Home page
Haber Menüsü


İstanbul Üniversitesi törenle açıldı
İstanbul Üniversitesi (İÜ) 2002-2003 Öğretim Yılı, Fen Fakültesi Prof.Dr. Cemil Birsel Konferans Salonu’nda yapılan törenle açıldı.
Sibel Ulusoy/İÜHA
3 Ekim — İÜ Rektörü Prof.Dr. Kemal Alemdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, vakıf üniversitelerine bağlı tıp fakültelerinin yeterli uygulamalı eğitim vermemesinin büyük tehlikeler yaratacağını savunarak, “Bu fakülteler en az 400 yataklı uygulama hastanesi açmalı, aksi halde kapatılmalıdır” dedi. Açılışa onur konuğu olarak katılan Devlet Bakanı Masum Türker de mezunu olduğu İÜ’nün Atatürkçü, ilerici ve ulusal duruş sahibi olmasını sağlayan köklü bir bilim yuvası olduğunu söyledi.

   
 
NTVMSNBC Reklam  
 

  İÜ’nün yeni öğretim yılına başlaması nedeniyle Rektör Prof. Kemal Alemdaroğlu, rektör yardımcıları, dekanlar ve öğretim elemanlarının katıldığı törenle Merkez Kampüs’teki Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Fen Fakültesi’ne toplu halde yürüyen rektör ve öğretim üyeleri, Konferans Salonu’nda düzenlenen törene katıldı.
       
“PARALI EĞİTİME KARŞIYIM”
       Şef. Prof. Ramiz Melik Aslanov yönetimindeki İ.Ü Devlet Konservatuarı Öğrenci Senfoni Orkestrası’nın verdiği konserin ardından konuşan Rektör Alemdaroğlu, üniversitelerin özelleştirilmesine ve paralı eğitime karşı olduğunu vurguladı.
       
PROTESTO
       Üniversite öğretim üyelerinin araştırma olanakları ve maaşlarının arttırılmasının önemine değinen rektör, demokrasilerin kavram ve kurallar içeren, farklı görüşlerin tartışılmasının doğal olduğu rejimler olduğunu vurguladı. Rektörün bu sözlerini dile getirdiği sırada bir öğrenci bağırarak konuşmayı protesto etti. Ardından başka öğrencilerin de pankart açarak protestoya başlaması üzerine polis öğrencileri dışarı çıkardı.
       Olay sırasında konuşmasını bölmeyen Alemdaroğlu protestocu öğrencilere “Demokrasi kendini korumak için önlem almak zorundadır. Sizin yaptığınız demokrasi değil bölücülüktür” dedi.
       
’KUVAYİ MİLLİYE HAREKETİ BAŞLATMAK GEREK’
       Açılışa onur konuğu olarak katılan Devlet Bakanı Masum Türker de konuşmasında “Türkiye’ye uzun yıllardır ‘vergi alma, borç al’ diyerek ulusal sermayeyi bitirenlere karşı Kuvayi Milliye hareketi başlatmak gerekmektedir” diye konuştu.
       Üniversitelere her anlamda yeterli desteğin verilmesi ve öğretim elemanlarının ekonomik durumlarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Türker, “Yoksa vizyon sahibi, vizyonu geniş bir ülke olamayız” görüşünü dile getirdi. Bakan Türker, şunları söyledi:
       
‘HALKIMIZ GEREKEN CEZAYI VERECEK’
       “Ben geçen haftalarda IMF’ye gittim. Orada Türkiye’ye ayrılmış 4 koltuk var, ama ne yazık ki 12 senedir oraya kimse gidip oturmamış. Buraya gelip de oturmayan temsilciler nereye ve neden oturduklarının hesabını vermek zorundadırlar. Halkımız onlara gereken cezayı verecektir.”
       Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Masum Türker, olası bir Irak operasyonunda piyasanın çok olumsuz etkileneceğini ve 2 milyonu aşkın mültecinin ülkemize iltica edeceğini vurgulayarak, “Bu ülkemize sosyal ve ekonomik açıdan büyük zararlar getirecektir” dedi.
       
TÜRKER’E PLAKET
       Türker’e konuşmasının ardından Rektör Alemdaroğlu tarafından onur plaketi verildi.
       Öğrenci Temsilcisi Hazar Arısoy da törende yaptığı konuşmada, bugüne dek bütün Atatürkçü, ilerici, devrimci hareketlerin İstanbul Üniversitesi’nden çıktığını belirterek, yeniden bir Kuvayı Milliye hareketiyle 2. Kurtuluş Savaşı’nı başlatma çağrısında bulundu.
       Törene çeşitli ülkelerden üniversitelerin rektörleri, işadamı Sakıp Sabancı, Vali Erol Çakır; Org. Doğan Çetin, Korg. Doğan Temel, Tümg. Erdinç Aygün, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir; Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yılmaz Ulusoy, milletvekilleri Ahad Andican, Bülent Ersin Gök, Cavit Kavak ve değişik üniversitelerden öğretim üyeleri katıldı.
       
İÜ BİLİM ÖDÜLLERİ
       Törende son olarak bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İÜ Bilim Ödülleri Rektör Alemdaroğlu tarafından sahiplerine verildi. Sosyal Bilimler’de ödüle layık eser bulunamazken, Sağlık Bilimleri’nde ABD- New York Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Thomas Franke ve Mısır Mansura Üniversitesi’nden Doç.Dr. Hasan Abol Enien, Fen Bilimleri dalında ise Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gülseren ve ABD RAMAS araştırma kurumundan öğretim üyesi Dr. Haluk Reşit Akçakkayan 2500 dolarlık ödül ve adlarına düzenlenmiş şiltle ödüllendildi.
       
       
       
       
    TOP5 Ergenekon’da 16 kişi daha gözaltında  
     
 
  NTVMSNBC KULLANICILARININ TOP 10'u  
 

Bu haberi diğer okuyucularımıza tavsiye eder misiniz?
hayır   1  -   2  -   3  -   4  -   5  -  6  -  7  kesinlikle

 
   
 
 
NTVMSNBC   NTVMSNBC 'ye iyi erisim için
Microsoft Internet Explorer
Windows Media Player   kullanın
 
   
  Ana Sayfa | Güncel | Dünya | Ekonomi | Sağlık | Yaşam | Teknoloji | Kültür & Sanat | Spor | Hava Durumu | Haber Özetleri | Arama | NTVMSNBC Hakkında | Yardım | Spor Yardım | Tüm Haberler |
Araçlar | NTVMSNBC Reklam Seçenekleri | Hukuki Şartlar & Gizlilik Hakları