Home page
Haber Menüsü


Keskin nişancı fidye istiyor  
  Bugüne kadar on kişiyi öldüren keskin nişancı kendisine 10 milyon dolar ödenmediği takdirde bundan sonra çocukları hedef alacağını duyurdu.
Polis şefi Moose, katile televizyondan "Cinayetleri durdur" diye seslendi.
Ümit Enginsoy/Washington
NTV-MSNBC
 
   23 Ekim —  ABD’de Washington bölgesinde 3 haftadır dehşet saçan seri katil, cinayetlerine son vermesi karşılığında polisten 10 milyon dolar istedi. Şu ana kadar on kişiyi öldüren, 3 kişiyi de yaralayan katil, aksi takdirde bundan sonra özellikle çocukları hedef alacağı tehdidinde bulundu. Bugüne kadar katili yakalamayı başaramayan Amerikan polisi, ‘çareyi’ seri katile kendileriyle iletişim kurması için açık çağrı yapmakta buldu. 

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

 


       
       ABD başkentinde tüfekli katil işi ‘arapsaçına’ döndü. Seri katil son cinayetini dün bir otobüs durağında şoförünü öldürerek işlerken, bir taraftan da polisle pazarlık halinde.
       Kurbanlarının sayısı ona çıkan seri katil, Cumartesi günkü cinayetin mahallinde polise hitaben bir not bırakmıştı. Bunun içeriği belli oldu.
       
‘ÇOCUKLARINIZ GÜVENDE DEĞİL’
       Polisten sızan bilgilere göre katil, cinayetlerine son vermek için 10 milyon dolar (yaklaşık 17 trilyon lira istiyor). Polis şefi Charles Moose, tüfekli katilden gelen mesajdaki tüyler ürperten bir cümleyi canlı yayında okudu.
       Katil burada, “Çocuklarınız hiçbir yerde, hiçbir zaman emniyette olmayacak” diyerek isteğinin reddi halinde özellikle çocukları hedef alacağı tehdidinde bulundu.
       
KATİL POLİSİ 6 KEZ ARAMIŞ
       Öte yandan, keskin nişancının, otobüs şoförü Conrad Johnson’ı vurduktan sonra bıraktığı notta, polise ve yetkililere kızgınlığını ifade ettiği belirtiliyor.
       Polis kaynaklarına göre, katil bu notunda kurulan ihbar hattını 6 kere aradığını, ancak hem çok uzun süre telefonda bekletildiğini, hem de karşısına çıkan operatörün kendisini ciddiye almadığını belirterek, “Aptal olmasanız, son 5 kişi ölmezdi” mesajını veriyor.
       Yetkililere göre, binlerce insan ihbar hattını arayarak, vaadedilen 500 bin dolar para ödülünü almaya çalışıyor. İhbar hattını arayan binlerce kişinin, “ben yaptım. Ben Tanrı’yım” dediği belirtilerek, bu yüzden gerçek ihbarlarla ruh hastalarını ayırmanın zorluğuna işaret ediliyor.
       Polis, katilden gelen son mektup üzerine telefon hattını inceleyince, en azından 2 kez katilin aradığını tespit etti. Katil, Virginia’daki cinayetinde bıraktığı not sayesinde, polisle telefon iletişimini başlatmıştı.
       
KATİLE ‘CİNAYETLERİ DURDUR’ ÇAĞRISI


       Polis ise katille pazarlık halinde. Polis şefi Moose, katile televizyon aracılığıyla doğrudan “cinayetleri durdur” çağrısında bulundu. Moose, katile yaptığı çağrıda, isteklerinin incelendiğini, bu arada cinayetleri durdurmasını istediklerini söyledi. Polis katile özellikle “konuşmaya devam edelim” mesajı vermeye çalışıyor.
       Katilin el yazısıyla yazmış olduğu not, FBI laboratuvarlarında DNA testi ve el yazısından karakter tahlili gibi nedenlerle inceleniyor.
       Keskin nişancının son olayda bıraktığı Tarot kartının üzerindeki yazıyla eski karttaki yazının uyuşmadığını belirtiyor. Buradan da, katilin aslında tek başına olmayabileceği ve birilerinden yardım aldığı tahmin ediliyor.
       Polis kaynaklarına göre katil, belli bir süre içinde talepleri karşılanmazsa yeniden saldırılarına başlamakla tehdit ediyor. Ancak verilen sürenin ne kadar olduğu da açıklanmıyor.
       
Keskin nişancı iletişim kurmak mı istiyor?

       
OKULLAR ‘MAVİ ALARM’DA
       Bu gelişmeler meydana gelirken, Washington bölgesinde halkın gergin bekleyişi sürüyor. Virginia’da okulların büyük bölümü kapatılırken, Montgomery ilçesindeki okullar “mavi alarm” durumuna geçti. Mavi alarm durumunda, öğrenciler okula gitmeye devam ediyor, ancak bütün bina dışı faaliyetlere son verilirken, kapıları kilitlemek gibi olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.
       
KEDİ-FARE OYUNU
       Suç uzmanı Casey Jordan, katilin polisten para talebinde bulunmasıyla ilgili olarak, şu ana kadarki eylemlerinden çıkarılan karakter profiline bakılırsa, bu kişinin cinayetleri para için işlemidiğini belirtti ve “katil polise üstünlüğünü ispatlamak amacında. Bu nedenle de çocukları tehdit etmesi, para istediğinden değil, polisle kedi-fare gibi oynama isteğinden kaynaklanıyor” dedi.
       
SON KURBAN OTOBÜS ŞOFÖRÜ
Keskin nişancının son kurbanı bir otobüs şoförü oldu.
        Katilin son kurbanı Washington’un kuzeyindeki Silver Spring’de dün göğsünden vurulduktan sonra ölen otobüs şoförüydü.
       Evli ve iki çocuk babası Johnson’ın, on yıldır otobüs şoförlüğü yaptığı ve sabah görevine başlarken, otobüsün merdivenlerinde vurularak öldürüldüğü belirtildi.
       
GÜVENLİK İÇİN 600 BİN DOLAR
       ABD hükümeti, keskin nişancı dehşetinin yaşandığı Washington bölgesindeki okulların güvenliğinin arttırılması amacıyla 600 bin dolarlık bir kaynak tahsis etme kararı aldı.
       Beyaz Saray‘dan yapılan açıklamada, Maryland eyalet makamlarının talebi üzerine bu kararın alındığı belirtildi.
       Açıklamada, Maryland ve Virginia‘daki okullar için 250‘şer bin, Washington kentindeki okullar için ise 100 bin dolarlık bir kaynak tahsis edildiği, bu paranın kullanım yetkisinin yerel yetkililere bırakıldığı kaydedildi.
 
       
    TOP5 İsrail hücum botu Gazze kıyısını vurdu  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları