezonun ortasından bu yana son derece sıcak tartışmalara sahne oldu. Ferrari sezon başında ele geçirdiği hakimiyeti sezon sonuna doğru artırarak devam ettirdi. Sezon ortasından itibaren Ferrari’yi yakalaması beklenen Williams/BMW birkaç iyi sıralama turu performansı dışında herhangi bir varlık gösteremezken diğer büyük takımlardan McLaren/Mercedes ise genç Raikkonen ve tecrübeli Coulthard’ın kişisel çabaları sonucu birkaç puan kırıntısı toplamaktan ileri gidemedi. Durum böyle olunca, yani rekabet azalınca, TV seyredilme oranları da düşmeye ve dolayısı ile de (dolayısıyla da) takım patronlarının paçalarında ‘tutuşma’ eğilimleri başladı!
       Büyük oranda ‘Monarşik’ bir yapı ile yönetilen Formula 1’in en tepesinde iki isim, Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA’nın başkanı Max Mosley ve Formula 1’in ticari haklarının tek sahibi Bernie Ecclestone, Pazartesi günü yaptıkları basın toplantısında varılan sonuçları açıkladılar. Açıklamanın içeriği, toplantıda konuşulanların ne olduğunu tahmin etmek için yeterliydi.
       Öncelikle, F1’de rekabetin artırılması için neler önerildiğini hatırlayalım: Pratik alanda önerilen değişiklikler her sürücünün her sezonda bir takımın aracını en az bir defa kullanmasını öngören Sürücü Değişimi önerisi (ki bu en radikal öneri sayılıyordu); sıralama turlarının Cuma ve Cumartesi gününe yayılacak şekilde yapılması; lastik üreticilerinin her takıma özel lastik tasarlayabilmelerine izin verilmesi; araçlara sürücünün toplam puanına göre ekstra ağırlık koyulması ve sezon içi testlerinin yasaklanması/sınırlanması şeklindeydi. Teknolojik bazlı önlem taslakları ise aerodinami, şanzıman, motor ve araç elektroniği konularında sezon içinde takımların yapmasına izin verilen değişikliklerin kısıtlanması ve sıkı kontrol altına alınmasını öneriyordu.
       
MAX VE BERNİE SAHNEDE
       
Bu öneriler, FIA yetkilileri ve takım patronları, ya da diğer adıyla Formula 1 Komisyonu’nda geçen hafta boyunca yapılan toplantılarda uzun uzun tartışıldı. Toplantı sonunda varılan kararlar ise Pazartesi günü yapılan bir basın toplantısıyla spor kamuoyuna duyuruldu. Komisyon özetle şu kararlara varmıştı:
       1. Sıralama turları, Cuma ve Cumartesi günleri toplamda birer saatlik seanslar halinde ve sürücülerin her seansta sadece bir aktif tur, yani pitten çıkışını izleyen ve start finiş düzlüğünden ilk geçtiği anda zaman tutulmaya başlayan tur atma şansı olacak. Buna göre Şampiyona’da lider durumda olan sürücü Cuma günkü sıralama turlarına ilk sırada çıkarken aynı gün attığı tek turla en iyi dereceyi elde eden sürücü de, Cumartesi günü yapılacak sıralama turlarında en son sırada start alacak.
       Bu değişikliğin temel amacı sıralama turunu atan her aracın pistte tek başına olacağı için TV görünme süresinin eşit olması. Yani bu önlem ile örneğin Ferrari ile aynı anda piste çıkan Minardi pilotunun görünürlüğünün azalması sorununun üstesinden gelinmeye çalışılıyor.
       2. Puanlama sistemi ilk sekiz yarışmacıya puan verecek ve özellikle birinciyle ikinci arasındaki puan farkını azaltacak şekilde revize edildi. Bu şekilde yarışı ilk sekizde bitiren pilotlar puan alacak (eskiden ilk 6’ya veriliyordu). Birinci 10 puan alırken ikinci 8, üçüncü 6 şeklinde azalan puanlarla sekizinci olana 1 puan verilecek. Bu yöntemle hem sezon sonunda sıfır puan alan yarışmacı ve takım sayısı azalacak hem de şampiyona liderinin matematiksel olarak şampiyonluğu garantileme noktası biraz olsun ötelenmiş olacak.
       3. Takım emirleri yasaklandı! Nasıl olacak şimdilik belli değil ama Mosley açıklamasında takım emri konseptinin yasaklandığını açıkladı. Bu sayede ne elde edileceğini belirtmeye gerek var mı?
       4. Üreticilere sağlanan lastik tasarım esnekliği ile Michelin ve Bridgestone firmalarına her takıma ayrı hamur ve desende lastik tasarlayıp üretme özgürlüğü verildi. Bu sayede tek büyük müşterisi Ferrari olan Bridgestone’un, hem McLaren, hem de Williams’a uyacak ‘ortaya karışık’ bir lastik tasarlamak zorunda kalan Michelin’e karşı olan avantajının ortadan kalkması bekleniyor. Tabii eğer Bridgestone’un teknolojisi gerçekten Michelin’den üstün değilse! Bu sorunun yanıtını 2003’de daha objektif bir gözle görebileceğiz.
       
ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK YOK!
       
Bu değişiklikler arasında, tek turluk sıralama turu kararı dışında pek ciddi bir değişiklik yok. Bu da yarış sonucu ya da takımların rekabet güçleri ile ilgili doğrudan etkisi olacak bir değişiklik değil. Ancak en azından sıralama turlarının biraz daha heyecanlı geçmesi, biraz daha kolay ve düzenli izlenebilmesi sağlanacak ve bu da küçük ve orta ölçekli sponsorlar için oldukça büyük bir avantaj.
       Puan sistemindeki değişiklik aslında çok basit gibi görünse de belirli oranda rekabeti artırıcı olabilir. En azından ikinci olanın 8 puan alabiliyor olması, sürekli yarış kazanan bir takımın sezonun çok erken aşamalarında büyük puan avantajları elde etmesini büyük oranda engelleyebilir. Lastik ve takım emirleri konusunda yorum yapmak için ise henüz çok erken.
       
JAMES BOND OLAYI...
       
Son haftalarda ‘sporun eski heyecanı geri gelecek’ argümanı ile sürekli yapay tartışma gündemi yaratan FIA ve Formula 1 Komisyonu, şapkayı önüne koyup gerçekten ne yapılabileceğini düşününce gerçeği gördü: Dışarıdan bu şekilde alınacak önlemlerin hemen hemen hiçbiri beklenen etkiyi göstermeyecekti. Ne sürücü değişimi ne de kazanan araca ekstra ağırlık eklenmesi gerçekçi önlemler olamazdı; hangi spor dalında iyi olan ekip cezalandırılıyor? Rakibini 8-0 yenen futbol takımını bir hafta sonraki maçta 10 kişi ile oynatmak ya da oyuncularından birini bir haftalığına vermeye mecbur etmenin mantığı ne olabilir? FIA, önce çok gürültü yaptı ama sonunda sağduyulu davranıp sporun etiğine zarar verecek bir karardan kaçındı.
       Bugün yaşanan konunun temeli aslında sporun kendini içine soktuğu kısır döngüde yatıyor ve bunu, yani Formula 1 gösteri sporunun (!) geleceğini bir sonraki yazımızda tartışacağız. Şimdilik sadece yazının başında bahsettiğimiz James Bond filmleri örneğini tamamlayacak soruyu sorarak bu haftaki yazımızı noktalayalım: Bugün Austin Powers isimli Bond’u alaya alan kahramanın doğuş noktası da aslında seyircinin Bond konseptinden sıkılmış olması değil midir?
       F1 yönetimi sporu Roger Moore döneminden Pierce Brosnan dönemine geçirmek için uğraşıyor ama bu boşa harcanan bir çaba çünkü seyircinin hayal kırıklığı bu noktada yatmıyor. Seyirci aslında her mücadeleyi kolayca kazanan Bond karakterinden ve hatta Bond filmlerinden sıkıldı artık, daha güçlü rakipler ve daha iyi mücadeleler görmek istiyor. Olay bu kadar basit...
       Birisi Bernie’ye Sean Connery’nin telefon numarasını versin!
       
 
 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Spor Kapak | Futbol | EURO2000 | World2000 | Basketbol | NBA | Formula1 | Motor Sporları
Tenis | Olimpiyat | Diğer | Foto Galeri | Yardım | Araçlar | Arama |Bize Yazın
Reklam | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları